Versetul zilei

4 august 2012

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

O nouă zi, un nou capitol...04.08.2012- Proverbe 4
Verset de memorat !
"Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii. 
Cărarea pe care mergi să fie netedă, şi toate căile tale să fie hotărâte:
 nu te abate nici la dreapta, nici la stânga şi fereşte-te de rău"
O zi cu pace si binecuvantare !

Hrana ta zilnica !

4 August Numeri 4.34-49
Prima numărătoare a leviţilor din cap. 3 îi cuprinde pe toţi cei de sex masculin în vârstă de peste o lună. Al doilea recensământ îi socoteşte numai pe cei între treizeci şi cincizeci de ani. Domnul doreşte să-I oferim cei mai buni ani din viaţă. Nu se pune problema vârstei fizice, ci a maturităţii spirituale, rod al experienţei acumulate puţin câte puţin. Unui tânăr care va fi fost credincios „în foarte puţin", la timpul potrivit, Domnul îi va putea încredinţa „mult" (Luca 16.10).
Sunt recunoscuţi opt mii cinci sute optzeci (8580) de leviţi cu vârsta potrivită pentru slujbă. În ce priveşte dimensiunile şi greutatea cortului, nimeni nu era supraîncărcat; ei se puteau înlocui unul pe altul. Atunci de ce Domnul este obligat să declare cu tristeţe că, pentru marele Său seceriş, dispune de puţini lucrători (Matei 9.37)? Vai! pentru că mulţi „nu şi-au pus umărul la lucrarea Domnului" (Neemia 3.5). Ce expresie umilitoare, care ar trebui să fie grăitoare pentru oricare dintre noi!
Leviţii „au fost număraţi ... fiecare pentru slujba sa şi pentru lucrarea sa" (v. 49).
Cuvintele „de purtat", „lucrarea" (v. 28, 49) ne amintesc că acela care slujeşte Domnului şi poporului Său nu o poate face fără să simtă greutatea responsabilităţii spirituale sau fără să-1 apese grija 
(2 Corinteni 11.28 ).

3 august 2012

Promisiuni sfinte !

 Patru promisiuni pe care  Dumnezeu mi le-a dat. 

1. "Eu sunt cu tine in toate zilele, pana la sfarsitul Veacului "
Dau Slava Domnului pentru ca ii simt prezenta zi de zi  in viata mea!

2."Stiu ca toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Domnul "
Chiar si in incercare l-am simtit pe Domnul mai aproape ca oricand!

3. Sa nu ma  ingrijorez de nimic, ci in orice lucru, sa aduc cererea mea la cunostinta lui Dumnezeu prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu imi va pazi inima si gandurile in Hristos Isus"
Am incetat demult sa ma mai ingrijorez....si e atat de bine sa stiu ca toate cererile mele ajung pe masa lui Dumnezeu !

4."Binecuvantat sa fie DUMNEZEU, Tatal Domnului meu Isus Hristos, Parintele Indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri, care ma mangaie in toate necazurile mele"
Nimeni si nimic nu este ca mangaierea  Domnului meu. Daca nu si-ar fi intins Mana sa ma mangaie in cele mai grele incercari.... viata mea era o ruina !


Ce minunat sa fiu fica Sa !
"....incredeti-va in El, varsati-va inima inaintea Lui"
PSALMII 62: 7-8

Tabita Novacescu-TRAIASCA DOMNUL !

Ori de cate ori cant sau ascult aceasta cantare...am lacrimi.
Intr-adevar Domnul merita toata lauda, toata onoarea si merita sa-i dam inima noastra  in intregime.
Pribeag azi in lumea de chin si dureri
Eu merg cantand pe cale
Prin viscol, furtuna si valuri mereu
Ti-aduc azi osanale.
        Refren:
/:Te cant, Te ador, Te slavesc, Te maresc
Si spun tuturora ce mult Te iubesc
Din zori pana-n seara Te laud mereu
            Traiasca Domnul:/           

Prin valea cu spini eu pasesc  azi plangand
Si caut mangaiere
Dusmanul e tare iar eu  sunt prea mic
Dar Domnu-mi da putere.
        Refren:
/:Te strig al meu Soare sa-mi vi-n ajutor
Sa birui cu Tine furtuna si nori
Sa-nalt sus drapelul de biruitor
      Traiasca Domnul:/      

Alerg catre tinta pe drumul spinos
Prin valuri si ispite
Dar stiu ca ‘nainte paseste Cristos
Eu merg tot inainte.
 Refren:
/:Caci drumul cu spini netezeste Isus
Ne poarta si crucea asa cum a spus
Si-apoi ne asteapta cu drag in cer sus
                Traiasca Domnul:/            

Mai e doar putin si-om ajunge la mal
Cu Domnu-n fericire
O clipa, un ceas si apoi la Liman
Ne-asteapta-al nostru Mire.
 Refren:
/:Caci drumul pe care atatia au plans
Si lacrimi amare din ochi cate-au curs
Uita-vom si vesnic, canta-vom mereu

      Traiasca Domnul:/    

Astept!

Astept...Nu regret nici un minut , ca-L astept atat de mult....pentru ca merita asteptarea.

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

Fiecare zi are capitolul ei ....03.08.2012- Proverbe 3
Verset de memorat !

 Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
O zi binecuvantata !!!

Hrana ta zilnica !

3 August Numeri 4.16-33
Dacă am putea compara slujbele stabilite pentru cele trei familii ale leviţilor cu principalele forme de slujire în adunare: profeţi, păstori, învăţători ... (Efeseni 4.11), cei dintâi îl prezintă pe Hristos în raport cu cerinţele pustiei (chehatiţi); cea de-a doua familie, ocupându-se de strângerea învelitorilor, sugerează responsabilitatea adunării pentru mărturia practică (gherşoniţi); cei din urmă, răspunzând de structura de rezistenţă, spun despre bazele credinţei (fiii lui Merari). Pentru a completa construcţia, cele trei familii trebuia neapărat să colaboreze. Un chehatit putea fi folosit pentru a duce chivotul, în timp ce un merarit nu avea în grijă decât poate un simplu colac de frânghie. Dar înaintea Domnului nu contează importanţa sau aparenta nobleţe a misiunii, ci credincioşia (1 Corinteni 4.2). Fie că a primit doi talanţi, fie cinci, robul, „credincios peste puţine" va fi pus „peste multe" (Matei 25.20-23).
Să ne abţinem de la gelozie în ce priveşte slujba altuia sau de la tendinţa de a subestima cuiva importanţa. Cine suntem noi, ca să judecăm „pe slujitorul altuia?" (Romani 14.4). Numai adevăratul Aaron are competenţa „să-i aşeze pe fiecare la lucrul său şi la îndatorirea sa" (v. 19). Ce siguranţă pentru levit....îndrumat de preot, el ştia ce să facă şi cum să facă.

2 august 2012

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

Fiecare zi are capitolul ei ....02.08.2012- Proverbe 2
Verset de memorat !
 Dacă vei cere înţelepciune şi dacă te vei ruga pentru pricepere, dacă o vei căuta ca argintul şi vei umbla după ea ca după o comoară,atunci vei înţelege frica de Domnul şi vei găsi cunoştinţa lui Dumnezeu.
Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere.


 O zi plina de HAR  !

Hrana ta zilnica !

2 August Numeri 4.1-15

Slujbele chehatiţilor, ale gherşoniţilor şi ale merariţilor, deşi diferite între ele, toate aveau în vedere Cortul. Ei trebuia să-l demonteze, să-l transporte şi să-l ridice din nou la fiecare etapă a călătoriei prin pustiu. Dacă sunt „felurite slujbe", toate sunt pentru Isus, Domnul nostru, şi fiecare credincios are de fapt aceeaşi datorie: să îl prezinte pe Hristos în timpul trecerii lui prin această lume şi să expună multiplele Lui glorii morale. Slujitorii Domnului au răspunderea ca, în cuvânt şi în lucrare, să păstreze vie şi nealterată învăţătura creştină.
În timpul deplasărilor prin pustiu, cele mai multe piese de mobilier erau acoperite cu modeste piei de viţel de mare, amintindu-ne că această comoară a credincioşilor - Hristos - este „în vase de lut" (2 Corinteni 4.7). O excepţie: chivotul, sub perdeaua sa în întregime albastră, simbol al caracterului ceresc al Dumnezeului-Om în umblarea pe pământ. Sfeşnicul purtat pe o prăjină se făcea cunoscut tuturor, simbol al mărturiei aduse în lume de Cel care este Lumina lumii. Iar altarul de bronz, sub covorul său de purpură (v. 13), aminteşte fără încetare celor răscumpăraţi, călătorind prin lume, de suferinţele lui Hristos şi de gloriile care vor urma.

1 august 2012

Cauta sursa puterii !

   Traim o viata supra aglomerata.Azi de dimineata vorbeam cu cineva, care are nevoie de un consult medical si o sfatuiam sa nu amane...dar raspunsul a fost atat de "stupid"...incat am ramas ...fara cuvinte...."nu am timp".....
Sa nu ai timp sa iti vezi de sanatate...? Pai ce este mai important decat sanatatea...?
   Atat de ocupata a devenit viata, incat nu mai avem timp nici macar pentru sanatatea noastra fizica....dar intrebarea este....pentru sanatatea noastra spirituala ne facem timp? Rugaciunea facuta in fuga, proiecte, conferinte si o activitatea intensa nu pot fi sursa puterii.
   Daca vrem sa ne facem o analiza in viata noastra avem nevoie de o debarasare a tuturor problemelor din viata noastra, avem nevoie de un repaus total de la activitatea cotidiana. Odata mintea eliberata, putem veni inaintea lui Dumnezeu. Sincer, cred ca doar aceste momente conteaza cu adevarat si aceste momente sunt sursa noastra care ne da putere pentru a trai o viata de crestin adevarat.Toate lucrurile sunt bune, mai ales cele care sunt facute pentru slava LUI,dar puterea NU o putem primi in urma acestor activitati, din contra toate acestea ne consuma din putere si avem nevoie de o incarcare a bateriilor( ca sa folosesc o expresie mai uzuala).
Fiecare trebuie sa gasim modalitatea prin care sa ne domolim gandurile, iar mai apoi sa Il invitam sa ne vorbeasca !

Invataturi din Proverbele lui Solomon !

 Nu la intamplare Cartea Proverbe are 31 de capitole, exact cate zile are o luna. Toate capitolele sunt pline de invataturi. Sunt atat de multe si atat de necesare, dar daca citim mai multe capitole este cam greu sa retinem totul. Asa ca eu mi-am propus sa citesc unul pe zi si va invit sa o faceti si dumneavoastra.Un capitol pe zi si un verset de memorat din fiecare capitol , desi citindu-l este cam greu sa aleg un singur verset.
Fiind data de 01 o sa incep cu cap. 1 si voi face in fiecare luna la fel....iar citindu-le de mai multe ori, este imposibil sa nu retinem si sa nu punem in aplicare toate aceste invataturi.


Frica Domnului este începutul ştiinţei; dar nebunii nesocotesc înţelepciunea şi învăţătura.
 Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău şi nu lepăda îndrumările mamei tale!
Prov.1:7-8

O dimineata insorita si plina de HAR !

Hrana ta zilnica !

1 August Numeri 3.39-51
Spre deosebire de ceilalţi fii ai lui Israel, leviţii erau cuprinşi în numărătoare de la vârsta de o lună în sus. Să ne gândim la micul Samuel, la Ieremia (Ier. 1.5), la Ioan Botezătorul (Luca 1.15), la Pavel (Gal. 1.15). Punerea lor deoparte a precedat la scurt timp chemarea lor pentru a sluji Domnului. De îndată ce a primit vestea bună că păcatul său „este ispăşit", tânărul Isaia este gata să răspundă spontan la chemarea Domnului: „Iată-mă, trimite-mă" (Isaia 6.7, 8). Imediat după viziunea sa de pe drumul Damascului, Pavel află din gura Domnului că este desemnat pentru a fi slujitor şi martor" (Fapte 26.16). Nici un răscumpărat nu îşi mai aparţine lui însuşi. Dacă, prin har, s-a întors de la idoli la Dumnezeu, aceasta este, ca în cazul tesalonicenilor, „ ca să slujiţi unui Dumnezeu viu şi adevărat ..." (1 Tesaloniceni 1.9 ). Aceeaşi învăţătură se desprinde şi din finalul capitolului nostru. Leviţii ţineau locul întâilor-născuţi din Israel, altfel spus, al celor pe care harul divin i-a cruţat de la moarte datorită sângelui mielului. Cu alte cuvinte, fiecare răscumpărat devine un slujitor al Celui care 1-a salvat de la moarte, smulgându-1 de sub puterea lumii şi a stăpânitorului ei.
 Suntem noi între „întâii-născuţi" din familia lui Dumnezeu, prin belşugul de privilegii pe care le-am primit? Domnul să ne facă să fim conştienţi de drepturile Lui asupra vieţilor noastre (2 Cronici 29.11).

31 iulie 2012

Rugaciunea facuta in zori de zi !

 A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo.
Marcu 1:35
Asa frumoase sunt momentele acestea "dis de dimineata"...!
Stim cu totii ca in perioada cat a trait pe pamant, Domnul Isus a avut o activitate bogata.Mergea din tinut in tinut invata si propavaduia oamenilor pocainta, iar tot pelerinajul sau a facut minuni, vindecand si eliberand. 
Avea nevoie de putere sa faca acest lucru, si stim ca si avea  aceasta putere.In Marcu 1:22:"...ii invata ca unul carea avea putere". Ma intreb daca Domnul Isus ar fi neglijat  acest lucru...oare ar fi avut putere? Este clar ca in timpul zilei era foarte ocupat, dar cu toate astea nu a neglijat niciodata aceasta stare de partasie cu TATAL Sau. 
"...a ales un loc pustiu"...si asta ne arata dorinta Sa, de a nu fi intrerupt acest moment. Avea nevoie de liniste, pentru ca dorea mangaiere, dorea incurajare si mai mult ca orice ...dorea calauzire.Acest lucru nu era odata, de doua ori pe saptamana...ci era zilnic !
Acest mod de viata l-au avut si marii oameni ai Vechiului Testament.AVRAAM, omul care a stat inaintea Domnului (Geneza 18:22), ISAIA, un proroc care inainte de primirea unei mari trimiteri...a stat in templu si a ascultat vocea lui Dumnezeu (cap.6),
DAVID, si gasim in psalmii lui, ca "s-a dus si a stat inaintea Domnului", DANIEL, deschidea in fiecare dimineata fereastra si statea de vorba cu Dumnezeu, ucenicul PETRU, "s-a suit pe acoperisul casei"...si sunt convinsa ca mai sunt multe exemple care ar putea sa ne fie de folos.
Nimeni  nu spune ca nu este buna rugaciunea inainte de plecarea de acasa...dar experimentand rugaciunea din zorii zilei....este altceva.Primul lucru, cand pasesc primii pasi atunci cand ma dau jos din pat,sunt datoare sa ii multumesc ca numai datorita Harului Sau ii pasesc si asta incerc sa implementez si copilului sa faca.
Imi amintesc ca intr-o dimineata ne-am trezit tarziu, si fiind contra cronometru, am neglijat ce era mai important..RUGACIUNEA, si am plecat sa il duc spre scoala dar spre rusinea mea, la un moment dat copilul a tresarit si mi-a spus......"mami am uitat ceva"...si fiind atenta la trafic nici macar nu m-am intors sa vad ce vroia sa imi spuna.....doar i-am replicat taioasa...."indiferent ce ai uitat....inapoi acasa nu merg, e foarte tarziu", dar copilul mi-a spus incet......"nu mami...am uitat sa ne rugam"...!!!! A fost o experienta unica....m-am simtit rusinata pentru ca, el copil si-a amintit acest lucru, iar eu NU.... Am tras pe dreapta si acolo in sosea, in masina....ne-am rugat amandoi .

Suntem foarte aglomerati....dar, daca inainte de toate incercam prima data sa venim  sa il salutam, sa-i spunem cat de mult il iubim, sa-i multumim si sa il rugam sa fie si ziua care a inceput alaturi de noi, ziua aceea este altfel, este o zi binecuvantata din toate punctele de vedere si viata noastra la fel. 
Rugaciunea facuta in zori de zi, ne da puteri noi !
Nu uita....asa cum iubita ta sau iubitul tau astepta in zori sa te vada , sa te auda, sa iti zambeasca....asa asteapta si Cel care ne-a creat si ne-a dat duh de viata !!!

Hrana ta zilnica !

31 Iulie Numeri 3.17-38

După cum nici o persoană nu avea dreptul să aleagă locul de amplasare al cortului său, tot astfel nici un levit nu putea decide liber ce serviciu voia să împlinească. Nu este necesar ca ceea ce avem de făcut să fie ceea ce ne interesează, sau ceea ce ni se pare pe măsura capacităţilor noastre, sau ceea ce ne iese imediat în cale.
 Să facem ceea ce doreşte Domnul! 
„Sunt deosebiri ale slujbelor, însă este acelaşi Domn" afirmă 1 Corinteni 12.5. El este adevărata „Căpetenie a mai-marilor" care îi supraveghează pe cei care au slujbe (v. 32) şi singur El este în măsură să decidă funcţia fiecăruia în programul colectiv. Să ne imaginăm ce s-ar întâmpla la o cale ferată dacă un acar s-ar hotărî într-o zi să-şi schimbe postul sau dacă un paznic de barieră şi-ar părăsi pasajul de nivel. Ce încurcături, ce catastrofe ar rezulta! Orice-ar fi fost, indiferent de activitatea leviţilor, fiecare din cele trei familii îşi aşeza tabăra în apropierea Cortului întâlnirii (v. 23, 29, 35). Ne amintim de acei lucrători specialişti din vremea lui David care „locuiau acolo, la împărat, pentru lucrul lui" (1 Cronici 4.23). «Acela care este cel mai aproape de Hristos va fi cel care Ii va sluji cel mai bine şi, fără această apropiere, nimeni nu-I poate sluji» (J. N. D).

30 iulie 2012

Ascultarea de Domnul, face mai mult ca jertfele !

"Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie."
Evrei 4:16
Ce mare HAR sa poti  avea trecere inaintea unui Dumnezeu Atotputernic!
Ce mare Har sa avem  acces la tronul Sau?
Ma uitam ieri la tv si vedeam in multe sectii de votare, multe persoane asteptand la coada pentru a-si  exprima dorinta pe un buletin de vot.Acest vot  iti putea oferi o viata mai buna sau una mai rea...dar nu iti putea oferi un loc in  Imparatia lui Dumnezeu.Sperand la o viata mai buna....altii au asteptat ore in sir la coada...

Ni se ofera o viata vesnica si infinit mai buna, comparativ cu cea de pamant. Nu  exista ritualuri, nu exista ore stabilite...de la....pana la..., nu exista o mijlocire din partea cuiva, nu exista nimic, si asta fara a  astepta sa ne vina randul. Atata HAR...sa poti  sta inaintea lui Dumnezeu, ORICAND, ORIUNDE si indiferent de circumstante, "să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului...." Aici nu este specificat nimic...nici ora , nici locul, etc...ci doar sa ne apropiem.
Dar oare  suntem preocupati de acest lucru...? Suntem procupati  sa cautam sa ne apropiem in fiecare zi de EL tot mai mult?
Ce este interesant ...si am stat si m-am gandit de foarte multe ori..."Dumnezeu, care este Dumnezeu in cer si pe pamant, si care in mod normal ar trebui sa aibe timpul  programat pentru fiecare...eventual sa aibe un program in care sa ne inscriem in audienta... totusi...EL isi face timp de fiecare data sa ne asculte", rusinos este ca noi, nu ne facem  timp sa il ascultam de fiecare data. 
Suntem mult prea ocupati !!! 
Dorim sa fim ascultati, sa fim ajutati...dar ascultare din partea noastra....poate mai tarziu ....
Si culmea...mai avem pretentii ca Domnul sa ne vorbeasca.
El vorbeste....dar oare noi  Ii auzim vocea? Ma intreba cineva, nu demult....mirat..."cum ti-a vorbit Dumnezeu?"
Atunci cand vrei sa stai in ascultare de EL, si  relatia ta cu El este intr-o foarte buna comunicare, si-i ceri sa faca acest lucru, El chiar iti vorbeste. Atunci cand iti spune:" Eu n-am sa te las cu nici un chip",apar in viata noastra persoane de care Dumnezeu se foloseste ca sa-ti  arate acest lucru, si se foloseste de oameni la timpul potrivit. Imi amintesc ca ...in urma cu doi ani si ceva am trecut printr-o experienta extraordinara in care stiu CLAR ca numai minunea lui Dumnezeu a putut face acest lucru.Desi in dimineata aceea am avut un vis in care m-a instintat Dumnezeu exact cum va lucra..sincer credinta  mea a fost atat de mica...incat am avut nebunia sa cred ca e doar un vis. Un vis care la cateva ore s-a confirmat si ce este mai minunat, ca persoana prin care Dumnezeu a hotarat sa imi vorbeasca si sa lucreze...a folosit exact aceleasi cuvinte pe care eu le-am auzit in vis.In aceea zi sora-mea era la mine si trezindu-ma dimineata i-am povestit visul, fara sa stiu ce va urma....m-a  ascultat...si m-a calmat cumva spunandu-mi ca...ma intelege de ce am avut visul...sunt preocupata tare mult de acesta problema...care era aproape fara rezolvare pentru mine....cu-atat mai mult ca era un termen si se apropia de final.Si totusi.....pentru mine era ceva imposibil...DAR NU SI PENTRU DUMNEZEU !
DA, Dumnezeu vorbeste, ne calauzeste, ne mustra, ne mangaie.....dar trebuie sa fim pregatiti sa ascultam TOT ceea ce vrea sa ne spuna.
 Iti vorbeste  tot prin oameni, iti da vedenii si vise, si nu in ultimul rand te calauzeste prin Duhul Sfant..Duhul care face parte din Trinitate.
Duhul Sfant nu este ceva de domeniul trecutului cum suntem tentati noi sa credem, Duhul Sfant lucreaza si azi cu putere, si-i dau Slava Domnului ca lucreaza intr-un chip minunat, poate de unii neinteles.
Dar ce mai conteaza parerea multora......cand stiu experientele prin care trec zi de zi cu Dumnezeu !!!!
Stiu un singur lucru...ca destinul meu l-am  hotarat  prin modul in care am ales sa  raspund la calauzirea lui Dumnezeu !
Iti poti hotari si tu destinul lasandu-l pe Dumnezeu sa te transforme, sa te prelucreze in atelierul LUI, iar mai apoi sa ii accepti calauzirea  prin Duhul Sfant care va  face lucruri si  lucrari miraculoase.



Hrana ta zilnica !

30 Iulie Numeri 2.1-34

Domnul a pus deoparte pe fiii lui Levi pentru a-i face slujitori ai Templului. În urma testului la care au fost supuşi cu viţelul de aur, au fost găsiţi credincioşi (Exod 32.26-29; Maleahi 2.4-6) şi de aceea au fost aleşi să slujească lui Aaron şi întregii adunări (v. 7), imagine a privilegiului fiecărui creştin, de a sluji Domnului şi de a sluji Adunării, niciodată despărţite una de alta! De remarcat cum cuvântul tradus prin «slujbă» în v.7 şi 8 este folosit în altă parte şi cu sensul de «gardă», supraveghere. Atenţia şi vigilenţa fac parte din serviciul pentru Domnul. Acest cuvânt caracterizează mai ales activitatea santinelei din Isaia 21.8: ea este pusă „de veghe în toate nopţile". 
Domnul să ne ajute să fim dintre aceia care ştiu cum să vegheze pentru şi asupra poporului lui Dumnezeu!
 Să notăm că în cap.4.3 (vezi şi nota a), un alt cuvânt tradus prin «serviciu» semnifică şi muncă, suferinţe, luptă.
In v. 13, Domnul aminteşte când şi cum i-a sfinţit pe leviţi. Noaptea Paştelui (căreia pentru noi îi corespunde crucea) a marcat punerea lor deoparte (2 Corinteni 5.15). Dar mai departe aceşti slujitori ,sunt dăruiţi" în totul lui Aaron şi fiilor săi (v.9). Oare nu aşa îi desemnează Marele nostru Preot pe ucenicii iubiţi în rugăciunea către Tatăl Său? Ei sunt numiţi „cei pe care Mi i-ai dat Tu" (loan 17.9,12,24...).

29 iulie 2012

"TU esti Hristosul !"

"Dar voi", i-a intrebat El "cine ziceti ca sunt Eu?"
"TU esti Hristosul !" i-a raspuns Petru. 
    Matei 8:29

O intrebare la care Petru a dat raspunsul  fiind convins in totalitate de ceea ce spune, 
Da Doamne,"TU ESTI HRISTOSUL!"
O intrebare la care Dumnezeu asteapta un raspuns si din partea noastra aici pe pamant, dar mai mult cand vom ajunge in vesnicii.
Te-ai intrebat vreodata cine este Cel care le-a creat pe toate?
Cine a creat omul? Cine a pus suflare de viata in tine..?
Te-ai intrebat cine tine in mana mersul timpului si mersul istoriei, chiar daca uneori ni se pare ca toate sunt scapate de sub control?
Te-ai intrebat cine ingaduie totul, chiar si lucrurile care sunt de neingaduit...?
Pentru noi multe lucruri par fara sens, fara viitor, fara directie......dar in Mana LUI totul capata sens si directie.
Pascal spunea:
"Am intotdeauna cu mine trei lucruri: ceasul, ca sa stiu mersul timpului, mersul trenurilor ca sa stiu mersul drumurilor si Biblia, ca sa stiu mersul vietii."
Ia Scriptura si studiaza-o si vei vedea ca cel mai bun lucru in astfel de momente este sa te increzi in Domnul.

Increde-te in Dumnezeu, pentru ca Doar EL stie ce este mai bine pentru tine !!!!

Hrana ta zilnica !

29 Iulie Numeri 2.1-34
Credincioşii nu sunt chemaţi să traverseze „pustiul" izolaţi. Pentru a-i face să înţeleagă că sunt un popor, o familie, Domnul îi strânge în jurul Lui. Să ne imaginăm tabăra lui Israel. Domnul este în mijlocul ei; chivotul este acolo; norul gloriei Sale poposeşte deasupra Cortului, împrejurul acestuia, fiecare îşi are locul său stabilit. Mai întâi leviţii, apoi, într-o ordine care nu era la alegerea lor, cele douăsprezece seminţii, aşezate în grupuri de câte trei, sub un singur steag pentru fiecare din cele patru puncte cardinale. Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii (1 Corinteni 14.33). În înţelepciunea-I suverană, El a „pus mădularele (Trupului lui Hristos), pe fiecare din ele, în trup, după cum a dorit" (1 Corinteni 12.18). El a stabilit locul unde doreşte să fie fiecare dintre ai Săi. Să ne ajute El ca să ne aflăm acolo! Mulţi creştini au ridicat steaguri după propria lor idee sau după cum le-a convenit. Numele unui om sau a unei doctrine este pentru ei ca un drapel, ca un semn de aderare care-i distinge de alţii. Dumnezeu nu recunoaşte asemenea denominaţii, astfel de steaguri ridicate de oameni. El nu recunoaşte decât centrul pe care El însuşi 1-a stabilit: Isus, „adevăratul Cort", în jurul căruia se strâng împreună copiii lui Dumnezeu cei risipiţi, Cel „înălţat ca un steag între zece mii" (Cântarea Cântărilor 5.10 b).