Versetul zilei

16 august 2013

Hrana ta zilnica!

16 August
2 Împăraţi 23.24-37
În pofida credincioşiei împăratului lor, poporul nu se întorsese la Domnul cu toată inima (Ieremia 3.10). „Vicleana Iuda" n-a învăţat lecţia din pedeapsa suferită de „necredincioasa Israel". Astfel, acum va sosi ceasul când această seminţie va fi, la rândul ei, izgonită din ţară.
Pentru a-Şi împlini scopurile, Dumnezeu S-a folosit atât de marile popoare ale antichităţii, cât şi de naţiunile moderne, agenţi inconştienţi de gândurile Sale faţă de Israel. El controlează evenimentele mondiale şi le foloseşte pentru a-i proteja sau disciplina pe ai Săi.
Cele două mari puteri din vremea lui Iosia erau Egiptul şi Asiria. Situate la extremităţile opuse ale Canaanului, aceste două împărăţii aflate în permanent conflict trebuia să traverseze teritoriul lui Israel pentru a lupta una contra celeilalte. Iosia, luând partea împăratului Asiriei, încearcă să împiedice trecerea lui faraon Neco, dar este omorât de acesta la Meghido.
 Vai, măcar dacă s-ar fi despărţit de lume şi de alianţele ei cu aceeaşi grijă cu care se despărţise de rău! El a luat parte la o dispută care nu-1 privea şi a suferit consecinţele-i fatale (Proverbe 26.17).
După o domnie rea de trei luni, Ioahaz, fiul lui Iosia, cade sub puterea lui Neco. Acesta îl deportează şi-1 înlocuieşte cu fratele lui, Ioiachim, care nu se va purta mai bine decât Ioahaz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu