Versetul zilei

20 octombrie 2013

Hrana ta zilnica !

20 Octombrie
2 Cronici 22.1-12
Cât de trist este acest capitol! Ahazia, sfătuit de mama lui şi de rudele din partea lui Ahab, se aliază cu Ioram, împăratul lui Israel, şi merg împreună într-o nouă expediţie împotriva sirienilor. Această asociere fatală duce la „pieirea" lui (v. 7). Moare de o moarte violentă.
Acum să ne întoarcem puţin la această istorie: Cei şase fraţi ai lui Ioram au fost omorâţi chiar de el (21.4). Apoi toţi fiii săi au fost ucişi de arabi, în afară de cel mai tânăr dintre ei, Ahazia (v. 1). În sfârşit, la a treia generaţie, în urma unui alt masacru care se abate asupra spiţei imperiale, îi supravieţuieşte încă o dată doar un singur descendent: Ioas, un copilaş. 
Cum se pot explica aceste exterminări succesive?
 Prin îndârjirea lui Satan, decis să întrerupă linia genealogică a lui David, care avea să ducă la Hristos.
Pe de altă parte, cum se explică faptul că, în pofida tuturor circumstanţelor, un membru supravieţuieşte de fiecare dată - unul singur şi cel mai slab - totuşi un descendent al familiei împărăteşti? Prin credincioşia harului lui Dumnezeul El îşi ţine promisiunea făcută lui David, că-i va păstra o lumină (2 împăraţi 8.19). O lumină care acum nu mai este decât un fitil care fumegă ... (vezi Matei 12.20).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu