Versetul zilei

8 ianuarie 2013

Hrana ta zilnica !

8 Ianuarie
Judecători 4.17-24; 4.1-11

Sisera a fugit pe jos; cele nouă sute de care de fier ale sale nu i-au fost de nici un ajutor. A crezut că poate găsi refugiu în cortul Chenitului. Dar, în loc de refugiu, a întâlnit moartea prin mâna Iaelei, o femeie credincioasă. Familia Chenitului este interesantă. Hobab, strămoşul ei,
refuzase cu mult timp în urmă să meargă cu Israel (Numeri 10.29-30). Acum, descendenţii săi îi urmează pe fiii lui Iuda (1.16) şi iau parte la bătăliile şi victoriile lui Israel.
Fără să se aştepte, Barac îl găseşte pe vrăjmaşul lui nimicit de o femeie, pierzând astfel, cum îl prevenise Debora, o parte din onoarea victoriei. Ei bine, Dumnezeu discerne credinţa acolo unde noi nu vedem nimic din strălucirea ei!
Numele lui Barac apare pe lista oamenilor de credinţă din Evrei 11 (v.32). 
Cât har! Puţinul pe care Domnul ne permite să-1 facem pentru El, adesea amestecat în întregime cu încrederea în om, are preţ înaintea Lui şi El îşi va aduce aminte de el. Este departe ziua când tot poporul cânta pe ţărmul Mării Roşii. În aceste zile de slăbiciune nu auzim decât două voci, pe cea a Deborei şi pe cea a lui Barac, un bărbat şi o femeie de credinţă. Dar cântecul lor nu este mai puţin triumfător. El începe cu preamărirea Domnului, Cel căruia îi aparţine gloria victoriei.

Un comentariu:

  1. Aţa este:
    Dumnezeu discerne credinţa acolo unde noi nu vedem nimic din strălucirea ei!

    RăspundețiȘtergere