Versetul zilei

5 iulie 2013

Ce fel de soldat esti?

"Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului. Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul.
Staţi gata, dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii.Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa..."
Efeseni 6:11-18/a

Nu sunt barbat...nu am facut armata, dar ma gandesc ca este ceva logic ca, atunci cand esti inrolat intr-o armata si esti dus pe campul de lupta sa fi si dotat cu tot armamentul si tot ce tine de aceasta lupta. Cred ca asa trebuie sa arate un soldat pregatit de lupta...

Ca si crestini am  ales de buna voie sa intram in armata lui Dumnezeu, ca atare suntem implicati  intr-un razboi spiritual permanent. Nu cred ca exista  crestin care sa nu poata confirma acest lucru, numai daca nu cumva  purtam  doar numele de crestin, atunci da....nu mai avem nici un razboi de dus, pentru ca fiind biruiti am iesit din aceasta competitie.
Vestea proasta este ca acest razboi pe care il avem de dus, nu este pe o anumita perioada...nu este doar pana la o anumita varsta, el este un razboi pe toata durata vietii noastre pe pamant.Diavolul nu are o norma de realizat, implinind un anumit numar de victime si nici nu incearca sa doboare o anumita categorie, doar tineri, doar femei, doar pana la o anumita varsta  sau anumite criterii, el incearca pe toti crestinii si in numar cat mai mare.
"...să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului"
Spre deosebire de noi care dormim 6-7 sau chiar 8 ore pe noapte, eu cred ca diavolul nu are acest program de odihna.El si noaptea sta, urseste planuri si uneltiri impotriva noastra, poate chiar in acest moment cand scriu aceste  cuvinte....face un plan  asupra mea, insa trebuie sa stim ca biruinta este a Domnului, atunci cand luam tot echipamentul lui Hristos cu noi.
Fara a fi echipati in Hristos, suntem zdrobiti, pentru ca el este puternic si sa nu-l subestimam. Este mai puternic decat noi, insa nu este mai puternic decat ISUS, care a biruit moartea si pacatul. Slava LUI !
"... luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare"
Dar care este ziua cea rea?
Ziua cea rea este in fiecare zi, pentru ca in fiecare zi suntem ispititi, incercati si incoltiti din toate partile.Ziua cea rea este atunci cand ne lasam biruiti de cel rau si cand ne lasam biruiti de poftele noastre firesti, cand ne lasam atrasi in diferite curse pe care ni le intinde cel rau, atunci este ziua cea rea.
Chiar daca suntem intorsi la Hristos de ani de zile....lupta cu pacatul exista, nu o putem nega si nu o putem birui singuri, decat prin puterea Duhului Sfant. Prin Duhul Sfant suntem mai mult decat biruitori. Cea mai puternica arma impotriva diavolului este "rugaciunea si Cuvantul lui Dumnezeu", de-aceea in aceste domenii diavolul va cauta sa ne tina cat mai departe, va pune diferite piedici sa nu citim si sa nu ne rugam.Nu vi s-a intamplat niciodata atunci cand v-ati pus sa cititi din Biblie sau sa va rugati, sa sune telefonul, sa sune cineva la usa sau sa vina in mintea dumneavoastra diferite ganduri......?
Ei...mie mi s-a intamplat deseori, si  de-aceea am invatat un lucru....atunci cand am o discutie cu TATAL, deconectez totul, pentru ca El este cel mai important.
Viata de crestin in sine...este asemanatoare unui munte...
In permanenta urcam, si urcam pana ajungem la destinatie.Dar exista un secret..."cu cat urci mai mult, cu atat conditia fizica creste", "cu cat te adancesti in Hristos si in Cuvantul Lui, cu cat mergi pe cale dupa regulile lui Dumnezeu, cu atat  mai mult vezi o crestere progresiva in toata aceasta relatie"
Daca simti ca in  viata ta de crestin  nu se intampla nimic, nu ai parte de lupte,  simti ca a devenit monotona, toate iti merg bine....ia seama ca drumul pe care mergi, nu este drumul cel bun.
Trebuie sa stim un lucru, un crestin adevarat  are parte de multe lupte. Niciodata diavolul nu  va ocoli si nu va inceta sa urseasca planuri impotriva dusmanilor lui, impotriva Copiilor lui Dumnezeu. El este cel mai mare dusman al nostru si noi suntem cei mai mari dusmani ai Lui, pentru ca suntem Fii si Fiice de Rege.
Suntem intr-un razboi permanent, impotriva a tot ceea ce este rau si trebuie declarat pe fata acest lucru indiferent de consecinte, insa trebuie sa stim ca acest razboi nu-l putem duce si nu putem lupta cu armele noastre, ci cu armele lui Dumnezeu.
 
2 Corinteni 1:3-5
"Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească.
Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile.
Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos"
Dumnezeu sa ne ajute sa fim biruitori in aceasta lupta.

Va doresc o zi binecuvantata tuturor !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu