Versetul zilei

8 februarie 2013

Ganduri care merita toata atentia....

In urma cu doua zile am scris cateva ganduri pe care le-am primit din partea lui Dumnezeu citind istoria lui Saul.Astazi mi-am permis postez alte cateva adevaruri pe care un frate sau o sora, nu stiu exact, deoarece comentariul are numele de expeditor "anonim", dar prea putin conteaza cine a scris, Domnul stie, important este mesajul.Nu am putut sa il las ca un simplu comentariu, pentru ca...din pacate, ceea ce a scris este un adevar dureros pe care il vedem  zi de zi si il intalnim in tot mai multe biserici, si nu stiu cati dintre dumneavoastra urmariti si ceea ce scrie in partea aceasta a comentariilor.
Am sa las loc acestor constatari, dar in acelasi timp acestor ganduri de cercetare, pe care ar trebui sa ni le luam fiecare in dreptul nostru, dar nu inainte de a-i multumi si Domnul sa il binecuvinteze.Ma bucur ca inca mai sunt frati, surori care sufera atunci cand lucrarea lui Dumnezeu este pangarita.

Cand spui Saul spui: un om religios. Spui un om plin de ravna pentru traditii si obiceiurile stramosesti. Cand spui Saul spui un om al Legii lui Dumnezeu. Spui un om cu frica de Dumnezeu si cel mai invatat om si cunoscut din vremea aceea, incepand din Ierusalim. Chiar si cetatea Damasc a auzit de el. Cand spui Saul spui un om cu multe calitati si activitati legat de Templul din Ierusalim. Cand spui Saul, te gandesti la multi oameni spirituali de astazi, care fac multe pentru Dumnezeu, care se jertfesc, alearga, se pregatesc, se cheltuie etc. Insa, cel mai bine e cand spui Saul atunci spui: un om care nu-l cunoaste pe Domnul Isus.
Cunoastea Saul multe si el insusi era cunoscut de toti, dar din nefericire pentru el, Saul nu-L cunoastea pe Domnul, nu avea Mantuitor. Avea Saul Legea, avea titluri si scrisori date de preotii cei mai de seama ai Israelului, dar el Saul cu toate acestea era atat de confuz incat nu cunoastea vocea lui Dumnezeu. Facea multe pentru Dumnezeu dar el nu-L cunoastea pe Dumnezeu si nici pe Fiul Sau.

Ce trist! Ce trist este astazi caci Saul are printre noi atati de multi frati ca si Iuda Iscarioteanul de exemplu. Astazi il vezi pe Saul la amvon, la cor, la teologie, il vezi in pastoratie, in misiune, il vezi...Dar unde nu-l vezi? Il vezi peste tot, foarte activ si e de laudat cat de devotat este. Insa "fratele Saul" pentru cei mai multi din adunarea lui caruia ii este un model, ceea ce nu stiu despre el fratii si surorile este ca Saul nu-l cunoaste pe Dumnezeu si nici pe Domnul Isus Hristos. Iar cei putini frati si surori care vad ca Saul este doar o forma goala, care invartindu-se in toate partile face doar stricaciuni cu ravna lui (nebuna) iesita din comun, cu siguranta c-au fost luati drept tinte ca fanatici cand au avut de-a face cu zelul acestui "frate" nespus de ales, in stare sa le poata face pe toate...
Nu stiu, nu l-ati intalnit inca pe Saul in adunarile voastre? Sa stiti ca astuia nu-i place decat sa fie in fata! II place lider, cantaret, pastor, predicator, etc. Are cu el si CD-uri de vanzare si umbla din loc in loc cu un bagaj mare de cunostinte, ca a avut de unde a le aduna, mai cu seama ca-si facu-se cursurile stiu eu pe unde...
Odata pentru propunerea unui Saul de pe la noi pentru ordinarea intr-o slujba bisericeasca, pastorul ( si el un frate cu Saul) i-a luat mai bine de o jumatate de ora sa-i prezinte toate sdudiile si activitatiile saulesti, tradus: (sa-uluiesti) auditoriul, adica adunarea ca sa-i dea votul. Saul acesta avea mai multe studii si activitati decat apostolul Pavel, care, printre altele, le considera pe toate ca fiind gunoaie, ca sa-L castige pe Hristos. Azi se promoveaza mai intai "gunoaiele" si pe urma se pune accentul pe Hristos. Si spun lucrul acesta cu toata taria, fiindca stiu ce spun. Un mic exemplu: venise un Saul (de vreo 30 de ani)de la "fabrica de pastori" care ies pe banda rulanta de la Bucuresti, la noi la adunare. Dupa ce isi tinu predica se dadu jos de la amvon si venise la balconul bisericii noastre. Se puse la 2m de mine. Mesteca o guma de-i pocnea falcile. Mie inca imi suna predica lui in urechi de acum cateva minute: sa fim lumina pentru cei din jur, sa fim, sare, sa avem o purtare sfanta, sa fim un model, sa fim, sa fim , sa fim,... NOI! Ei NU!
Bine le zicea acestor farisei Domnul Isus si Ioan Botezatorul:pui de naparci! Daca astazi s-ar ridica un frate si ar zice altuia asa ca Ioan si Domnul Isus, acel frate ar fi exclus din adunare. Toata adunarea l-ar incadra pe fratele acela ca n-ar avea dragoste. Ca judeca pe frati. ETC. Oare cand ne vom maturiza? Cand vom putea spune lucrurilor pe nume? Cand vom putea sa deosebim vocea Domnului de vocea teologului? Sa nu ne miram ca se inmultesc lupii in piei de oaie, ca se risipesc turmele, ca scade calitatea si ca nu mai este har in adunare?! Oare noi nu suntem de vina ca tacit (ori nu vedem si atunci e alt bai) vindem mostenirea Domnului in mainile celor straini (de Dumnezeu) dandu-le votul unor frati cu Saul si cu Iuda Iscarioteanul? 
Saul nu-L cunostea pe Dumnezeu! Cu toate ca facea multe pentru Dumnmezeu. Cand Saul a inteles pe Dumnezeu, cand s-a nascut din Dumnezeu atunci n-a mai vrut sa fie Saul, ci Pavel. Adica cel mic, cel smerit. N-a mai cautat locurile din fata, ci in viata lui s-a vazut o totala schimbare. A asteptat pana ce Domnul l-a ridicat si l-a chemat in slujba. Nu s-a mai dus el asa de capul lui. Ci de acum avea un Domn si un Mantuitor. Dar cine nu il are Domn al vietii lui pe Mantuitorul Isus Hristos face astazi multe stricaciuni in sanul adunarilor. Acesta este SAUL! Cand Domnul i-a vorbit Saul nu cunoastea glasul Domnului si a zis: "Cine esti Doamne?" Iata diferenta dintre Saul si Pavel! Pavel a zis: “Sã-L cunosc pe El si puterea învierii Lui si pãrtãsia suferintelor Lui, si sã mã fac asemenea cu moartea Lui”… (Filipeni 3:10)
Pe Saul nu-l va interesa niciodata un astfel de om nou si nici nu va predica despre asa ceva. Iar daca va predica va fi o predica teologica. Insa pe Pavel aceasta cautare va fi o tinta in viata sa. Mereu iti va spune nu numai despre suferintele Domnului, ci si cum se ajunge la ele. Le vei citi in viata lui Pavel, se vor vedea pe fata lui, in vorbele lui, in aspectul sau, fara ca acesta sa ti le prezinte pe un CD. Problema se pune: sti sa deosebesti un Saul de un Pavel? A cui predica iti place sa o asculti, a lui Saul sau a lui Pavel? De al cui grup te-ai alipit, al lui Saul sau a lui Pavel? In casa ta cine-ti calca pragul mai des: Saul sau Pavel? Pe cine sponsorizezi? Sa stii ca nu poti fi un Saul cu Pavel si nici un Pavel cu Saul! Intre cei doi nu este legatura! Saul vorbeste doar de Dumnezeu si traieste cum crede el de cuviinta. Pavel nu numai ca vorbeste despre Domnul Isus dar cauta sa se asemene in totului tot cu Domnul Isus. Din cei doi doar unul este legat de Domnul si acela a zis călcaţi pe urmele mele, întrucît şi eu calc pe urmele lui Hristos. Si totusi ce putini sunt cei ce ii calca pe urme. Saul nu a zis asa ceva si totusi multimi intregi ii calca urma. Interesant! Sau mai bine zis: esti un Pavel?
 Ii mergi pe urme!
 Esti un Saul? Aceasta o dovedesti!
 De fapt sti cine esti?

Un comentariu:

  1. Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.Galateni2:20,

    As vrea sa va arat la toti crestinii
    ce-nseamna Saul ce-l de acum.
    Si sa asculte si tinerii si batranii
    caci duhul acesta primeaza-acum.

    Cu siguranta stiti din scriptura
    Ca Saul cel din Tars , fariseul,
    inspre Damasc intr-o anvergura
    Domnul ii schimbase tot traseul.

    De-ar fi sa-l ascultam pe Saul, acum,
    nu cel de-atunci ci cel modern…
    Caci Saul are frati si-acum.
    Iata cum ne-ar vorbi la toti de ferm:

    Eu sunt un Saul cand predic de bine,
    cand vreau in ochii vostri sa cresc.
    Nu mustru pacatul, nu va legati de mine,
    caci altfel e rau si-ncep sa va prigonesc!

    Eu sunt un Saul, un teolog cu renume,
    la scoala lui Gamaliel am crescut.
    Am studii, am trecere si un bun nume
    si din partida fariseilor sunt nascut.

    Nu pot sa vad crestinii devotati
    ce tin in sus Scriptura s-o traiasca!
    Ce nasteri de copii? Acestia-s inapoiati!
    Noi doar avem intelepciunea lumeasca!

    Podoaba noastra e cea de afara, din lume...
    Caci ea e-n noi si nu ne deosebim deloc.
    Crestinii acestia pretul pe altceva il pune,
    ei nu-s ca noi. Hristos le e pe primul loc.

    Invatatura mea, din mosi stramosi, e in pericol!
    Precum e fost si-a argintarului Dimitrie.
    Din ea noi ne-am facut un idol
    si vrem ca farisei lumea sa ne vada, sa ne stie.

    Acel ce impotriva noastra se ridica,
    avem cu noi si pietre si preoti si multime.
    Suntem antrenati si facem si politica,
    caci am renuntat de mult la ingustime.

    In adunarea noastra numita Laudicea,
    avem de toate si peste tot stam bine!
    Suntem crestini, am acceptat si crucea
    si toate programele de televiziune.

    Noi nu suntem redusi precum se vede,
    Ca Stefan, ca Pavel , ca primii crestini.
    La noi e de-ajuns sa ridici o mana cine crede
    si imediat esti mantuit, vopsind peste rugini.

    Acesta este Saul, un fariseu scolit.
    El, e din conducerea adunarilor noastre.
    Duhul Domnului inca nu l-a intalnit,
    iar urmele lasate duc numai la dezastre…

    Mai rar gasesti un Saul transformat in Pavel,
    Ce-ntoarce poporul catre Dumnezeu.
    Mai rar sunt cei ce lucreaza la Noul Israel
    Rastignindu-si intai propriul eu.

    Acestea-s vremurile din urma, cand Saul
    Ii pregateste calea lui Anticrist.
    Si cine i se impotriveste, cine opreste raul
    e indepartat, vorbit de rau si de frati parasit.

    Dar vine si o zi pentru fiecare in lucrare,
    ce-n fata Domnul Isus cu totii vor sta!
    Intreaba-te: semeni cu Saul sau Pavel pe ogoare?
    Dupa ale caror urme ti-a fost viata ta?

    Intoarcete si fi un Timotei, un Tit, un pocait!
    Acestia sunt copiii lui Pavel ce-au rasarit,
    din credinta lui, de care am amintit.
    Dar mai intai Saul trebuia si a fost zdrobit.

    Tu trebuie sa te-ntalnesti cu Dumnezeu!
    Destul te-ai inaltat, devenind orb ratacitor…
    Degraba da-te jos, precum a facut-o Zacheu.
    Sa intre si-n casa sufletului tau Isus, ca Mantuitor.

    RăspundețiȘtergere