Versetul zilei

17 octombrie 2013

Sufletul meu asteapta pe Domnul!

M-am trezit destul de tarziu azi de dimineata, si in graba pe care o aveam, sa nu intarzi prea tare la  birou, am deschis Biblia sa citesc macar un psalm fie el cat de scurt. Mi-a ramas privirea asupra psalmului 130.
Din fundul adâncului, Te chem, Doamne!

Doamne, ascultă-mi glasul! Să ia aminte urechile Tale la glasul cererilor mele! Dacă ai păstra, Doamne, aducerea aminte a nelegiuirilor, cine ar putea sta în picioare, Doamne?

 Dar la Tine este iertare, ca să fii de temut.
 Eu nădăjduiesc în Domnul, sufletul meu nădăjduieşte, şi aştept făgăduinţa Lui.
 Sufletul meu aşteaptă pe Domnul mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa, da, mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa.
 Israele, pune-ţi nădejdea în Domnul, căci la Domnul este îndurarea şi la El este belşug de răscumpărare!
 El va răscumpăra pe Israel din toate nelegiuirile lui.

Versetul 6 in mod deosebit mi-a ramas in minte...
 Sufletul meu aşteaptă pe Domnul mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa, da, mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa.
Cand m-am angajat prima data, o scurta vreme am lucrat si schimbul de noapte, nu mult....dar am lucrat.Tanara fiind si neobisnuita cu munca, tin minte ca dupa ora 3 noaptea, eram cu ochii mai mult pe ceas decat pe treaba pe care o aveam de facut. De la ora 4 eu eram deja pregatita de plecare, desi incheiam munca la ora 6, abia steptam sa se iveasca zorii...stiam ca urmeaza sa plec acasa.
Am descris exact ceea ce am simtit, si cred ca asemeni mie, multi din cei care au lucrat tura de noapte au facut la fel...
David spune: "sufletul meu asteapta cu asteapta strajerii dimineata...". Realizam cat de dornic si nerabdator era David sa vina Domnul...?
Astazi prea putini se mai gandesc la venirea Domnului si  enorm de putini mai asteapta cu dor venirea lui Isus.
Sunt la birou de aprox. 4 h, ma uit la colegii mei in birou...de 3 h discuta si fac planuri doar de viitor...dar un viitor din acela de zici ca traiesc "cat ii lumea"...
Cauta inebuniti terenuri, suna in stanga, suna in dreapta  se intereseaza preturi, parcele, m2, etc. Desi au fiecare casa lor....dar pe semne ca mai vor....
Nu  vreau sa fiu inteleasa gresit, nici gand de a fi invidia la mijloc sau altceva, Doamne fereste de asa ceva, pentru ca sincer chiar imi sunt dragi, lucrez cu ei de ani de zile, am fost si la bine si la rau impreuna, insa  ma doare atat de mult ca din tot planul lor de viitor nu iau in considerare nici macar o clipa sa se gandeasca la sufletul lor sau la vesnicie. Daca le spun ceva  despre Dumnezeu....elegant, (pentru ca ma respecta totusi) dar...sunt luata la bascalie, din cauza crezului meu.Insa nu  asta ma deranjeaza, chiar deloc, insa ma deranjeaza ca sunt atat de orbi, desi sunt foarte inteligenti, insa in felul lumii.
De fapt mi-a venit in minte costructia corabiei lui Noe.....cati oare nu il credeau pe batranul Noe nebun...????

Sufletul meu asteapta pe Domnul, asemeni strajerilor!
Sufletul tau oare-L asteapta...!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu