Versetul zilei

7 ianuarie 2013

Hrana ta zilnica !

7 Ianuarie
Judecători 4.1-16
În nordul ţării, vrăjmaşul de altădată se regrupează sub acelaşi nume: Iabin, şi în acelaşi oraş-capitală: Haţor (vezi Iosua 11.1); şi îl asupreşte pe Israel timp de douăzeci de ani. Să fim atenţi să nu pierdem fructul victoriilor înaintaşilor noştri! Toată lupta trebuie purtată încă o dată, iar Debora, o femeie profet, „o mamă în Israel" (5. 7), va fi folosită de Domnul pentru a judeca şi elibera poporul.
Femei şi tinere credincioase, să nu credeţi niciodată că sunteţi date de-o parte din serviciul pentru Adunare! Cu siguranţă, locul femeii nu este „să exercite autoritate peste bărbat", nici să ia cuvântul în public (1 Timotei 2.12; 1 Corinteni 14.34).
Dar câţi creştini ar fi obţinut eliberări remarcabile, dacă n-ar fi fost rugăciunile lor?
Debora îl cheamă pe Barac, dar acesta este lipsit de curaj. Are nevoie să se sprijine pe cineva. Credinţa lui în Dumnezeu nu-i este suficientă să se descurce fără ajutorul omului (Psalmul 146.3-5). Curajul nostru depinde întotdeauna de măsura încrederii pe care ne-am pus-o în Domnul. Când ne lipseşte curajul, să facem precum apostolii în capitolul 4 din Fapte. Ei I-au cerut lui Dumnezeu „toată îndrăzneala" (Fapte 4.29) şi, prin Duhul, au primit-o (Fapte 4.31).

2 comentarii:

  1. azi ...
    -să fii exact acolo unde e nevoie de tine, de mângâierea ta ... pentruca, prin mîngîierea cu care tu o primești de la de Dumnezeu, să poți mîngîia pe ceice se află în vreun necaz...

    RăspundețiȘtergere
  2. Amin ! Asa sa ne ajute Dumnezeu sa fim, omul potrivit la locul potrivit.

    RăspundețiȘtergere