Versetul zilei

18 februarie 2013

Fara lupta, nu este cununa!

Intreaga  viata aici pe pamant, este o lupta continuua, probleme, incercari, boala , suferinta, neajunsuri, falimente...zile furtunoase si pline de nori, intr-un cuvant  o lupta permanenta. 
Ajung dimineata la birou si mai deschid sa vad actualitatea din tara si revista presei.Ma ingrozesc......
Nu exista zi, sau mai bine zis nu exista ora in care sa nu apara  cate o stire de ultima ora  care te infioara, ba cutremur ....in tara" X", ba s-a sinucis "Y", ba crima nu stiu unde, decesul nu stiu cui mare om de afaceri, ba nu stiu ce..accident....oricum numai vesti proaste.
Darcu toate astea, sa nu uitam ca viata nu este facuta doar din zile cu nori...nu este doar din necazuri...viata are si partile ei bune, dar trebuie sa avem ochii deschisi pentru a le vedea si a ne bucura de ceea ce avem si nu de ceea ce nu avem.
Viata nu este o sarbatoare permanenta, dar ea este impletita asemeni funiei.Este o combinatie de bucurii si necazuri, incercari si biruinte, boala si sanatate, neajunsuri si belsug, esecuri si  succese, toate acestea fac parte viata zi de zi.
Astazi am avut un timp mai liber la birou  si ma gandeam prin cate lupte trebuie sa trecem, in primul rand noi ca si crestini.Si citind un verset de incurajare, Dumnezeu mi-a vorbit astfel: "FARA LUPTA, NU E CUNUNA" 
O ora mai tarziu vobeam cu o prietena mai veche,  si vorbind noi despre toate luptele care se dau in viata crestinilor, si cu cata sete loveste diavolul, capcanele si incercarile pe care le intinde inaintea noastra, la un moment dat imi spunea acelasi lucru:"FARA LUPTA, NU E CUNUNA".
In drumul spre birou,  am obiceiul sa o sun pe mama mea in fiecare zi, atat dimineata cat si la plecarea  de la birou  spre casa. Vorbind cu ea la plecarea spre casa, asta fiind cam dupa acelasi  interval de o ora,  printre altele imi citise cateva versuri dintr-o poezie pe care tocmai o scria, era acelasi mesaj:
"FARA LUPTA NU ESTE  CUNUNA"
 Am inteles clar ceea ce Dumnezeu vrea sa imi transmita, "FARA A  AVEA PARTE DE LUPTA, SI FARA A AVEA BIRUINTA IN ACESTE LUPTE, NU VOI PUTEA PRIMI CUNUNA"
".....pentru ca nimeni din voi să nu se clatine în aceste necazuri; căci ştiţi singuri că la aceasta suntem rânduiţi" 1 Tesaloniceni 3:3
Cel mai important lucru insa, trebuie sa il retinem, "niciodata aceste lupte nu vom reusi sa le ducem noi".Avem nevoie mai mult ca oricand de ajutorul lui Dumnezeu, avem nevoie de mijlocirea lui Isus Hristos, pentru momentele acelea in care nu veghem suficient in luptele pe care le avem de dus, si avem  neaparata nevoie  de puterea Duhului Sfant. El ne va da ajutorul de care avem atata nevoie intr-o vreme ca aceasta. De-aceea sa ne rugam Domnului sa reverse Duhul Sau cel Sfant, pe care ni l-a fagaduit ca ni-l va da, si sa ne incredintam soarta in Mana Lui, si EL va lucra in toate lucrurile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu