Versetul zilei

13 septembrie 2013

Iată, Eu vin curând !

Pentru că nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, de aceea este plină inima fiilor oamenilor de dorinţa să facă rău.
Proverbe 8:11
Avand putin timp la birou, desi in ultima vreme nu prea mai am...am luat Biblia sa citesc cateva versete. M-am abatut asupra unui capitol din cartea Eclesiastul cap 8. Citind acest capitol am dat peste versetul de mai sus.De multe ori poate comportamentul celor din jur, rautatea si toate pacatele care se fac, ne-au facut sa ne punem anumite intrebari: "Doamne, pana cand ne mai suporti?" sau "Doamne,  ma mir ca nu ne pedepsesti acum?". Este o intrebare care se naste in noi, mai ales cand citim sau auzim o anumita veste sau stire despre anumite situatii dezgustatoare, chiar dezastruase, pe care le creeaza omul. "Gandurile omului sunt indreptate in fiecare zi doar spre pacat", a spus Domnul,  l-a scurt timp dupa ce l-a facut pe om:
Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.Geneza 6:5
cu toate ca  omul a fost creat dupa chipul Sau si l-a facut fara prihana:
"Numai iată ce am găsit: că Dumnezeu a făcut pe oameni fără prihană, dar ei umblă cu multe şiretenii"
Eclesiastul 7:29 
Daca ne amintim de Anania si Safira si de modul cum au fost pedepsiti cand au fost prinsi ca au mintit, si daca ne-ar pedepsi si pe noi Dumnezeu la fel, cu siguranta nu am indrazni sa mai pacatuim.Dar pentru faptul ca nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, de aceea este plină inima fiilor oamenilor de dorinţa să facă rău.
Iata de ce omul continua sa faca rau in fiecare zi !
Dar oare ne-am intrebat vreodata de ce Dumnezeu nu intervine?
Care este motivul pentru care este amanata pedepsirea celor care savarsesc faradelegea?
Inainte de a pleca la servici am citit  Luca 9, si in versetul 56, am gasit unul din motivele pentru care Dumnezeu gandeste diferit de noi.Atunci cand Domnul Isus isi cauta un loc de gazduire intr-un sat locuit de samariteni, nimeni nu ii oferea. Iacov si Ioan erau foarte suparati si cereau Domnului sa le dea voie sa coboare foc din cer peste locuitorii acelui sat, dar Domnul le raspunde:
 "Căci Fiul omului a venit nu ca să piardă sufletele oamenilor, ci să le mântuiască.”
Noi in anumite situatii suntem atat de radicali, "ai gresit, n-ai decat sa platesti", insa Dumnezeu este indurator si milos spune David,
Dar Tu, Doamne, Tu eşti un Dumnezeu îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate şi în credincioşie. Psalmii 86:15 
Pentru faptul ca Dumnezeu nu intervine ACUM, ar trebui sa multumim si sa devenim mai  intelepti. Am hotari  sa pazim poruncile Sale si nu sa le calcam in continuare, pentru ca este drept, Dumnezeu este indurator, dar la sfarsit exista o judecata.
 Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.
2 Petru 3:9
 Astazi avem ocazia sa stam in fata unui Dumnezeu care sta pe scaunul de indurare, maine s-ar putea sa fim in fata unui Dumnezeu care sta pe scaunul de judecata !
„Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui"
Apocalipsa 22:12


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu