Versetul zilei

26 iunie 2013

Drept, milostiv si smerit !

Ţi s-a arătat, omule, ce este bine, şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?
Mica 6:8
Iata un  standard al ui Dumnezeu, pe care ni-l cere si noua sa Il atingem, "să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău".Toate acestea nu sunt cerinte doar pentru a le indeplini o zi, doua, trei, ci ele trebuie sa devina un mod de viata. Citind acest verset m-a facut sa ma gandesc la Isus Hristos. Toate acestea fac parte din caracteristicile LUI.
ISUS este drept, milos si smerit!
Domnul este bun şi drept: de aceea arată El păcătoşilor calea. Psalmii 25:8
Domnul este îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate. Psalmii 103:8
Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! Iată că Împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor, smerit şi călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgăriţe. Zaharia 9:9
Iata o modalitate prin care ne putem asemana cu Isus, daca ne insusim aceste caracteristici.
Mila si compasiunea fata de cei aflati in suferinta, de cei aflati in stramtorare...si nu putini sunt.Pe zi ce trece parca, durerea si suferinta lasa urme adanci in viata multora.Poate ca nu treci si tu prin aceste momente  acum, multumeste-I lui Dumnezeu pentru acest lucru, insa poate ca ai in jurul tau prieteni, colegi, vecini, frati si surori in Domnul care sufera, fie in trupul lor, fie pe plan social, fie sufleteste. Nu trece pe langa ei fara sa intinzi o mana de ajutor, astazi sunt ei...insa maine s-ar putea sa fi chiar tu in locul lor.
Acest lucru necesita o predare 100% pentru Hristos a vietii noastre si necesita o dedicare constanta.
Biserica primara si ap. Pavel ne-au aratat cum  sa facem acest lucru.Darul milosteniei si darul darniciei e chiar darul Duhului Sfant.Sa daruiesti de buna voie si nu fortat.Biblia ne indeamna sa fim sensibili la nevoiele celor din jur, si rasplata Domnului va fi mare, pentru ca niciodata Dumnezeu nu a ramas dator nimanui.
Asadar, cat avem ocazia si cand avem ocazia, sa nu incetam in a face bine tuturor si mai ales fratilor in credinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu