Versetul zilei

10 noiembrie 2012

Alin si Emima Timofte la Elim

Maine 11.11.2012 in Biserica Penticostala Elim Timisoara, sunteti asteptati a ne bucura in cantare alaturi de Alin si Emima TIMOFTE.
Cei care nu puteti participa, puteti urmari live pe http://www.elim.ro/
Multumim inca de acum ca va da Har si va  fi o seara binecuvantata!

La umbra aripilor Sale !

Viata de credinta alaturi de Domnul intotdeauna este un succes, pentru ca El niciodata  nu i-a lasat pe ai Sai.
Nu ai sa cunosti  dragostea si puterea Lui, pana nu incerci sa traiesti folosind aripile credintei.
Imi amintesc un documentar despre vulturi si puii de vulturi.Primul zbor pe care il fac puii este uimitor. Vulturii mari ii arunca din cuib de la inaltimile in care traiesc, acestia cad in gol incercand sa dea din aripi asa cum stiu...la inceput foarte dezordonat, dupa care incep, incet sa invete, iar cand ajung aproape de sol, perechea de vulturi pornesc cu iutime, isi intind aripile sub ei luandu-i si aducandu-i inapoi la cuib. 
Asemeni vulturilor si Dumnezeu procedeaza la fel.Ne este dat dat sa trecem prin diferite suferinte, prin momente dificile si uneori intram in panica datorita situatiei in care ne aflam, poate datorita bolii prin care ne este dat sa trecem, dar uitam ca Dumnezeu ne este credincios si nu ne va lasa.
Niciodata nu putem sa-L vedem pe Dumnezeu in dimensiunea LUI reala, daca nu ne incredem in promisiunile LUI atunci cand trecem prin momentele dificile ale vietii.
Este greu sa inveti sa traiesti prin credinta, dar merita !!!
 Sa ne amintim de poporul Israel cum le-a purtat de grija in toti anii lor de pribegie."Ca vulturul care isi scutura cuibul, zboara deasupra puilor, isi intinde aripile, ii ia si-i poarta pe penele lui.Asa a calauzit Domnul singur pe poporul Sau......"Deuteronom 32:11-12/a 
Imi amintesc de una din cantarile minunate pe care le canta Gabi Ilut: "La umbra aripilor tale.."in care vers. doi spune:
"La umbra aripilor Tale
 Imi place sa m-adapostesc,
 Lucrarile Mainilor Tale ma uimesc,
 Vreau in liniste sa stau,
 Viata mea sa ti-o predau,
 Vreau cu toata inima prezenta Ta"
In Isaia 46:4 avem o promisiune atat de frumoasa din partea Domnului:
"...pana la batranetea voastra EU voi fi acelasi, pana la caruntelele voastre va voi sprijini. V-am purtat si tot vreau sa va mai port, sa va sprijinesc si sa va mantuiesc"
Cata siguranta in aceasta promisiune....! Dumnezeu a fost intotdeauna credincios  cu cei care s-au increzut in EL, si nu a dezamagit niciodata, iar rasplatirile LUI sunt imense pentru cei care se incred in EL, pentru ca EL nu ramane dator nimanui.
Increde-te in promisiunile LUI, si vei vedea cum te va lua pe brate in momentele dificile ale vietii, pentru ca El nu abandoneaza pe nimeni !
O zi binecuvantata cu Domnul !



Hrana ta zilnica!

10 Noiembrie Deuteronom 28.1-14
Acest capitol corespunde cap. 26 din Levitic. Împreună, ele constituie o dublă şi solemnă mărturie care îl avertizează pe Israel cu privire la consecinţele ascultării sau ale neascultării sale (Iov 33.14). „Dacă vei asculta ..." (v. 1, 2, 13). De multe ori în această cartea a răsunat chemarea: „Ascultă, Israele!" Să ne punem fiecare numele în locul celui al lui Israel şi să deschidem urechile la poruncile Domnului! „Vorbeşte, pentru ca robul Tău ascultă", va răspunde tânărul Samuel (1 Samuel 3.10). Şi Domnul Hristos va putea spune prin Duhul profeţiei: „Domnul ... îmi trezeşte urechea, ca sa ascult ca un ucenic" (Isaia 50.4).
 De acest fapt, al ascultării de Cuvânt, de respectarea lui şi de punerea sa în practică, va fi întotdeauna legată binecuvântarea Domnului (Apocalipsa 1.3). El ne va desfăta şi îmbogăţi pretutindeni şi neîncetat sufletele, „în cetate şi în câmp" (v. 3). Viaţa noastră de familie şi toate lucrurile pe care vom „pune mâna" vor purta această marcă (v. 8). Vom merge din victorie în victorie (v. 7).
În sfârşit, această extraordinară abundenţă a prosperităţii spirituale (v. 11) nu va putea trece neobservată şi originea ei va fi evidentă pentru toţi: ea vine de la Domnul căruia îi aparţinem şi al Cărui Nume va fi astfel glorificat (v. 10).

9 noiembrie 2012

Oameni diferiti cu nevoi diferite !

Aseara mesajul din adunare a fost din pilda Samariteanului. Sincer vroiam sa scriu cateva ganduri, desi imi este destul de greu sa ma limitez doar la cateva...pentru ca intreg mesajul al ambilor frati a fost deosebit.
Dar inainte de a deschide blogul sa scriu, am deschis o carte sa citesc ceva....Uimitor este ca acelasi mesaj am primit din partea lui Dumnezeu, lectia milei.
Citeam despre un copilas care isi dorea cu ardoare un catel. Gasise un anunt, ca cineva are de vanzare catelusi. S-a indreptat intr-acolo, desi slabe ii erau sperantele ca va putea cumpara unul, deorece nu avea decat ceva maruntis. A sunat la usa, un barbat ii deschise si il conduse sa ii arate catelusi. Insa inainte, a intrebat pretul, iar stapanul a raspuns: "25 de dolari". Baiatul coplesit i-a spus ca nu are decat 2 dolari si 50 de centi, dar ar dori macar sa ii vada.

Privind la ei, a vazut un catelus care era schiop. S-a apropiat de el, l-a mangaiat si i-a spus stapanului:
"pot sa il cumpar pe acesta si va platesc in rate?"
Mirat, s-a uitat la el dupa care ii raspunse: "dar acest caine va schiopata toata viata"...!!!
"Nu-i nimic...tocmai de-aceea are nevoie de multa dragoste", dupa care copilul a ridicat pantalonul si i-a aratat stapanului proteza pe care o avea la picior......

Uneori privim doar din prisma lucrurilor pamantesti.Suntem tentati sa facem doar alegeri comode in viata, alegeri in care sa nu investim prea mult, sa nu cheltuim prea mult, sa nu jertfim prea mult.Cautam doar interesul nostru fara insa a tine seama ca Dumnezeu ne cere uneori sa facem unele alegeri in care trebuie sa ne lasam pe noi, pentru binele celor din jur. Mi-a placut una din ideile fr. Adrian Tunea tare mult. Am vrea sa ajutam pe cineva, dar ne oprim din cauza religiei...nu ne da voie religia...!...si mare dreptate a avut....
Domnul Isus atunci cand a facut vindecarea acelui om bolnav de dropica nu a tinut cont de lege, nu a tinut cont ca e Sabat...ci pur si simplu a ajutat .Drept este ca a fost judecat de farisei, dar EL nu a tinut cont ci efectiv a pus dragostea mai presus de lege.
Religia fara Dumnezeu si legalismul fara dragoste sunt inutile !
Un ajutor dat care nu ne-a costat nimic....acela nu poate fi numit "milostenie" !
Personal trec printr-o situatie in care Dumnezeu mi-a dat sansa sa pot fi de folos cuiva. Privita din prisma lumii...multi imi spun....ce m-a apucat sa imi complic viata...? Privita  din perspectiva oamenilor cu frica de Dumnezeu.....am primit incurajari...." ai dat dovada de un curaj fantastic si ai pus mai presus voia lui Dumnezeu decat confortul tau"......si asta mi-a dat curaj si mai mult.
Ma bucur ca mi s-a dat aceasta sansa sa pot face un bine, fara sa tin cont ca religia nu imi da voie, fara sa ma gandesc ca nu eu sunt datoare sa o fac....ca pot face si altii, de ce tocmai eu..?
...ci pur si simplu sa ofer un ajutor acolo unde este nevoie fara sa am nici un fel de  prejudecati.
E momentul in care trebuie sa invatam sa apreciem mai mult oamenii decat lucrurile pamantesti. 
"Ferice de cei milostivi, caci ei vor avea parte de mila !"
Matei 5:7

Buna dimineata!

Fie ca prin umblarea noastra, prin faptele noastre si prin vorbele pe care le rostim, sa  putem fi identificati ca FII AI LUMINII.E cel mai simplu mod prin care putem sa-L marturisim pe Domnul Isus.De prea multe ori vorbim atat de mult, insa vorbele fara fapte nu sunt de nici un folos.
Doamne ajuta-ma sa pot arata celor din jur ca sunt fiica nascuta din Dumnezeu !
O zi binecuvantata !

Hrana ta zilnica !

9 Noiembrie Deuteronom 27.1-19Scrisă «foarte lămurit» pe bucăţi mari de piatră văruite cu var (v. 2), strălucind de albeaţă, legea va fi pusă în evidenţă pe un munte, ca mărturie pentru întreg Israelul. Nimeni nu va putea pretinde că nu o cunoaşte. Noi, care avem în mâinile noastre Biblia în întregime, suntem şi mai responsabili.
Acest monument în cinstea legii ne face să ne gândim la măreţul Psalm 119 care dezvăluie în cele 176 de versete ale sale minunile Cuvântului lui Dumnezeu şi ce este el pentru credinciosul adevărat. Iar acest psalm se deschide proclamând binecuvântarea celor „care umblă în legea Domnului". „Vei pune binecuvântarea pe Muntele Garizim, şi blestemul pe Muntele Ebal" fusese ordonat (cap. 11.29).
 Nu auzim seminţiile rostind binecuvântarea. într-adevăr, poporul este „sub lege" şi „toţi cei care sunt din faptele legii sunt sub blestem" (Galateni 3.10).
Blestemat ... blestemat ... blestemat ... este sentinţa pe care Israel va trebui să o audă de douăsprezece ori (v. 15-26). însă acelaşi pasaj din Galateni anunţă că „Hristos ne-a răscumpărat din blestemul legii", luându-1 asupra Lui (Galateni 3.13).
 De atunci nu mai suntem sub lege, ci sub har (Romani 6.14).

8 noiembrie 2012

Ai valoare..

Spurgeon spunea:
"Perii de pe capul credinciosilor sunt atat de valorosi, incat Dumnezeu Ii numara...
Daca sunt valoroase capetele lor, cu cat mai pretioase sunt sufletele lor?"
Nu uita dragul meu....
Sufletul tau are mare pret, iar tu ai valoare in ochii lui Dumnezeu.
"De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta." 
 Isaia 43:4

Astazi aleg...!

Astazi aleg sa traiesc prin credinta!
Aleg sa stau tare in credinta, aleg sa imi traiesc viata intr-un duh si o atitudine de credinta.Vreau sa biruiesc lumea si atitudinea ostila a celor din jurul meu atunci cand le vorbesc despre Dumnezeu.Aleg sa ma incred in Cuvantul Sau si in promisiunile pe care mi le-a facut.
Aleg sa traiesc pentru Dumnezeu !

Cuvantul LUI !

 Învaţă-mă, Doamne, calea orânduirilor Tale, ca s-o ţin până la sfârşit!
Dă-mi pricepere, ca să păzesc Legea Ta şi s-o ţin din toată inima mea!
Povăţuieşte-mă pe cărarea poruncilor Tale, căci îmi place de ea.
Pleacă-mi inima spre învăţăturile Tale, şi nu spre câştig!
Abate-mi ochii de la vederea lucrurilor deşarte, înviorează-mă în calea Ta!
  Împlineşte-Ţi făgăduinţa faţă de robul Tău, făgăduinţa făcută pentru cei ce se tem de Tine!
  Depărtează de la mine ocara de care mă tem! Căci judecăţile Tale sunt pline de bunătate.
Iată, doresc să împlinesc poruncile Tale: fă-mă să trăiesc în neprihănirea cerută de Tine!
Să vină, Doamne, îndurarea Ta peste mine, mântuirea Ta, după făgăduinţa Ta!
Psalmul 119:33-41
 Învaţă-mă, Doamne....iată, doresc să împlinesc poruncile Tale...
Dumnezeu ne arata calea...noi trebuie doar sa dorim acest lucru, si dorind sa facem voia Sa, dorind sa traim dupa Cuvantul Sau vom avea parte doar de binecuvantari.Stand in lumina Cuvantului Sau  vom avea parte de o cunoastere deplina a voii Sale in viata noastra.Cuvantul lui Dumnezeu ne va intari viata, familia, casnicia si biserica unde suntem asezati, dar asta necesita o aprofundare zi de zi .In Psalmul 119:11, David declara; "Strang Cuvantul Tau in inima mea...ca sa nu pacatuiesc "
 Acest cuvant ne ajuta sa intelegem starea noastra de pacatosenie si doar o viata devotionala dedicata lui Isus, ne va intari credinta si ne va da putere sa stam departe de pacat.
Stateam si ma gandeam,in acest moment...cat de necesar este a citi Bilblia in fiecare zi, si incercam sa fac o comparatie ca sa putem intelege mai bine. Apa este necesara in viata noastra.Facem dush azi si facem si maine...si continuam cu acest obicei zi de zi.... Rolul apei este de ne mentine curati si frumos mirositori in orele ce vor urma. Maine dimineata procedam la fel...Cam asa este si Cuvantul lui Dumnezeu pentru noi.Acesta are rol de a ne feri de pacat si de ne mentine curati din punct de vedere spiritual.Cuvantul Lui  are puterea de care avem nevoie pentru a tine piept atacurilor celui rau.
Prin Cuvantul Lui capatam intelepciune si prin El descoperim pe acest Dumnezeu, care este minunat, si tot prin acest Cuvant invatam sa ne vedem asa cum ne vede Dumnezeu.

Hrana ta zilnica !


8 Noiembrie Deuteronom 26.12-19
Invitaţia din Evrei 13.15, de a aduce necontenit jertfe de laudă lui Dumnezeu, este urmată imediat de îndemnul: „Nu uitaţi de binefacere şi de dărnicie". Şi aici găsim subiectul darurilor, tratat imediat după aducerea înaintea Domnului a primelor roade (v. 1-11). Zeciuielile făceau parte din închinarea lui Israel, iar v. 11 ne explică motivul: trebuia ca şi levitul şi străinul să se poată bucura împreună cu israelitul. În acelaşi fel suntem şi noi invitaţi să împărtăşim binele nostru cu alţii, nu pentru a obţine din aceasta recunoştinţă sau consideraţie, ci pentru ca acela căruia îi dăruim să-I mulţumească Domnului împreună cu noi pentru lucrurile bune de care ne bucurăm împreună (2 Corinteni 9.12). In cer, binefacerea nu va mai fi necesară, toate nevoile fiind evident dispărute. Dar pe pământ, Duhul lui Dumnezeu leagă această slujire cu lauda, pentru a ne da ocazia să probăm dragostea noastră pentru Domnul şi în alt fel decât prin cuvinte. Şi să nu uităm mişcătorul motiv care ar trebui să ne fie suficient: „astfel de jertfe ii plac lui Dumnezeu" (Evrei 13.16)!
Un singur lucru îl înălţa pe Israel „în laudă şi în faimă şi în onoare" „mai presus de toate naţiunile", şi anume, ascultarea de poruncile Dumnezeului său (v. 18, 19).

7 noiembrie 2012

Notificare

Deorece este o problema la browserul  google chrome  si  imi blocheaza automat pagina aratandu-mi alerta de malware... pentru cei care urmariti blogul meu, va recomand sa intrati cu  mozilla sau explorer.
Blogul este verificat si nu contine nici un risc pentru computerul dumneavoastra.
Fiti binecuvantati !

Hrana ta zilnica !


7 Noiembrie Deuteronom 25.13-19; 26.1-11
Alături de toate experienţele umilitoare ale deşertului se află încă una de care Israel trebuia să-şi amintească (şi noi împreună cu el). Amalec profitase în mod laş de oboseala poporului pentru a se arunca asupra celor slabi şi rămaşi în urmă. Să fim atenţi! 
Diavolul nu îndrăzneşte câtuşi de puţin să-i atace pe creştinii al căror mers este încrezător şi îndrăzneţ, cât timp «codaşii» îi sunt o pradă uşoară. Ştim ce i s-a întâmplat lui Petru care 11 urma pe Isus de departe 
(Luca 22.54).
Capitolul 26 ne aduce din nou în ţară. Dar prin aceasta trecutul nu este uitat, lsraelitul, binecuvântat în recolta lui, venind în locul ales de Domnul, trebuia să-şi amintească pe de o parte de originea sa mizerabilă şi de puterea divină care 1-a salvat pentru a-1 introduce în această ţară bună. Apoi, ca o probă a bunătăţii Dumnezeului său, trebuia să aşeze înaintea Lui rodul coşului său şi să se prostearnă cu inimă plină de bucurie şi de recunoştinţă. Minunată ilustrare a închinării celor răscumpăraţi care se strâng pentru a-şi aminti de glorioasa lor mântuire şi pentru a-I oferi lui Dumnezeu „rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui" (Evrei 13.15)! Să spunem şi noi Domnului în adorare: „Tot felul de roade alese, noi şi vechi: „le-am păstrat pentru Tine, Preaiubitul meu!" (Cântarea Cântărilor 7.13).

6 noiembrie 2012

Multumiri..si iarasi multumiri !

Astazi vin sa ii multumesc Dumnezeului meu pentru ca este atat de maret !!!
LUI ii aduc mii de multumiri pentru ca ma iubeste, pentru ca imi iubeste familia  si ne vrea cu  gelozie pentru EL.
Niciodata nu am incetat sa ma rog pentru mantuirea copiilor mei si am toata incredintarea ca Dumnezeu va lucra in viata lor. Astazi si-a arat toata puterea...!
 Cum sa nu vin sa ii multumesc, cand viata fiului meu a fost salvata azi...?
De ceva vreme, am avut aceasta incredintare ca Dumnezeu va incepe sa lucreze in viata celui mare.Astazi Dumnezeu si-a inceput lucrarea...si a inceput aratandu-i cat de mult il iubeste.

In zorii zilei, baiatul a avut un accident de masina.Circuland regulamentar pe o sosea, venind inspre Timisoara, din sens opus a venit o masina al carui sofer a adormit la volan si a patruns pe contrasens indreptandu-se direct spre masina fiului meu. Avand doua pasagere in masina pe bancheta din spate pentru care era raspunzator de viata lor, si fiind  in timpul serviciului, deoarece este taximetrist, a trebuit sa ia o decizie intr-o fractiune de secunda, pentru ca masina gonea cu 100 de km/ora spre el...si slava Domnului  ca mana lui Dumnezeu l-a protejat si l-a scapat.Cel care a adormit la volan, a lovit taxiul si l-a aruncat pe camp unde acolo s-a rostogolit de cateva ori. Una dintre pasagere, o tanara de 31 de ani, a decedat pe loc, cealalta femeie este in spital cu leziuni..iar baiatul meu....NEATINS..nici macar o zgarietura.
Acesta este Dumnezeul in care ma incred...glorie LUI !
Stiu ca  Dumnezeu a inceput sa ii vorbeasca...stiu ca il are in planul Sau de mantuire, stiu ca sangele LUI poate sa ii curateasca si pacatul lui...de-aceea voi continua sa ma rog, atat pentru el cat si pentru familia fetei mele. Amandoi sunt adusi in rugaciunile mele zi si noapte...si stiu ca intr-o zi Domnul ma va asculta....asa cum i-a ascultat si rugaciunile mamei mele.

Doamne iti multumesc ca L-ai ocrotit si L-ai salvat...dar inainte de toate, Te rog salveaza-le si sufletul lor.
http://www.tion.ro/o-femeie-a-murit-intr-un-accident-petrecut-pe-ruta-timisoara-recas/1199086
O rugaminte celor care imi scrieti si doriti si un raspuns de la mine, in speta fr. Murray. Deorece nu a-ti lasat o adresa de contact, si pentru a putea lua legatura cu dumneavoastra, rog a-mi lasa o adresa sau un nr. de contact.Mesajul il  voi primi in casuta de email si va voi contacta. Pana atunci va doresc pace si binecuvantare in Domnul.
Va multumesc de mesaj!

"......şi să-i vorbiţi aşa: „Să trăieşti în pace, şi pacea să fie cu casa ta şi cu tot ce este al tău"
1 Samuel 25:6
"Cât despre dragostea frăţească, n-aveţi nevoie să vă scriem; căci voi singuri aţi fost învăţaţi de Dumnezeu să vă iubiţi unii pe alţii" 
1 Tesaloniceni 4:9

Jertfa si sacrificiu...!

Timpul pe care il punem la dispozitia Domnului  este cel mai frumos si benefic timp de partasie cu EL.  
De foarte multe ori ne  facem timp pentru orice altceva...dar din pacate petrecem prea putin timp cu Dumnezeu .Timpul pe care il petrecem in inchinare  si  rugaciune, este timpul care in care Dumnezeu ne prelucreaza si ne modeleaza pentru ceea ce va urma in viata noastra. 
Niciunul  din noi nu cunoastem ce va urma, insa  este UNUL care cunoaste viitorul. Luni de zile si chiar ani, l-am rugat pe Dumnezeu sa ma foloseasca acolo unde crede ca are nevoie de mine, si inca ma mai rog si in continuare. Deseori in  lumea spirituala  este o lupta puternica intre noi si "celelalte soapte",si atunci cand nu ai in jurul tau oameni potriviti, risti sa te indepartezi de Dumnezeu, atunci cand nu mai ai rabdare sa astepti, risti sa pierzi o binecuvantare. 
Cred ca e momentul cand Dumnezeu vrea sa ma foloseasca si dincolo de  lucrurile privite  la suprafata si cu ochii pamantesti..am incercat sa  privesc in profunzime si prin ochii spirituali.
Stiu ca Dumnezeu m-a prelucrat pentru momentele care vor urma in viata mea.Pot fi momente de criza sau pot fi momente de bucurie si binecuvantare...nu pot stii, dar stiu un singur lucru: "cu Dumnezeu chiar si greul este mai usor"

Hrana ta zilnica !


6 Noiembrie Deuteronom 25.1-10
Anumite delicte atrăgeau după sine pedeapsa corporală şi aceasta trebuia să fie aplicată, dar cu măsura. Evrei 12.9 precizează că pedeapsa corporală este un privilegiu al disciplinării părinteşti care contribuie la impunerea respectului (vezi Proverbe 23.13, 14). Dumnezeu foloseşte această pedeapsă cu nuiaua ca exemplu al disciplinării pe care El însuşi o aplică în cazul copiilor Săi, amintindu-ne că El „îl disciplinează pe acela pe care îl iubeşte şi biciuieşte pe orice fiu pe care-1 primeşte" (Evrei 12.6).
Dar, în înţelepciunea Sa, cunoscând firea crudă a omului, stabileşte o limită: cel vinovat nu va putea primi mai mult de patruzeci de lovituri. Pentru a se asigura că nu depăşesc această limită, iudeii obişnuiau să aplice „patruzeci de lovituri fără una". In ura lor faţă de Evanghelie, Pavel ne aminteşte că în cinci rânduri i-au aplicat această pedeapsă nedreaptă (2 Corinteni 11.24).
Un alt verset  evocă lucrările apostolului (1 Cor. 9.9). Finalul instrucţiunilor cuprinde învăţătura privitoare la cumnaţi, care va fi folosită de saduchei pentru a-I întinde o cursă Domnului Isus în subiectul despre înviere. Atunci El le va răspunde: „Vă rătăciţi, necunoscând Scripturile ..." (Mat. 22.29). Şi pentru noi, calea pentru a nu ne rătăci niciodată este buna cunoaştere a Cuvântului Dumnezeului nostru şi sprijinirea pe el.

5 noiembrie 2012

Hrana ta zilnica !


5 Noiembrie Deuteronom 24.7-22
Dumnezeu este lumină; Dumnezeu este dragoste (vezi 1 loan 1.5; 4.8). El Se revelează sub acest dublu aspect în poruncile aparent cele mai mici. Lumină: condamnă hoţul, supraveghează apariţia leprei (simbol al păcatului), cere dreptate din partea celui care dă cu împrumut şi a celui care angajează lucrători, apreciază măsura de responsabilitate a fiecărui păcătos. Dragoste: are ochii îndreptaţi spre toţi cei oprimaţi: datornici, săraci, străini, văduve, orfani, slujitori, iar strigătele lor ajung la urechile Lui. Este ceea ce declară Iacov cu privire la acei bogaţi care opriseră plata lucrătorilor care le seceraseră ogoarele (Iacov 5.4).
Lumea îi admiră pe cei puternici şi bogaţi. Cei slabi şi mici, dimpotrivă, îi interesează în mică măsură. Dragi copii ai lui Dumnezeu, să veghem să nu ne lăsăm atraşi de o astfel de atitudine. Stăpânul nostru a traversat această lume ca un rob, ca un străin, ca un sărac. Isus din Nazaret n-a fost subiect al consideraţiei. A fost „dispreţuit şi părăsit de oameni ... şi noi nu L-am preţuit" (Isaia 53.3). „Voi l-aţi dispreţuit pe cel sărac" remarcă Iacov în cap. 2.6. 
În acelaşi timp, Psalmul 41 se deschide astfel: „Ferice de cel care-1 înţelege pe sărac!"

4 noiembrie 2012

Hrana ta zilnica !


4 Noiembrie Deuteronom 23.15-25; 24.1-6
Să-L privim pe Isus învăţând ucenicii şi mulţimile. Parcurgând poruncile lui Moise, pe care fariseii le respectau întocmai, El dorea să-i facă să pătrundă gândul lui Dumnezeu, înţelepciunea Sa, dragostea Sa. Astfel de exemplu avem când ucenicii Săi striveau spice trecând prin lanurile de grâu în zi de Sabat sau când întrebau cu vicleşug despre divorţ (Matei 12.1 ...; 19.3 ...). Să încercăm şi noi, citind aceste capitole, să descoperim aceeaşi înţelepciune divină şi aceeaşi dragoste. Alături de o dreptate absolută străluceşte o bunătate desăvârşită.
Sunt apărate drepturile proprietarilor, fără ca acest lucru să se facă în dauna îndatoririlor frăţeşti cu privire la milă. Numai Dumnezeu poate stabili un astfel de echilibru şi este important să-1 observăm în lumea noastră întotdeauna gata să treacă de o parte sau de alta. Copilul lui Dumnezeu nu are de ales între diferite sisteme politice, economice sau sociale. Pentru el, aceste probleme sunt rezolvate dinainte. El nu are altă doctrină decât aceea de a se supune voii Tatălui său şi această voie nu se află nici în ziare, nici în cărţile oamenilor care o pot descoperi, ci în „Cuvântul viu, care rămâne pentru totdeauna, al lui Dumnezeu" (1 Petru 1.23)