Versetul zilei

8 iulie 2013

"Ferice de cei ce plâng....."

Astazi de dimineata am citit unul din cele mai cunoscute texte biblice, "fericirile".

 „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor!
Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi!
Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul
Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi!
Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă
Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu
Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui DumnezeuFerice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!
Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!"
 
 In cuvantarea aceasta aceasta de pe munte, Domnul Isus ne arata cateva principii ale neprihanirii dupa care trebuie sa tanjeasca fiecare credincios. 
Mi-a ramas privirea asupra unei invataturi data de Domnul Isus, care aparent suna cam ciudat: 
"Ferice de cei ce plâng....."
Exista multe feluri de lacrimi.Lacrimi de durere, dar si lacrimi de bucurie, insa a fi fericit pentru ca plangi...mi se pare destul de ciudat. Aici insa, nu se refera la fericirea pe care o ai in urma  lacrimilor de bucurie.
"Ferice de cei ce plâng.....", sau mai concret," ferice de cei care plang pentru pacatele lor".
In momentul in care realizezi starea in care te afli si constientizezi ca purtarea ta nu ii aduce  onoare lui Dumnezeu, singurul lucru pe care il poti face, este ...."sa plangi". Sa plangi pentru ca l-ai intristat pe Dumnezeu, sa plangi ca ai intristat Duhul Sau cel Sfant, sa plangi din cauza neputintei si a slabiciunilor pe care le ai. Sa plangi  si atunci vei fi fericit. Suna ciudat...asa-i?
Ferice de (noi) cei care plângem, dar pe deasupra primim si o incurajare: "căci ei (noi) vor (vom) fi mângâiaţi!
Atunci cand  plangi intotdeauna se gaseste si cineva care sa te mangaie, numai ca aici Domnul Isus vorbeste de o alta mangaiere.Mangaierea pe care o primim prin Duhul Sfant, pentru ca  El Insusi este Mangaietorul si prin El vom primi pace, liniste si bucurie, ori toate acestea nu pot decat sa ne faca sa fim fericiti.
Iata de ce este.." ferice de cei ce plang ".
Nu poti fi fericit pana nu scapi de aceasta stare apasatoare a pacatului, nu poti fi fericit pana nu ai constiinta eliberata si nu poti fi fericit cat timp esti rob al pacatului. Abia atunci cand vei plange pentru toate acestea, vei cunoaste adevarata libertate, adevarata slobozenia doar in Hristos.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu