Versetul zilei

28 ianuarie 2013

Dumnezeu este suveran !

Oare constientizam cat de mult depindem de Dumnezeu?
Constientizam ca tot ceea ce avem, tot ceea ce suntem, este doar datorita LUI, datorita HARULUI SAU ?
Imi place sa cred ca indiferent de circumstante, IL IUBIM PE DUMNEZEU !
Numai ca lucrurile nu sunt chiar asa. Oamenii de regula alearga la Dumnezeu atunci cand dau de greutati.
Am sa redau cateva ganduri din mesajul fr. Iosif Berce, mesaj care exprima realitatea zilelor de azi si poate chiar dintotdeauna.

Cand cauta oamenii  fata lui Dumnezeu?

  • Foametea, lipsurile, incercarile si problemele il determina pe om sa Il caute pe DUMNEZEU! 
Rareori oamenii l-au cautat pe Dumnezeu atunci cand le-a mers bine. In bogatie si bunastare, omul nu are timp sa se gandeasca la "cele sfinte".Bogatia si bunastarea creeaza independenta de Dumnezeu, saracia si lipsurile, problemele de sanatate si de familie, creeaza dependenta de EL.
  • Atunci cand Dumnezeu le ia din viata lor pe cineva drag !
Cand pierzi pe cineva drag, durerea din suflet pe care o ai, te face sa Il cauti pe Dumnezeu.E dureroasa durerea aceasta a despartirii de cei dragi, dar oare realizam cat de mare este durerea pentru Dumnezeu atunci cand noi alegem sa ne despartim de EL? Da, alegem..este o alegere a noastra. Faptul ca ne traim viata in neascultare de EL, faptul ca nu vrem sa pazim poruncile LUI, este o alegere pe care noi o facem.Durerea instrainarii de Dumnezeu este cu mult mai grea decat despartirea de cel drag.
  • Atunci cand nu mai avem alternativa, Il cautam pe Dumnezeu !
Cand ai ramas fara servici, cand copiii nu te mai asculta, cand sotul te-a parasit, prieteni nu mai ai, cand mama ti-a decedat si cand medicul tine in mana rezultatul analizelor tale si diagnosticul este "CANCER", atunci vii la Dumnezeu si stii ca este singura ta salvare.
Oh... de am avea intelepciune sa IL cautam pe Dumnezeu din dragoste si nu doar din nevoie. De am constientiza ca EL nu este 112. De-am realiza ca EL este SUVERAN peste toate aceste lucruri, peste banii nostri, peste job-ul nostru, peste familia noastra, peste viata noastra. El ni le-a dat si tot EL ni le poate lua in orice clipa.
Amintiti-va istoria lui IOV, omul care l-a iubit pe Dumnezeu.Intr-o clipa Dumnezeu i-a luat tot ce avea, avere, copii, sanatate, dar cu toate acestea IOV a ramas fidel lui Dumnezeu.Dumnezeu nu a ramas dator si a rasplatit credinta lui IOV dandu-i indoit din tot ce avusese IOV.
Doamne da-ne intelepciune !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu