Versetul zilei

19 iulie 2013

Dovleacul si ghinda !

Într-o zi toridă de vară, un ţăran se întorcea de la câmp. Deşi ar fi vrut să-şi continue drumul spre casă, era tare obosit, cu-atat mai mult cu cat umbra unui stejar era aşa de tentantă pentru oboseala lui.Asa că făcu o pauza şi işi intinse o haină sub stejarul umbros. Se aşeză la poalele copacului, cu spatele rezemat de trunchi, ridicandu-şi  privirea în sus.Nu mică i-a fost mirarea să vadă  mulţimea de ghindă care atârnă de crengile lui.
- Ce de ghindă, îşi zise omul. Dar oare de ce un copac aşa mare şi puternic, cum e stejarul, are un fruct aşa mic şi uşor ca ghinda? La cat e de mare copacul....putea să tina şi dovleci pe crengile sale....
Ce bine era dacă erau dovleci in copac...o adevarată bogătie!
Şi tot gândindu-se la dovleci....îl fură somnul şi aţipi. Dormise putin, dar deodată se trezi speriat!
 O ghindă se desprinsese din copac şi căzuse drept pe nasul omului nostru. Se tot frecă, căci, deşi mică, ghinda venind de sus, îl lovise cu putere şi îl durea un pic.
- Ce bine ca era doar o ghindă şi nu era un dovleac, işi zise omul....
Omul se ridică şi-şi continuă drumul spre casă....

Adeseori  privim spre atatea lucruri si  ne gasim in atatea situatii, in care spunem, "daca ar fi dupa mine......asa si asa faceam..."
Sa nu uitam ca fiecare lucru pe care l-a facut Dumnezeu isi are rostul lui si scopul lui.
Niciodata nu-L vom putea inlocui pe Cel care a creat Universul.
Ieremia 10:12

Dar El a făcut pământul prin puterea Lui, a întemeiat lumea prin înţelepciunea Lui, a întins cerurile prin priceperea Lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu