Versetul zilei

6 aprilie 2013

Comorile din gradina !

Tot mai mult auzim de diferite boli si unele boli cu denumiri de care poate, nici macar nu am auzit. Stiu ca pe vremea bunicii sau a parintilor mei se  manca de toate, fara sa se numere caloriile, fara sa se masoare colesterolul, si multe altele. 
Daca  cu ani in urma mancam doar produse din gradina pe care trebuia sa le spalam, sa le curatam, astazi suntem scutiti de efortul acesta..le cumparam gata pregatite, congelate , si chiar semipreparate. Deh....nu mai avem timp !
Astazi am devenit foarte inteligenti, stim sa  mancam, am invatat sa consumam doar dupa sfatul cartilor si al medicilor......si suntem tot mai bolnavi.
Alimentatia  generatie moderne, are si avantaje si dezavantaje. Eu am gasit  dezavantaje....poate dumneavoastra imi spuneti avantajele....
  • Inlocuirea painii integrale si a terciului  de cereale, cu paine alba, aratoasa si gustoasa.
  • Inlocuirea hranei pregatite in casa cu  hrana preparata termic. Si aici ma refer la toate produsele pe care inainte le luam din gradina sau de pe masa taranului la piata, iar acum le-am inlocuit cu  cele din vitrina congelatoarelor din supermarket.
  • excesul de sare si zahar
  • alimentatia saraca in fibre alimentare si saruri minerale.
  • excesul de proteine
Toate acestea duc la aparitia a tot felul de consecinte si boli.Obezitatea, diabetul zaharat, tensiunea, cardiopatia ischemica, supraincarcarea  organelor de purificare
 (ficat, rinichi, fiere), dar si probleme cu dantura, cariile si paradontoza.
Asadar, dupa o iarna atat de lunga, o alimentatie  sanatoasa, bogata in legume si fructe ne poate ajuta organismul sa se refaca. Daca luam fiecare fruct, fiecare leguma in parte si citim despre fiecare, vom vedea ca toate isi aduc un aport bogat la intarirea organismului.Eu am ramas uimita...! Nu exista leguma sau fruct care sa nu aibe calitati deosebite.
De prea multe ori stam in camara cu adevarate comori si nu stim sa le folosim. Pe langa faptul ca fiecare fruct si fiecare leguma ne ajuta sa ne hranim sanatos, toate acestea au si proprietati terapeutice. Atat legumele cat si fructele, ne ajuta sa prevenim unele probleme de sanatate, dar ne  si ajuta, sa ne si vindecam.
Folosind zi de zi alimente sanatoase vom avea si trupuri sanatoase.

2 comentarii:

  1. Mda,insa exista si aici o problema referitor la fructe si legume.
    Daca fructele si legumele sunt cumparate direct de la producatori (tarani) si bineanteles sa cunosti sursa, sa stii ca sunt produse bio, atunci e bine, avem de castigat. Dar sa fie bio, nu cum se striga prin piata :produse bio! Si in realitate ele sunt stropite sau crescute cu chimicale. Atunci in zadar consumi fructe si legume ca tot nu-ti vor ajuta cu nimic ci din contra..,te inseli singur.
    In concluzie, daca nu cunosti sigur sursa atunci sigur ai luat falsul. Piata e plina de vanzatori de fructe si legume luate la mana a doua de la angrosisti care la randul lor le-au adus din alte tari, unde este cunoscut faptul ca numai bio nu sunt.
    Produsele bio le cunosti dupa culoare si aspect. Nu sunt atat de frumoase, nu atrag privirea, ci din contra sunt mai mici, mai urate, mai patate si contin si viermi. Ei bine acestea sunt originale iar cele ce ies in evidenta prin frumusetea lor si marimea lor nu sunt decat o copie, un fals, fara gust, fara miros, fara vitamine, fiindca sunt chimicale. Multi cad prada acestor produse si cred ca daca sunt scumpe sunt si bune. Ei cumpara cu constiinta impacata caci pot consuma fructe si legume pentru sanatatea lor. Se gandesc ca dau banii pe sanatate, insa ceea ce consuma ei de fapt aduna o doza nociva sanatatii lor. Fiindca nu cunosc ce este bun, nu cunosc originalul si nici nu sunt interesati sa-l caute, atata timp cand ceea ce izbeste privirea este cu mult mai atragator pentru pofta lor. Sarmanii oameni cum se insala cheltuind mult pentru nimic!
    Tot la fel stau lucrurile din punct de vedere spiritual. Astazi ceea ce se "vinde" in adunari crestine este de cele mai multe ori o copie, adica un fals predicator, sau cantaret sau chiar prooroc. Te uiti la unii si ii vezi ca arata bine, imbracati la 4 ace, la moda (ca lumea). Vorbesc de sus, isi etaleaza diplomele, activitatiile, doctoratele, misiunile, realizarile de tot felul, stiu sa manuiasca chiar Cuvantul Scripturilor. Insa dupa cuvantarea lor nu ramane nimic, nimic in inima ascultatorului decat o teologie fara putere. Nimeni nu ramane strapuns in inima cu dorul sa se pocaiasca din toata inima sa. In majoritatea cazurilor auzi asa: vai ce frumos a vorbit astazi fratele..., ce voce superba a avut sora..., etc. Si oamenii raman tot nemantuiti fiindaca au auzit o evanghelie ieftina care nu mantuieste pe nimeni, ci doar gadila urechile.
    Acesta este tragicul adevar al zilelor noastre, din cadrul bisericilor unde ne adunam, ne cheltuim, ne rupem "pingelele" cum spunea un binecunoscut frate si facem inca multe altele in zadar, adica ne autoinselam singuri si mai inselam si pe altii...
    Nu degeaba a spus Mantuitorul: „Când voi veni, voi mai găsi credinţă pe pământ?”
    Nu a spus adunari, nu a spus membri, nu a spus nimic altceva decat: credinta.
    Si cuvantul acesta este asa de gresit inteles de 90% dintre crestini practicanti. Predici despre credinta sunt mai rare ca floarea de colt. Veti auzii despre credinta de suprafata, despre credinta istorica, despre credinta evreilor, despre credinta teologica, despre ceva din credinta sfintilor sau a unor frati sau surori ai zilelor noastre. Dar despre trairea in credinta asa incat ea sa aiba acelasi pret ca primii crestini, cum scrie Petru, ar fi pentru cei mai multi o asemenea credinta un fanatism sau legalism. Ar fi o hrana prea tare pe care pruncii nu o pot rumega, asimila.
    Ei bine, despre aceasta credinta Domnul Isus vorbea si intreba la finalul misiunii Sale; daca se va mai gasi aceasta credinta pe pamant la venirea Sa. Evident ca Mantuitorul Isus este interesat de acest soi de credinta si nu de copia acestei credinte. Insa acest subiect nu-l vom dezbate acum. El este prea putin cunoscut de majoritatea crestinilor cu toate ca la prima vedere da impresia ca toti crestinii au credinta. Biblia vorbeste in felul acesta lamurit. Insa pentru multi Evanghelia aceasta este acoperita...

    RăspundețiȘtergere
  2. Categoric ma refer la produsele din gradina casei si a taranului..."autentic", si nu "taranul afacerist", ca altfel nu am facut nici o afacere, decat platim in plus pentru produse crescute ad-hoc peste noapte,rosii coapte fortat, pui dopati si crescuti in 3 saptamani...si altele.Cat despre credinta...la fel, dar poate vom vorbi in subiectele viitoare. S-auzim numai de bine !

    RăspundețiȘtergere