Versetul zilei

16 februarie 2013

10 FERICIRI ALE PARINTILOR !

1.Fericiti  parintii care isi educa copilul chiar de la venirea lui pe lume. Copilul e ca un copac: stramb a crescut, stramb ramane.
2.Fericiti parintii care nu dau copilului  tot ce vrea el. Doua lucruri ii pot conduce pe copii la ruina: sa nu aiba nimic sau sa aibe totul.
3.Fericiti parintii care nu iau intotdeauna apararea copilului lor.Iubirea adevarata nu consta in a-i lua apararea, ci a-i obisnui  cu umilinta; din recunoasterea sincera a greselii se naste dorinta de indreptare.Cu bataie se face dresura, nu educatie.
4.Fericiti parintii care nu vor lansa critici sterile si continue la adresa altuia, a societatii, mai ales a dascalilor, care  nu  se critica unul pe altul, si nu se vorbesc de rau reciproc.
5.Fericiti parintii care nu isi plang copiii pentru orice mic neajuns ce li se intampla, dar ii vor ajuta sa profite de inevitabilele necazuri pentru ca vointa sa li se intareasca, sa nu devina ratati.
6.Fericiti parintii care au rabdare si incredere, ii ajuta pe copii lor sa isi dezvolte propriul eu.E o lege pe care putini o cunosc: copilul; va fi mai tarziu ceea ce i s-a spus ca este cand era mic. Daca i s-a spus tot timpul ca este un bou, un magar, un animal, un tampit, un huligan, un cretin de care nu se va alege nimic, aceasta se va adeveri mai tarziu.
7.Fericiti parintii care cultiva in inimile lor bunatatea, darnicia, compatimirea fata de semenii aflati in suferinta. Intelepti si buni sunt acei parinti care, de pilda, fac milosenii saracilor prin manutele copiilor.
8.Fericiti parintii care indruma copiii pe calea credintei.Modul de viata in familie poate hrani dispozitiile afective care in timpul intregii vieti raman temeiuri ale unei credinte.
9.Fericiti parintii care se straduiesc sa traiasca impreuna cu copiii lor, iubirea in adevaratul sens.
10.Fericiti parintii  care  in ciuda tuturor greutatilor, vor avea mereu fata senina si zambetul pe buze, pentru caci zambetul si dragostea cu care ii inconjoara pe copii....E CEVA DIVIN !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu