Versetul zilei

12 iunie 2013

Veghere prin post si rugaciune!

Dintotdeauna, daca ne uitam pe paginile Sfintei Scripturi, Dumnezeu a cerut veghere.
Veghere asupra faptelor, asupra cailor, asupra credintei, si asupra multor lucruri pe care Dumnezeu le uraste si pentru care El a cerut sa nu le facem, pentru ca toate acestea  ne pot desparti de Dumnezeu.
Intr-un cuvant nevegherea noastra duce la pierderea sufletului nostru.
Veghează asupra sufletului tău, ca nu cumva, ridicându-ţi ochii spre cer, şi văzând soarele, luna şi stelele, toată oştirea cerurilor, să fii târât să te închini înaintea lor şi să le slujeşti: căci acestea sunt lucruri pe care Domnul Dumnezeul tău le-a făcut şi le-a împărţit ca să slujească tuturor popoarelor, sub cerul întreg.
Deuteronom 4:19
 Dar cine mai vegheaza? Astazi toata lumea pare sa fi adormit.
Tot in Deuteronom 4:9 scrie,
Numai ia seama asupra ta şi veghează cu luare aminte asupra sufletului tău, în toate zilele vieţii tale, ca nu cumva să uiţi lucrurile pe care ţi le-au văzut ochii şi să-ţi iasă din inimă; fă-le cunoscut copiilor tăi şi copiilor copiilor tăi.
Cred ca vegherea in viata de crestin este cel mai important lucru. Indiferent cat de bine iti stau picioarele pe stanca, indiferent cat de bine esti ancorat in Domnul, la un moment dat, daca nu veghezi...poti sa cazi.
Odata cazut.....este atat de greu sa te ridici....
Nu degeaba ne-a cerut Domnul veghere.El care ne-a creat pe fiecare in parte si ne cunoaste, de-aceea ne cere insistent acest lucru.Daca ne uitam in Scriptura vom vedea de cate ori ne indeamna la veghere.
Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul este plin de râvnă, dar trupul este neputincios.” Marcu 14:38
Oricat am dori noi sa fim desavarsiti nu vom putea si cred ca desavarsire e mult spus.Oricat de mult am dori sa nu pacatuim...e cu neputinta. Dar Isus ne-a lasat un ajutor pentru a putea duce o viata de biruinta, ne-a lasat Duhul Sfant, si prin puterea Lui vom reusi.Insa pentru aceasta este nevoie de multa rugaciune si post.
Lunar biserica din care fac parte, are un lant continuu de rugaciune si post.  Luna aceasta, tema postului este chiar:"VEGHEREA".Cei care doriti sa vegheati ca sa puteti avea biruinta in fata celui rau,  va  puteti alatura cu noi  in  post si rugaciune si ma rog ca Domnul sa ne ajute sa fim vegheatori, pentru ca vremurile in care traim sunt ispititoare, tentante si deosebit de pacatoase.Firea omului este la fel, inclinata doar inspre rau, dar cu Dumnezeu alaturi putem birui.
Pot totul in Hristos care ma intareste !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu