Versetul zilei

22 iulie 2013

CUTREMURE puternice

De fiecare data, cand este cate un cutremur ii spun sotului meu cand ajung acasa ...."azi iar a fost cutremur", si cum in ultima vreme sunt atat de dese, incat trebuie sa ii spun in fiecare zi, mai face cate o gluma si imi spune " seismologul de servici".
Dar nu pot sa trec peste aceste vesti care ma rascolesc oridecate ori le citesc.
Stiati ca au fost:
  • 30 de cutremure in 12 ore in Noua Zeelanda?  Cel mai mare a fost de 6,9. Oamenii se tem de "unul mare".Noua Zeelanda, tara care a invatat sa traiasca cu teama cutremurelor.Noua Zeelanda este tara care sta ca pe ghimpi dupa ce in ultimele ore au fost semnalate 30 de cutremure.
  • CUTREMURE puternice în China: Cel puţin 73 persoane au murit şi peste 296 au fost rănite grav."Peste 21.000 de clădiri au fost avariate grav şi peste 1.200 s-au prăbuşit".
  • Italia, zguduita de mai multe cutremure.

In aprilie, in urma cutremurului din Indonezia, Gheorghe Marmureanu declara:

"Conform datelor statistice, in acea zona a  Asiei marile seisme se petrec o dată la aproximativ 500 de ani. Dar din 2004 încoace acolo s-au înregistrat deja trei seisme de peste 8 grade, ceea ce iese din ştiinţa statistică a seismologiei, ce nu se poate explica. Ceva nu e în regulă! Sunt prea multe seisme mari în zona Indoneziei", a spus Mărmureanu pentru Libertatea.
Scoarţa terestră a fost zguduită de 39 de cutremure în ultimele două zile.

Apoi”, le-a zis El, „un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii.
Pe alocuri vor fi mari cutremure de pământ, foamete şi ciume; vor fi arătări înspăimântătoare şi semne mari în cer.
Dar înainte de toate acestea, vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni: vă vor da pe mâna sinagogilor, vă vor arunca în temniţe, vă vor târî înaintea împăraţilor şi înaintea dregătorilor, din pricina Numelui Meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu