Versetul zilei

28 septembrie 2013

Un gand si un cuget curat !

Deseori  aud  "nu pot dormi noaptea".
Am stat si m-am gandit, cred ca  trebuie sa fie foarte greu sa nu te poti odihni noaptea. Noaptea este somnul cel mai odihnitor.Nu stiu cum este, dar cred ca nu e deloc placut. De-aceea trebuie sa Ii multumim Domnului pentru somnul linistit pe care ni-l da. Dar am stat si m-am gandit care ar putea fi motivele care nu ne dau voie sa ne odihnim.Cu siguranta sunt multe, si ma gandesc in primul rand la o anumita problema de sanatate care este insotita de dureri si cred ca e ingrozitor ca in timp ca altii dorm, tu sa te intorci de pe o parte, pe alta de dureri, dar ma rog Domnului ca toti cei care nu pot dormi din cauza durerilor, Dumnezeu sa fie Cel care sa le aline suferinta.
O alta cauza care nu ne da voie sa dormim cred ca sunt gandurile. Multimea gandurilor si ingrijorarile de zi cu zi  care ne apasa, cred ca isi pun amprenta si ne fura noptile. Si cred ca multe cauze ar putea provoca insomnii, insa am sa ma opresc la una care ar putea sa ne fure linistea si somnul: CUGETUL  CURAT.
Constiinta impacata face ca somnul nostru sa fie dulce. Cred ca este indicat ca in fiecare seara sa ne facem o analiza a zilei care a trecut si daca ceva ne apasa, trebuie sa marturisim Domnului, iar daca am gresit fata de aproapele nostru sa ne cerem iertare.
Pavel il sfatuia pe tanarul Timotei: "sa pastrezi credinta si un cuget curat pe care unii l-au pierdut si au cazut din credinta"  Timotei 1:19
Marturisirea este foarte benefica, pentru ca in urma ei ne eliberam de tot ce ne apasa. 
Nu vi s-a intamplat ca sa interiorizati o anumita problema si sa nu o discutati cu nimeni?
Poate zile si nopti v-a framantat, dar atunci cand a-ti gasit o persoana de incredere si a-ti discutat, parca povara nu mai era asa grea, v-ati eliberat...
Acesta este un caz fericit sa gasiti o persoana de incredere, insa cred ca Singura Persoana caruia puteti sa ii spuneti orice, este Domnul Isus.
Daca sunt insomnii din cauza cugetului patat, este un semn bun, constiinta inca este vie, insa daca cugetul nostru este impovarat, stim ca am pacatuit si cu toate acestea somnul nostru este dulce....cred ca avem o problema, cred ca si constiinta noastra a adormit odata cu noi.
Cugetul nostru patat il dezonoreaza pe Dumnezeu, pentru ca pacatele savarsite  sunt cele care ne dau acest sentiment de apasare. Cred ca un cuget murdar impiedica sa avem o relatie  buna  de partasie cu Dumnezeu,  impiedica si  viata  noastra de rugaciune, impiedica infaptuirea faptelor bune. De fapt cred cugetul intinat nu ne mai da voie sa avem o viata de credinta la nivelul la care se  asteapta Dumnezeu sa-L  avem.
In Tit cap 1 vers.15-16 sta scris:
Totul este curat pentru cei curaţi; dar pentru cei necuraţi şi necredincioşi, nimic nu este curat: până şi mintea şi cugetul le sunt spurcate.
 Ei se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc, căci sunt o scârbă: nesupuşi şi netrebnici pentru orice faptă bună.
Nu poti fi Copil de Dumnezeu si sa ai cugetul murdar...asa cum nu poti sluji nici la doi stapani.
Luca 16:13
Nicio slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul, şi va iubi pe celălalt sau va ţine numai la unul, şi va nesocoti pe celălalt. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.”
Pavel  spunea in Faptele apostolilor 24:16
De aceea mă silesc să am totdeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor.
In lucrarea de slujire este esential de a avea un gand si un cuget curat, pentru ca slujirea noastra sa fie primita ca un bun miros inaintea Domnului.
Doamne-ajuta!

2 comentarii: