Versetul zilei

6 ianuarie 2013

Azi ai multumit ?

"Multumiti lui Dumnezeu penru toate lucrurile....", scrie in  1 Tesaloniceni 5:18
Cand  citesc acest verset, de fiecare data realizez ca nu fac ceea ceea ce scrie. Am obiceiul de a multumi doar pentru lucrurile bune si binecuvantarile care vin asupra mea si a familiei mele, rar multumesc si pentru ceea ce nu imi daruieste. Eu poate ca cer multe de la Dumnezeu, dar nu de fiecare data si primesc. Ei, pentru acele lucruri uit sa multumesc.
Cand scrie Pavel, "pentru toate"....se refera la tot....si bune si mai putin bune.Trist este ca multi dintre noi uitam sa Ii multumim si pentru acele lucruri pe care totusi le primim, desi nu avem nici un merit.
Uitam sa Ii multumim Domnului dimineata ca ne-a dat harul sa traim inca o zi. Este un mare har pe care noi il avem, in timp ce alti nu mai beneficieaza de el.
In timp ce altii  sunt pe un pat de spital  bolnavi, noi suntem sanatosi, dar cu toate acestea, uitam sa Ii multumim.
Uitam sa ii multumim, ca in fiecare dimineata putem vedea lumina zilei si  putem admira frumusetea din jur. Este o mare favoare pe care ne-a facut-o Dumnezeu noua, deorece altii  nu o au... fiind  orbi.
Uitam sa multumim pentru painea pe care o punem pe masa, atatia sunt flamanzi si nu au ce manca.
Adeseori uitam sa ii multumim Domnului ca ne-a binecuvantat cu o familie, deorece altii sunt atat de singuri.
Altii au doar o saltea sub cerul liber, noi uitam sa ii multumim Domnului ca avem o casa sau un apartament, chiar daca este mic.
Suntem de multe ori indaratnici si uitam sa multumim pentru locul de munca pe care il avem, altii  ar muncii, dar nu au unde.
Avem atatea motive sa Ii multumim si totusi nu o facem. Si-atunci ma intreb, daca nu invatam sa Ii multumim pentru ce primim, oare cand vom invata sa Ii multumim si pentru ceea ce nu primim?
El stie de ce nu ni le da.....dar oare noi intelegem de ce nu le primim?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu