Versetul zilei

4 iunie 2013

Consecintele ascultarii si neascultarii !

Si-acum sa revin la IONA !
In ultima vreme tare mult au fost prezentate aspecte din viata lui Iona.
Putini sunt acei care isi prezinta aspectele negative din viata asa cum a facut Iona. Din contra, daca iti spui marturia ta publica...risti sa fii criticat.Insa Iona scrie o carte, in care isi marturiseste neascultarea sa fata de Dumnezeu, si prezinta si consecintele pe care le-a avut in urma neascultarii.Numai ca Iona, se trezeste repede si in cap. 3, Iona se  hotaraste sa asculte de Dumnezeu, si daca in cap 1 Iona vorbeste despre neascultarea sa, iar in cap 2 ne spune consecinta neascultarii, iata ca in cap. 3, Iona asculta de Domnul si in cap. 4 ne arata consecintele ascultarii.
Cateodata si noi suntem mai rai ca si Iona, de-aceea Dumnezeu ingaduie sa trecem prin situatii dezastruase, ba mai mult au de suferit si cei din jurul nostru din cauza neascultarii noastre, asa cum si cei din corabia in care se ascunsese Iona fugind de fata lui Dumnezeu au avut de suferit. 
Dar oare sa fie loc pe fata pamantului in  care sa ne putem ascunde de Dumnezeu?
Iata ca nu exista!
Dumnezeu ii daduse o porunca:"te duci la Ninive", insa Iona nu asculta si i-a alta hotarare. O hotarare care il duce din rau spre mai rau, pentru ca asa se intampla de obicei. Atunci cand nu asculti de Dumnezeu, aluneci treapta cu treapta, si zi de zi cobori de jos...in mai jos. Ori si Iona trecuse prin acelasi lucru.
De la Iafo ----in fundul corabiei, din fundul corabiei----in fundul marii, din fundul marii---in pantecele pestelui, din pantecele pestelui---in inima marii, trei zile si trei noptii.
 Acolo Iona isi aminteste de Dumnezeu si striga la El din pantecele pestelui, isi marturiseste vina, si Domnul se indura, dar asta nu il scuteste pe Iona sa mearga si sa faca ceea ce i-a spus Dumnezeu.
Dumnezeu care cunoaste absolut totul, stia si  ce se va inatmpla cu Iona, la fel cum stie si despre noi, ce vom face in stramtorare. Noi insa avem exemplu pe Iona si putem sa fim scutiti de consecintele care urmeaza in urma neascultarii.
De ce sa facem ca Iona? De ce sa asteptam sa trecem prin furtuna? De ce sa asteptam sa ne treaca Dumnezeu printr-un pat de spital?
Putem invata de la Iona, ca neascultarea aduce consecinte si urmari grave in viata noastra!
In stramtorare Dumnezeu asteapta cateva lucruri de la noi pe care trebuie sa le facem, daca vrem sa gasim ajutor.
In momentele dificile trebuie sa facem doua lucruri:
-trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu, pentru ca doar El ne aduce izbavirea
-trebuie sa luam hotarari ferme, pentru ca doar atunci Domnul va interveni.
Sunt situatii cand Dumnezeu intarzie cu rezolvarea unor probleme a noastre, dar asta doar datorita faptului ca nu comunicam cu El si nu suntem hotarati 100% pentru Hristos.
Sa nu cautam sa facem din El o ultima solutie, doar pentru ca nu am primit ajutor din alta parte. Dumnezeu nu este doar o alternativa, EL ESTE SINGURA ALTERNATIVA SI OPTIUNE A NOASTRA

 IONA s-a smerit si s-a pocait, si poate nu atunci cand a fost aruncat din burta pestelui, ci abia sub acel umbrar Dumnezeu ii da lectia finala lui Iona.
Esti in stramtorare? Roaga-te si striga la Dumnezeu, si mai mult de atat, trebuie sa ai convingerea ca rugaciunea ta a ajuns la urechea LUI.Multumeste-i inainte de a primi raspunsul. Iona in timp ce ii multumea, Dumnezeu deja intervenea. Ascultarea lui Iona, a condus la pocainta acestei cetati, si pocainta lor a dus la anularea pedepsei care era pregatita pentru ei, pentru ca Dumnezeu este un Dumnezeu milos si daca omul  se pocaieste, Dumnezeu iarta !
 Ascultarea face mai mult ca orice jertfa, iar Domnului jertfe ca acestea ii plac.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu