Versetul zilei

24 august 2013

Seisme fără precedent ameninţă Europa.

Harta care dă fiori României. Seisme fără precedent ameninţă Europa

Cotidianul francez Le Monde publică rezultatele unui studiu de ultimă oră, care vizează riscuri pentru următorii 50 de ani.

 

 
Un nou studiu la nivel european confirmă faptul că România se numără printre ţările cu cel mai mare risc seismic de pe continent, reiese dintr-un articol dat publicităţii de cotidianul francez Le Monde.

“Seisme fără precedent istoric sunt posibile în Europa”, este titlul articolului din cotidianul francez, semnat de Pierre le Hir, şi care face referire la rezultatele unui studiu realizat de o echipă internaţională formată din 50 de experţi. Aceasta a folosit, pentru prima oară, criterii şi modele matematice unice pentru a alcătui o hartă a riscurilor de cutremur în ţările din UE şi în ţările vecine. Un instrument preţios pentru serviciile implicate în elaborarea normelor paraseismice, cum ar fi cei din industriile care exploatează instalaţii sensibile, comentează Le Monde.

2013 - 15 CUTREMURE PE LUNĂ
Anul 2013 va fi unul bogat în activitate seismică, susţin reprezentanţii Institutului Naţional de Fizică a Pământului. "Prognoza noastră pentru 2013 arată că, la anul, vom avea o medie de aproximativ 15 cutremure pe lună. S-ar putea să avem luni în care în Vrancea se vor produce 10 cutremure, dar şi luni în care se vor produce 20 de cutremure", a declarat directorul ştiinţific al institutului, Mircea Radulian
Stirea este  preluata si mai multe puteti gasi pe : 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu