Versetul zilei

17 noiembrie 2012

Vreau sa-L vad pe Isus !

„Arată-mi slava Ta!” - Exodul 33:18
Crestinismul in cea mai pura forma a sa, este nici mai mult, nici mai putin decat a-L vedea pe DOMNUL  ISUS.
Slujirea crestina in cea mai pura forma a sa, inseamna nici mai mult, nici mai putin decat a-L imita pe Cel pe care Il vedem.
A vedea maretia Sa si a-L imita iata suma crestinsmului !

                                                   Max Lucado

Fa din Isus izvorul vietii tale !

Bunătatea Ta, Doamne, ajunge până la ceruri, şi credincioşia Ta, până la nori.
Dreptatea Ta este ca munţii lui Dumnezeu, şi judecăţile Tale sunt ca Adâncul cel mare. Doamne, Tu sprijini pe oameni şi pe dobitoace!
 Cât de scumpă este bunătatea Ta, Dumnezeule! La umbra aripilor Tale găsesc fiii oamenilor adăpost. 
 Se satură de belşugul Casei Tale, şi-i adăpi din şuvoiul desfătărilor Tale.
 Căci la Tine este izvorul vieţii; prin lumina Ta vedem lumina. 
 Întinde-Ţi şi mai departe bunătatea peste cei ce Te cunosc, şi dreptatea peste cei cu inima neprihănită!
Psalmii 36:5-10

M-am trezit in zori de zi si am luat Biblia sa citesc un psalm.Ochii mi-au ramas asupra unui verset in mod deosebit
" Căci la Tine este izvorul vieţii; prin lumina Ta vedem lumina"
La Tine este izvorul vietii.....!!!
Sa stii unde-i sursa, sa ti se ofere acest izvor...si totusi sa nu vrei sa vii sa bei!
Toti avem nevoie de acest izvor, depinde insa ce facem pentru gasirea LUI.
Atunci cand iti este sete, nu ai decat doua alternative: ori rabzi setea ori te apleci la izvor si iti stingi setea.
Daca alegi prima alternativa, ai toate sansele ca in scurt timp sa mori, pentru ca trupul omenesc nu poate trai fara apa, decat o scurta vreme.Daca alegi a doua alternativa, vei trai !
Insa pentru a doua alternativa ai de facut un lucru: "trebuie sa cauti sursa apei", sa cauti acest izvor.
La fel este si cu omul spiritual din noi. Avem nevoie de apa divina pentru a trai.
Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu şi Cine este Cel ce-ţi zice: „Dă-Mi să beau!”, tu singură ai fi cerut să bei, şi El ţi-ar fi dat apă vie."
„Doamne”, I-a zis femeia, „n-ai cu ce să scoţi apă, şi fântâna este adâncă; de unde ai putea să ai, dar, această apă vie?
 Ioan 4: 10-11
Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie,

cum zice Scriptura.” - Ioan 7:38
Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!”, şi cine aude să zică: „Vino!”, şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieţii fără plată!  Apocalipsa 22:17
Dragul meu, vrei ca sa traiesti...? Vino cauta Izvorul vietii si pe Cel care da aceasta apa.
Lumea si placerile ei iti ofera o "apa dulce", placeri de o clipa, dar ulterior, au un gust foarte amar, care iti distrug viata, iti distrug familia, distrug casnicia, etc.Nimic nu-L poate inlocui, si orice surogat, nu poate inlocui Acest Izvor care da viata.
" Căci la Tine este izvorul vieţii....."Isus este izvorul vietii !!!
Cuvantul Sau este lumina care ne arata calea pe care trebuie sa mergem.Citeste Scriptura si vei vedea cum ti se va lumina cararea.
"....prin lumina Ta vedem lumina"

Doamne, da-mi sa beau din apa vietii,
si Cuvantul Tau fa-L o lumina pe cararea mea !

Hrana ta zilnica !


17 Noiembrie Deuteronom 31.7-18
După ce a îndemnat întreg Israelul să fie tare şi curajos (v. 6), Moise îi adresează aceleaşi cuvinte şi lui Iosua (v. 7). Sursa curajului este aceeaşi în amândouă cazurile: DOMNUL care merge cu ei.
Moise a redactat legea. Mai trebuia doar să fie citită!
 În plus, este dată o ultimă poruncă, referitoare la citirea regulată a poruncilor divine înaintea întregii adunări a lui Israel: bărbaţi, femei şi copii. Cu ce scop? „Ca să audă şi să înveţe şi să se teamă de DOMNUL Dumnezeul vostru şi să ia seama să împlinească toate cuvintele legii acesteia" (v. 12). Pentru acelaşi motiv avem şi noi strângerile ca adunare în care citim şi medităm asupra Cuvântului lui Dumnezeu. Şi acest v. 12 arată clar cum copiii îşi au locul lor acolo împreună cu părinţii. Să nu neglijăm „strângerea noastră laolaltă, după cum obişnuiesc unii (să facă)" (Evrei 10.25)!
Pentru ce, după ce promisese lui Israel că nu-i va părăsi (v. 6), Domnul îi anunţă: „îi voi părăsi şi-Mi voi ascunde faţa de ei" (v. 17)? 
Pentru că, între timp, poporul avea să-şi uite Dumnezeul şi să încalce legământul (v. 16 sf.). Însă prin gura profetului Osea va fi formulată o ultimă promisiune: „voi vindeca necredinţa lor, îi voi iubi nestingherit" (Osea 14.4).

16 noiembrie 2012

Elim Harmony Band - Te gasesc la orice pas

Intr-adevar merita toata lauda !!!!

Sub ocrotirea lui Dumnezeu !

N-a cunoscut Dumnezeu căile mele? Nu mi-a numărat El toţi paşii mei?
Iov 31:4
Stau si privesc in urma, privesc la tot trecutul meu, privesc la anii trecuti in care am stat departe de EL, privesc acum la viata mea...si nu pot decat sa spun ca sunt coplesita. 
Coplesita de atingerea lui Dumnezeu in fiecare zi !
M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii.
 Psalmii 40:2
In multe feluri m-a atins Dumnezeu, dar de fiecare data, atingerea Sa mi-a dat puterea de care am avut nevoie. A stiut in fiecare clipa de ceea ce am nevoie, chiar daca uneori am luptat impotriva LUI.
Am avut momente de incercare, dar mana Sa a fost cea care m-a cuprins cu dragoste si mi-a alinat suferinta.Am fost zdrobita uneori, incat am crezut ca voi ramane jos, dar tot El mi-a intins bratul Sau si m-a ridicat. Am cazut la pamant istovita de poveri, nemaiavand putere sa imi continui drumul, dar ISUS a fost Cel care mi-a intarit pasii si mi-a eliberat umerii. Am avut momente de oboseala in care nu am mai vrut sa imi continui drumul alaturi de El ...dar Domnul m-a luat in brate... m-a purtat, mereu..si mereu...
Am avut si trista experienta sa gust singuratatea, dar atunci mai mult ca oricand, L-am simtit atat de aproape.
Am fost de-atatea ori in impas....dar DOMNUL NU M-A LASAT NICIODATA !
Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El însuşi a zis:
„Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”
 Evrei 13:5
Si astazi Acelasi Domn, imi calauzeste pasii, Acelasi Domn ma copleste prin tot ceea ce face zi de zi pentru mine si prin tot ceea ce imi daruieste in viata mea.
Acelasi Domn mi-a dat si imi da  intelepciunea, sa stiu cum sa fac fata incercarilor si nevoilor din viata mea.

Ce maret e DUMNEZEU !!!
Te voi înălţa, Dumnezeule, Împăratul meu, şi voi binecuvânta Numele Tău în veci de veci.
 Psalmii 145:1

Stiati ca....


Plante care purifica aerul:
Dacă vreţi să aveţi aer curat în camera în care staţi şi chiar mai puţin praf,
e bine să ţineţi în încăpere anumite plante.
Un studiu NASA vorbeşte despre câteva plante în ghiveci care nu trebuie
să lipsească din locuinţa nimănui.
Iată care sunt cele 10 plante minune care pot fi o armă împotriva poluării:

1. Iedera este de departe cea mai recomandată plantă când vine vorba de poluare. Se spune că ea poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găseşte frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenţi şi fum de ţigară.

2. Cactusul absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. De aceea se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice, Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei.
3. Anthuriumul elimină amoniacul care se adună în încăperi, mai ales în bucătării.
4. Dracena acţionează împotriva compuşilor organici volatili (acetonă, etanol, benzen) eliminaţi de diferite spume folosite la fabricarea mobilei şi de picturi.
5. Crassula (arborele de jad) se spune că adună energiile negative din camere. Aşa că, dacă ştii că eşti o persoană agitată, nervoasă sau supărat, pune-ţi o Crassula în cameră şi sigur te vei linişti
6. Crizantemele sunt bune de pus într-o cameră unde tocmai ai vopsit ceva fiindcă absoarbe vaporii.
7. Palmierul Doamnei se potriveşte de minune în bucătărie, fiindcă absoarce amoniacul prezent în produsele de curăţat vasele
8. Filodendronul degajă o cantitate mare de vapori de apă şi umidifică astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta să fie ţinută în încăperile în care se află sobe.
9. Voalul miresei (Chlorophytum) absoarbe în 24 ore până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară. Nu este o plantă pretenţioasă.
10. Ficusul, deşi este cunoscut faptul că plantele purifică aerul, puţini dintre noi ştiu însă că ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida "ascunsă" în tapet, mobilă sau zugrăveală. Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile în care există mochetă, pentru că absoarbe compuşii organici volatili emanaţi de adezivul utilizat pentru a o lipi.

Hrana ta zilnica !


16 Noiembrie Deuteronom 30.15-20; 31.1-6
Iată din nou bifurcaţia întâlnită în cap. 11. 26. Numai două drumuri se deschid înaintea lui Israel, cum se deschid şi în faţa oricărui om: unul care duce la viaţă şi la bine; el constă în a-L iubi pe DOMNUL, în a asculta de glasul Lui şi în a te alipi de El (v. 20). Astfel este secretul unei vieţi fericite încă de pe pământ. Celălalt drum, poate plin de atracţii la început, duce inevitabil la moarte şi la rău (v. 15; 19; compară cu Ieremia 21.8). Şi alegerea ne aparţine. Să ascultăm vocea prietenoasă care-ţi şopteşte la urechi: „Aceasta este calea, umblaţi pe ea" (îsaia 30.21).
Moise este în vârstă de o sută douăzeci de ani. Şi el a avut de ales, optzeci de ani mai devreme. Refuzase onorurile, bogăţiile şi plăcerile de la curtea lui faraon, „alegând să sufere răul cu poporul lui Dumnezeu" şi să împărtăşească „ocara lui Hristos" (Evrei 11.25, 26).'în certitudinea că el nu s-a înşelat, poate în prezent să-1 îndemne pe Israel, îndemnându-i de fapt pe toţi cei care nu s-au hotărât încă: „Vezi ... alege viaţa!" (v. 15, 19).
 Isus este „calea, adevărul şi viaţa" (loan 14.6). 
A alege viaţa înseamnă a-L alege pe El însuşi. El Se va îngriji apoi de fericirea noastră. 
Drag prieten, alege viaţa, alege-L pe Isus!
  Fă-o chiar astăzi! „Mâinele" nu îţi aparţine.

15 noiembrie 2012

Muzica duhovniceasca sau...spectacol ?

Astazi ascultand cateva melodii, pentru ca imi place foarte mult muzica, mi-am pus cateva intrebari.Intalnim tot mai multe formatii si grupuri de inchinare care lauda...(sau cel putin asa declara) pe Dumnezeu.
Dar oare toata muzica crestina pe care o auzim este o lauda adevarata la adresa LUI? Sincer m-as bucura sa fie asa...
Orice instrument, fie el cat de performant...pana nu este acordat corespunzator, nu va scoate sunetele si acordurile adevarate.La fel este si cu cel care aduce lauda lui Dumnezeu...
Chiar daca am fi cei mai buni instrumentisti sau vocalisti, pana nu  suntem acordati dupa Voia LUI,  pana nu ne lasam transformati  si pana nu suntem curatiti pe deplin si eliberati de tot ceea ce nu este placut in fata lui Dumnezeu, muzica noastra va fi asemeni unui instrument dezacordat.
Cu gura lauda pe Domnul, dar inima este departe de El.....
Pentru ca lauda noastra sa fie primita, inima noastra trebuie sa fie predata in totalitate lui Dumnezeu, si-atunci mainile noastre le putem ridica in semn de multumire si glorie !


In aşteptare....

O bătrână şi-un moşneag
Stau îngânduraţi în prag,
Tot privind în depărtare,
Poate,
vreun copil apare.
Nu prea văd de bătrâneţe
Şi lacrimile curg şiroaie
Pe-a lor încreţite feţe
Parcă-ar vrea să le mai moaie.
Greu, oftând, icnind în sine,
Lacrimile şi le şterg,
Dar pe drum nimeni nu vine
Şi în doi în casă merg.
Înserează, mai rău văd,
Dar şi toamna varsă lacrimi,
De îţi pare că-i prăpăd,
În jur ca la ei în inimi,
Ce se zbat fără hotare
Parc-ar vrea să-i părăsească,
Să plece în lumea mare
Copilaşii să-şi găsească,
Să-i cuprindă, să-i privească
Şi apoi să-i părăsească,
Totul doar e trecător,
Iar acum e rândul lor.
Au crescut copii vreo cinci
Şi nici unul nu-i pe-aici,
Toţi plecaţi peste hotare,
Pentru bani, pentru mâncare.
Au rămas acasă-n doi,
Fără bani, flămânzi şi goi,
Aşteptând
poate că mâine
Vreo unul totuşi revine.
La o casă, chiar în prag,
Tot privind în depărtare,
O bătrână şi-un moşneag
Stau
de ani
în aşteptare.

TATA, ALEGE CALEA CEA BUNA !

Avand putin timp liber la birou m-am pus sa citesc cate ceva...
Mi-a atras atentia un titlu impresionant..."TATA , ALEGE CALEA CEA BUNA"
Curioasa, desi era adresat tatilor, am inceput sa citesc. Era vorba de un tata si fiul sau care plecasera impreuna sa escaladeze un munte.La un moment dat urcusul devenea din ce in ce mai greu si mai periculos, cu tot felul de stanci abrupte.Tatal se oprise si privea in sus, cautand care ar fi drumul cel mai putin periculos.
Copilul vazandu-si tatal a zis:
"TATA, ALEGE CALEA CEA BUNA, CACI EU TE URMEZ INDEAPROAPE"

Daca privim din perspectiva noastra ca si simpli parinti, invatatura poate fi demna de luata in seama, fie ca esti tata sau mama pentru copilul tau.
Ca si parinti, noi suntem cele mai bune repere pentru copiii nostri.
Daca in casa copilul isi aude tatal vorbindu-i urat mamei...nu are cum acest copil sa invete sa respecte o femeie.Daca copilul vede ca tu, tatal lui, vii acasa baut si cu chef de
scandal, sa nu te miri ca la 17-18 copilul tau va incepe sa consume alcool si are aceleasi tendinte.
 Calea pe care o alegem noi, este calea pe care copiii nostri o vor urma.Nu stiu cati constientizam acest lucru ?
Daca privim din persepctiva biblica avem responsabilitati si mai mari.Tot ceea ce vad copiii nostri in noi...vor urma cel mai probabil.
E momentul sa luam o pauza si sa ne facem timp pentru a ne analiza comportamentul, suntem noi exemple bune pentru copiii nostri?
Suntem corecti in afacerile noastre?
Rugaciunea pe genunchi cu familia are loc in fiecare zi? Poate ca dimineata se pleca pe rand de acasa, dar cu siguranta seara  e toata familia. Exista acest obicei?
Copilul nostru ne vede citind din Scriptura...sau ne vede urmarind un meci ori o telenovela?
Avem discutii cu copilul nostru despre viata vesnica? Poate spunem ca sunt prea mici sa putem discuta, dar daca nu le vorbim...cum vor stii ei ca vesnicia este importanta?
Copiii, ne vor urma exemplul in tot ceea ce facem !

Alegerile noastre gresite pot avea influente negative asupra lor!
Copiii sunt responsabilitatea noastra!

Hrana ta zilnica !

15 Noiembrie Deuteronom 30.7-74
Harul lui Dumnezeu păstrează în rezervă „lucrurile ascunse" (29.29), cele cu care ne reţine atenţia acest frumos capitol. «Domnul nu numai că îi va strânge din nou pe ai Săi, nu numai că îi va aduce înapoi, îi va înmulţi şi va lucra cu putere pentru ei, ci va înfăptui în ei o desăvârşită lucrare a harului, de o valoare mult mai însemnată decât prosperitatea exterioară»
Într-o vreme viitoare, Dumnezeu va lucra în inimile poporului Său pentru a produce acolo ascultare şi dragoste spre El (Evrei 8.10). El îi invită de atât de mult timp: „Dacă te vei întoarce ... întoarce-te la Mine" (Ieremia 4.1; de citit Osea 14.1-2). Ei bine, toată această lucrare răbdătoare nu va rămâne zadarnică! „Şi te vei întoarce..." (v.8).
Capitolul 10 din Romani citează v. 12-14, aplicându-le „oricăruia care crede". Hristos, Cuvântul viu, S-a coborât din cer, unde nici omul nu se poate sui, ca să reveleze inima lui Dumnezeu care „doreşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi" (1 Timotei 2.4).
Prietene, să nu spui că această mântuire este „prea minunată" (v.ll), iar tu prea mizerabil.
Oricât de departe ai fi, Isus este foarte aproape de tine. Deschide-ţi acum inima înaintea Lui!
Cât despre noi, creştinii, să luăm aminte că, dacă se află în gura şi în inimile noastre Cuvântul, el nu este acolo pentru a rămâne neroditor, ci pentru a fi pus în practică (v. 14;de citit şi Ioan 13.17).

14 noiembrie 2012

Meditatia!

Cred ca fiecare din noi avem momente de meditatie macar cateva minute pe zi. Important este, cat din timpul nostru meditam la partea spirituala, pentru ca noi suntem creaturi divine.
Meditatia este un susur bland al Scripturii pentru noi insine!
"Ferice de omul.......ci isi gaseste placerea in Legea Domnului si zi si noapte cugeta la Legea Lui", spune psalmistul David in cap1:2.
Meditatia ne ajuta sa reflectam linistiti asupra cuvintelor Scripturii !
".....ma gandesc la invataturile Tale", Psalmul 119:99
Starea aceasta de meditatie  ne ajuta sa comunicam cu Tatal nostru in simplitate.Lui Dumnezeu ii place sinceritatea noastra si facand acest lucru, reusim prin Cuvantul Sau sa aducem eliberare in sufletul nostru.
Cu cat ne adancim in Cuvantul Sau, cu atat mai mult creste foamea dupa Cuvantul Sau.
Timpul nostru de meditatie este cheia succesului in viata noastra de crestin !
Doamne, ajuta-ma sa imi planific timpul mai bine, ca sa reusesc sa cuget zi de zi la Cuvantul TAU !

O zi minunata !


Te-am cautat !

Te-am cautat la poarta soarelui,
In sclipiri de lumina
Diamant cernut printre gene,
pierdut pe-o colina.

Te-am cautat la poarta vanturilor,
In briza soptind fierbinte
Pe tais de uragan,
mii de cuvinte....

Te-am cautat la poarta apelor,
In brate inclestate de spuma
Tulburata si alunecoasa apa,
pierduta-n furtuna.

Te-am cautat la marginea pamantului,
Cotropind munti si vai.
Te-am gasit pe cruce iubind
pana la jertfa pe-ai Tai.

                                                                 Elena Marin Alexe

Hrana ta zilnica !

14 Noiembrie Deuteronom 29.18-29
Până acum am avut drept subiect poporul în ansamblul său. Versetele 18-21 se adresează de data aceasta individului, bărbat sau femeie care se depărtează de DOMNUL. Pelinul (v. 18 sf.) este o plantă cu sevă amară şi otrăvitoare care creşte pe terenuri necultivate.
Dacă inima noastră este din punct de vedere spiritual neîmblânzită, să nu ne surprindă faptul că dau lăstari anumite rădăcini de amărăciune, care ne otrăvesc spiritul cu tot felul de resentimente, de gelozii, de animozităţi. Remediul preventiv (care să împiedice această dezvoltare), conform cu Evrei 12.15  este să nu ne lipsim de a beneficia de harul lui Dumnezeu.
Capitolul se încheie cu un verset mângâietor. Istoria noastră, ca şi cea a lui Israel, are o latură văzută - cea a responsabilităţii noastre - şi o latură ascunsă - cea a harului, pe care numai Dumnezeu o cunoaşte deplin. Anumite tapiserii sunt brodate pe dosul pânzei. Cât timp sunt în lucru, nu putem vedea  decât noduri şi fire încâlcite; singur meşterul le recunoaşte. Abia când întoarcem pe faţă lucrarea încheiată, imaginea finală ne apare în toată perfecţiunea şi frumuseţea ei.
„Lucrurile văzute" sunt reversul lucrării divine revelate. Necazurile, eşecurile, disciplinarea ne par adesea a fi împotriva planurilor lui Dumnezeu. Dar în curând, în splendoarea Locului Ceresc, vom admira cealaltă faţă şi „vom înţelege toată iubirea Sa".

13 noiembrie 2012

Traim doar prin har !

"A mea este razbunarea si Eu voi rasplati. Cand va incepe sa le alunece piciorul..."
Deuteronom 32:35/a
Ne-am obisnuit sa Il privim pe Dumnezeu ca pe un Dumnezeu indurator, plin de dragoste, iertator, etc...In versetul  de mai sus vedem un Dumnezeu care nu prea este pe placul nostru, un Dumnezeu  drept, un Dumnezeu care nu iarta nimic, un Dumnezeu sever am putea spune.
A mea este razbunarea si Eu voi rasplati.....aceste cuvinte anunta razbunarea lui Dumnezeu impotriva Israelitilor.Un Dumnezeu razbunator fata de cei rai...Desi erau un popor ales de Domnul care traiau doar prin Har, ei au nesocotit invatatura Lui. 
Traiau prin Har....
La fel putem spune si noi azi...traim prin Har !
Nu avem nici un merit in plus noi...si totusi Domnul inca este indurator. Suntem expusi in fiecare zi  pacatului si piciorul nostru poate aluneca in orice clipa de pe stanca, cu-atat mai mult piciorul nostru aluneca daca umblam prin locuri alunecoase.Dumnezeu nu este lipsit de putere ca sa actioneze asa cum meritam...iar daca nu o face este doar pentru faptul ca "INCA"...mai are rabdare. Citeam un verset si sincer, desi am citit cartea lui Daniel de mai multe ori...azi din nou am luat aminte la acest verset,
"Toţi locuitorii pământului sunt o nimica înaintea Lui; El face ce vrea cu oastea cerurilor şi cu locuitorii pământului, şi nimeni nu poate să stea împotriva mâniei Lui, nici să-I zică: „Ce faci?”
DANIEL 4:35
SUNTEM NOI OARE DE CONSTIENTI DE PUTEREA LUI..?
Citeam un articol in care se spunea despre mai marii lumii cum isi construiesc buncare speciale, (adaposturi) in cazul unui razboi atomic.Da...isi pot construi adaposturi de miliane de dolari....dar un adapost in fata furiei lui Dumnezeu nu-l va putea construi niciodata. Nici o fortareata nu poate sa ne adaposteasca in fata furiei si a judecatii LUI, in schimb sub aripa Lui gasim adapost in fata oricarei furii a naturii sau a oamenilor infuriati.
 Toti oamenii pot fi impotriva noastra....atunci cand Dumnezeu este cu noi, nimeni nu ne poate face nimic.
La pieptul sau gasim refugiu si siguranta in momentele noastre de slabiciune, in momentele dificile ale vietii  cand  incercarile se abat asupra noastra. In Isaia 25:4 sta scris:
"Căci Tu ai fost un loc de scăpare pentru cel slab, un loc de scăpare pentru cel nenorocit în necaz, un adăpost împotriva furtunii, un umbrar împotriva căldurii; căci suflarea asupritorilor este ca vijelia care izbeşte în zid"

Hrana ta zilnica !

13 Noiembrie Deuteronom 29.1-17
Întregul Israel se adunase pentru a auzi cuvintele legământului. Puterea şi dragostea DOMNULUI făcuseră mari minuni pentru ei. Poporul le văzuse (v. 2), dar nu cu ochii inimii (v. 4; Efeseni 1.18). Semnele împlinite în favoarea lor n-au avut nici un efect moral asupra conştiinţei lor. La fel a fost şi în zilele când Domnul Isus Se afla pe pământ: „mulţi au crezut în Numele Lui, privind semnele pe care le făcea El. Dar Isus însuşi nu Se încredea în ei ..." (Ioan 2.23, 24). Şi noi riscăm să ne unim cu ei ori de câte ori ne mulţumim cu o cunoaştere intelectuală a adevărului.
Totuşi v. 4 afirmă că Dumnezeu nu-i dăduse lui Israel urechi să audă până în acea zi. A fost atunci vina lui Israel că nu a ascultat?
Cu siguranţă da!
Apostolul Pavel îl face total responsabil pe acest popor care în mod voit şi-a închis urechile, ca nu cumva să audă şi să fie convertit (Fapte 28.27, 28). „Deci să vă fie cunoscut -insistă el - că mântuirea aceasta a lui Dumnezeu a fost trimisă naţiunilor; şi ele vor auzi". Domnul doreşte ca aceasta să nu fie în zadar şi ca nimeni dintre noi să nu-şi împietrească inima, ascultând astăzi vocea Lui (Evrei 3.7, 15; 4.7). Să observăm repetarea frecventă a cuvântului „astăzi" pe tot parcursul ultimelor capitole ale acestei cărţi.

12 noiembrie 2012

Hrana ta zilnica!

12 Noiembrie Deuteronom 28.33-53
„Durerile celor care aleargă după un alt dumnezeu se vor înmulţi" (Psalmul 16.4). Acest verset (care din punct de vedere profetic se aplică închinării către Antihrist) ne poate servi drept titlu pentru v. 15-68 din capitolul nostru. Cel care vorbeşte în Psalmul 16 este Domnul Hristos care, spre deosebire de Israel, nu a încetat niciodată să Se încreadă în Dumnezeu, să-L pună pe DOMNUL înaintea Lui. Întotdeauna a contat pe Dumnezeul Său pentru a fi păzit, pentru a nu-Şi pierde „partea moştenirii", pentru a nu fi „clătinat" (Psalmul 16.1, 5, 8). Domnul Isus ne este modelul pe calea credinţei. Dar Dumnezeu trebuie să ne prezinte şi exemplul de la polul opus, cu urmările lui tragice, înspăimântătoarea ameninţare din v. 53 s-a împlinit întocmai în istoria lui Israel (2 Regi 6.29). Cât despre libertatea sa, practic poporul şi-a pierdut-o din ziua strămutării sale în Babilon.
„Slujiţi Domnului cu bucurie", invită Psalmul 100.2. Cu siguranţă, Israel nu şi-a slujit Dumnezeul „cu bucurie şi cu veselie de inimă" (v. 47), expunându-se astfel la a suporta jugul de fier al vrăjmaşilor săi.
Din punct de vedere moral, şi astăzi este la fel. Refuzând să-I slujim Domnului, practic reintrăm sub robia lui Satan şi a păcatului (Ioan 8.34). Fie ca Dumnezeu să ne înveţe să-I slujim bucuroşi, imitându-L pe Acela care îşi găsea desfătarea în a face voia Sa! (Ps. 40.8).

11 noiembrie 2012

Hrana zilei tale!

11 Noiembrie Deuteronom 28.15-32
Începând de aici şi până la sfârşitul acestui lung capitol, Domnul enumera toate blestemele care-1 pândesc pe Israel dacă nu ascultă. Vai! Scriptura, ca şi istoria acestui popor, confirmă că, în adevăr, au auzul greoi, sunt „tari" de urechi" (Isaia 6.10) şi că, drept urmare, s-au abătut asupra lor toate aceste încercări. Cât despre noi, care suntem sub har, responsabilitatea noastră este şi mai mare, de aceea ni se spune: „Luaţi seama să nu II respingeţi pe Cel care vorbeşte!" (Evrei 12.25). Noi nu respingem numai cuvintele, ci şi Persoana care le-a rostit.
Astfel, dacă rămânem surzi la glasul bunului Său Cuvânt, El Se vede nevoit să folosească un limbaj cu mult mai dureros şi mai sever, cel al necazurilor. Cât timp persistăm pe calea voinţei noastre proprii, vom întâmpina în mod inevitabil voia Domnului împotriva noastră. Să învăţăm să o discernem dincolo de instrumentele disciplinării Sale.
Şi să ne ajute Domnul sa nu trebuiască să trecem prin experienţe grele înainte de a înţelege că nu putem fi fericiţi departe de El!
Fiul din parabolă ne învaţă această lecţie fără ca noi să mai fim nevoiţi, pentru a o înţelege, să-1 urmăm într-o „ţară îndepărtată" (Luca 15).