Versetul zilei

2 aprilie 2013

Opriti-va...!

Imi place sa fiu atenta si sa imi notez de fiecare data, ganduri pe care Dumnezeu ni le transmite prin diferiti slujitori ai Sai. Ii multumesc ca inca avem oameni prin care Dumnezeu isi face lucrarea si Duhul Sfant se foloseste prin ei.Sunt bucuroasa ca si saptamana trecuta  Dumnezeu ne-a vorbit intr-un mod special in fiecare seara. Un mesaj pe care Dumnezeu a vrut sa ni-l transmita noua, a fost acesta: OPRITI-VA!  
Psalmul 46
 Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii. 
 Este un râu, ale cărui izvoare înveselesc cetatea lui Dumnezeu, sfântul locaş al locuinţelor Celui Preaînalt. Dumnezeu este în mijlocul ei: ea nu se clatină; Dumnezeu o ajută în revărsatul zorilor. Neamurile se frământă, împărăţiile se clatină, dar glasul Lui răsună, şi pământul se topeşte de groază. Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi. – 
 Veniţi şi priviţi lucrările Domnului, pustiirile pe care le-a făcut El pe pământ.
 El a pus capăt războaielor până la marginea pământului; El a sfărâmat arcul şi a rupt suliţa, a ars cu foc carele de război. 
  „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu:
 Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.”
  Domnul oştirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.

De fiecare data cand citesc acest psalm ma cutremur in momentul in care ajung la versetul 10, 
„Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu:
 Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.”
Parca si aud vocea  puternica a lui Dumnezeu...."OPRITI-VA". Opriti-va , voi oameni neintelepti, opriti-va din toata goana in care sunteti prinsi, opriti-va din tot ceea ce faceti si dati-mi slava si cinste!

Oare nu merita Dumnezeu acest lucru?
Zi de zi suntem prinsi, si parca din ce in ce mai mult, intr-o goana nebuna, fie ca vrem noi sau nu....suntem prinsi, pentru ca diavolul a gasit  metoda potrivita pentru fiecare , ca sa ne tina ocupati. Suntem prinsi, in primul rand cu truda zilnica pentru a ne castiga painea de zi cu zi.Am ajuns sa muncim zi-lumina, doar pentru a plati facturi, si pentru a  avea ce pune pe masa.....si uneori nu  ajung banii nici macar pentru asta. Am fost blestemati inca de la Adam, datorita pacatului, sa ne castigam painea cu sudoare, si intr-adevar  cu sudoare o castigam. Dar in toata aceasta framantare a noastra, in toata alergarea noastra, intervine Dumnezeu si spune: "OPRITI-VA"
AVEM URECHI OARE SA AUZIM GLASUL DOMNULUI?
Suntem invitati sa facem cateva opriri,
opriri care sunt foarte importante, pentru ca acestea vor schimba destinul nostru.
  • Suntem invitati sa ne oprim din alergare, pentru a-I putea vedea slava si maretia LUI !
Veniţi şi priviţi lucrările Domnului, pustiirile pe care le-a făcut El pe pământ.Ps.46:8
Măreţia Lui acoperă cerurile, şi slava Lui umple pământul. Habacuc 3:3
El a creat si cerul si pamantul cu tot ce este pe el, vietuitoare si oameni.Oameni care nu mai vor sa Ii recunoasca autoritatea, oameni care nu mai vor sa Il recunoasca ca si Creator, tocmai pentru acest lucru, suntem  somati sa ne oprim si sa Il recunoastem ca Singurul Dumnezeu.
Ca să se ştie, de la răsăritul soarelui până la apusul soarelui, că afară de Mine nu este Dumnezeu: Eu sunt Domnul, şi nu este altul.Isaia 45:6
El este singurul Dumnezeu, si va fi pentru cei credinciosi un turn de scapare  in ziua cea mare:
"Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi"
 sau pentru cei necredinciosi va fi un un Dumnezeu care va ingrozi pamantul: 
"Neamurile se frământă, împărăţiile se clatină, dar glasul Lui răsună, şi pământul se topeşte de groază" Ps.46:6
Domnul împărăţeşte: popoarele tremură; El şade pe heruvimi: pământul se clatină. Ps.99:1
  • Suntem invitati sa ne oprim pentru a incheia un legamant cu EL! 
Daca recunoastem si admiram maretia Sa, am ramane doar simpli filozofi si admiratori.Ca sa Il cunoastem pe El, trebuie sa cercetam Cuvantul pe care  l-a lasat pentru noi.Numai asa vom intelege ce vrea Dumnezeu de la noi.Daca noi facem un pas catre Domnul, El va va face trei catre noi.
In drumul pe care-l facea famenul etiopian,el a inteles ca trebuie sa se opreasca. S-a oprit si a incheiat legamant cu Domnul.
"Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: „Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?”Filip a zis: „Dacă crezi din toată inima, se poate.” Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.
 A poruncit să stea carul, s-au coborât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen. Când au ieşit afară din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, şi famenul nu l-a mai văzut. În timp ce famenul îşi vedea de drum, plin de bucurie.."
  Fapte 8:36-39
Legamantul cu Domnul iti schimba traiectoria vietii tale.Daca pana acum viata ta nu avea un sens, nu aveai o destinatie, dupa legamantul pe care-l faci, vei stii DESTINATIA FINALA, si mai aduce ceva...BUCURIE.Ex. famenului:"...isi vedea de drum, plin de bucurie".
Viata ne va aduce in diferite circumstante, dar indiferent de ele, cu Domnul vom fi mai mult decat victoriosi.
Dupa aceste opriri, Dumnezeu mai vrea sa facem una.
  • Trebuie sa ne oprim sa si dovedim credinta noastra !
Credinta fara fapte este moarta...
"După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă." Iacov 2:26
In pilda samariteanului, avem cel mai bun exemplu de oprire pe care-l putem face si noi. Nici preotul si nici levitul nu si-au facut timp sa se opreasca, dar a venit samariteanul milos...si s-a oprit.
Suntem chemati sa facem si noi la fel.
" „Du-te de fă şi tu la fel”, i-a zis Isus. Luca 10:37/b

Suntem chemati sa ne oprim. Sa invatam sa ne oprim, pana nu ne opreste Dumnezeu!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu