Versetul zilei

7 februarie 2013

Hrana ta zilnica !

7 Februarie
Rut 3.14-18; 4.1-6

Nu este nimeni", le spune Isus ucenicilor Săi, „care a lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă [sau soţie], sau copii, sau ogoare, pentru Mine ... care să nu primească însutit acum, în timpul acesta ..." (Marcu 10.29, 30 - vezi şi Evrei 6.10). Rut nu a fost dezamăgită în alegerea ei. Nici nu şi-a pierdut răsplata. Boaz însuşi, care ceruse pentru ea binecuvântarea de la Domnul (2.12), avea să fie răsplata pentru credinţa ei.
Tot aşa este şi cu cei care şi-au pus încrederea în Domnul. „Socotesc că toate sunt ... gunoi - scrie apostolul Pavel - ca să câştig ..." O răsplată? Nu! ci „ca să-L câştig pe Hristos" (Filipeni 3.8).
Un lucru însă este necesar mai întâi: trebuie ca Rut să fie răscumpărată; şi Boaz se ocupă imediat de aceasta. Ruda cea mai apropiată, deşi a dorit, nu a putut s-o răscumpere (v. 6). Persoana aceasta ne duce cu gândul la lege şi la incapacitatea ei când este vorba de a-i salva pe oameni sau de a-i introduce în binecuvântările lui Dumnezeu. Pe de altă parte, în Boaz avem „graţia" divină. Când nu mai există nici o altă resursă pe care să putem conta, harul acesta ni se descoperă într-o Persoană: Isus Mântuitorul, Cel care răscumpără.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu