Versetul zilei

22 martie 2013

Obosit sau innoit ?

De aceea, noi nu cădem de oboseală. Ci, chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuşi omul nostru dinăuntru se înnoieşte din zi în zi.
2 Corinteni  4:16
Un verset care ma face sa ma gandesc mult la el.Desi am citit cartea scrisa Corintenilor, sincer parca l-am intalnit prima oara acest verset.
Gandindu-ma la bietul Pavel care a scris acest verset, el care a fost atat de chinuit si atat de batjocorit, el care a indurat atatea prigoane pentru ca a vestit Evanghelia, asa cum i-a spus Domnul Isus, tocmai el zice acest lucru....?
De aceea, noi nu cădem de oboseală.....!!!
Noi, care nu suntem nici batuti, nici prigoniti, nu suntem nici macar batjocoriti....
noi, de ce oare am cazut de oboseala?
Daca la inceput, atunci cand am primit credinta in Isus Hristos, am fost asemenea unor copilasi, Pavel spune ca in ciuda trecerii timpului peste noi, in ciuda ridurilor care ne apar de la o zi la alta, in ciuda anilor pe care ii lasam in urma, noi trebuie sa ne innoim din zi in zi. Deci toti cei care inaintam pe ce zi ce trece in varsta, inseamna ca ar trebui sa fim plini de Hristos, plini de Duhul Sfant si sa Il cunoastem pe Isus tot mai mult, sa avem in inima plinatatea dumnezeirii Sale. Fiecare frate si sora sa poata fi o calauza pentru cel tanar care vine la Hristos !
Trist, dar uneori chiar cei in varsta, primesc cate o lectia de la cei tineri. 
Trist pentru ca cei care ar trebui sa Il cunoasca pe Hristos in plinatatea Sa, si sa se innoiasca din zi in zi tot mai mult...tocmai ei au obosit pe cale. Nu generalizez, dar Dumnezeu  prin Duhul Sau cel Sfant sa ne faca o cercetare, si sa ne faca sa ne gandim serios, care este stadiul nostru spiritual?
OBOSIT SAU INNOIT?
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne dea intelepciune sa ne putem innoi prin El si pentru El, in fiecare zi!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu