Versetul zilei

7 iulie 2012

Ako Bog nije živ- Grup Vârșeț

O seara binecuvantata alaturi de fratii nostri din Serbia.
Dumnezeu ne uneste in dragostea Sa !

Hrana ta zilnica !

7 Iulie Levitic 16.15-22
Preotul pătrundea dincolo de perdea învăluit într-un nor de tămâie, în timp ce, afară, poporul aştepta cu teamă. Avea să primească Domnul jertfa? Dacă ceva nu era în regulă, Aaron n-ar fi pierit el precum cei doi fii ai săi mai mari? Ce uşurare în clipa când apărea din nou, serviciul său încheiat! Profetic, această scenă se va împlini când, venind în glorie pentru Israel, Hristos „Se va arăta a doua oară ... pentru mântuirea celor care-L aşteaptă" (Evrei 9.28).
Mai rămăsese să se ocupe de ţapul cel viu. Primul, cel pe care căzuse „sorţul Domnului" (v. 9), fusese sacrificat şi îndepărtase păcatul dinaintea lui Dumnezeu. Cel de-al doilea, ţapul „pentru Azazel", ducea cu el păcatul care apăsa conştiinţa poporului. De aceea toate păcatele erau mărturisite pe capul lui şi acesta le purta pentru totdeauna asupra lui „într-un pământ nelocuit" (v. 22) (Psalmul 103.12; Evrei 8.12, citat de Ieremia 31.34). Primul ţap servea să facă ispăşire: era pentru toţi. Cel de-al doilea ne vorbeşte despre substituire: de victima care poartă „păcatele multora'' (Evrei 9.28), şi anume, doar pe ale acelora care, mărturisindu-şi păcatele (v. 21), îşi însuşesc prin credinţă vrednicia victimei. Jertfa lui Hristos are acest dublu caracter.

6 iulie 2012

Hrana ta zilnica !

6 Iulie Levitic 16.1-14
Aaron primeşte în acest moment instrucţiuni pentru marea zi a Ispăşirii (vedeţi 23.27). La această scenă se referă cap. 9 din Evrei (citiţi v. 7, 12, 25). O dată pe an, după ce aducea o jertfă pentru el însuşi, marele preot aducea o jertfă pentru toate păcatele poporului comise în timpul anului. Apoi ducea sângele jertfei dincolo de perdeaua dinăuntru, pe capacul ispăşirii, al cărui nume se explică în felul acesta. Sângele care făcea „ispăşire pentru suflet" (17.11 ) era adus aici. Dumnezeu putea să-Şi privească poporul în mod favorabil. Acesta nu însemna că sângele unui ţap ar fi putut şterge măcar unul din păcatele comise de popor în timpul anului. Însă anticipat el vorbea înaintea lui Dumnezeu de sângele preţios al Mielului Său.
Contrar cu ceea ce am fi gândit, Aaron nu se înfăţişa înaintea Domnului în veşmintele sale impunătoare. El dezbrăca toată gloria în faţa celei a lui Dumnezeu şi se prezenta acolo numai îmbrăcat în in subţire, simbol al îndreptăţirii practice (v. 4; Apocalipsa 19.8).
Mirosul plăcut al tămâiei îl însoţea pe Aaron dincolo de perdea, aşa cum şi Hristos a intrat în Locul Preasfânt, oferind lui Dumnezeu plinătatea parfumului tuturor excelenţelor gloriilor Sale.

5 iulie 2012

Am nevoie ...!!!

De soare am nevoie, ori pot si fara el...
Dar  fara de nadejde...nu pot in nici un fel.

De apa am nevoie, ori pot si fara ea...
Dar fara de IUBIRE, in veci nu voi putea.

De paine am nevoie, ori pot si mai flamand...
Dar de-adevar mi-e foame..mereu in primul rand.

De aer am nevoie ca-n viata sa ramai...
Dar de Hristos am pururi nevoie mai intai.

Sa am chiar lumea-ntreaga din toate..ce folos...
Cand sunt pe vesnicie departe de Hristos ?

De sunt cu Domnul nimic de n-as avea,
Am tot ce fericeste pe veci in viata mea !!!

Hrana ta zilnica !

5 Iulie Levitic 14.33-57
Lepra într-o casă este un simbol al păcatului într-o adunare sau chiar în cea care poartă numele de Biserică, creştinătatea în ansamblu. Privind cu atenţie Adunarea din Efes în Apocalipsa 2, vedem, sau mai degrabă Domnul, Marele Preot ai Cărui ochi sunt „ca para focului", vede deja o mică pată care dă de bănuit: părăsirea dragostei dintâi. În rest totul părea bun: fapte, muncă, răbdare; dar să vedem ce devine acest mic început: o adevărată lepră la Pergam, unde pietrele casei sunt atinse unele de „învăţătura lui Balaam", altele de cea a nicolaiţilor. Apoi răul dospeşte ca aluatul la Tiatira, la Sardes, până când, la Laodiceea, care marchează ultimul stadiu al Bisericii responsabile, Domnul este constrâns să anunţe: „Te voi vărsa din gura Mea" (Apocalipsa 3.16). „Casa cea mare" a creştinătăţii de nume va fi respinsă, demolată.
Capitolul 15 dezvăluie sursa întinării. Sub imaginea „scurgerii" ne este arătat tot ceea ce este capabilă detestabila noastră fire naturală să scoată la iveală în viaţa de zi cu zi, pentru a otrăvi în acelaşi timp şi anturajul nostru şi pe noi înşine. Există remediu pentru curăţirea noastră: preoţia exercitată în favoarea noastră de Domnul Isus (v. 15, 30).

4 iulie 2012

La multi, America !

Voi să slujiţi Domnului Dumnezeului vostru, şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele, şi voi îndepărta boala din mijlocul tău. - Exodul 23:25

Astazi, ma rog ca DUMNEZEU sa binecuvinteze AMERICA, sa binecuvinteze pe tot  poporul american si in special pe  toti romanii  care traiesc peste ocean,  sa binecuvinteze pe toti cei care Il cauta pe Domnul si pe toti cei care fac Voia SA.

LA MULTI ANI  , AMERICA !
 GOD BLESS YOU !

Hrana ta zilnica !

4 Iulie Levitic 14.14-31
„Şi va fi curat", conchid v. 9 şi 20. Nici aici nu se pune problema care este părerea leprosului curăţit Dumnezeu îl declară curat, sfânt, pe păcătosul născut din nou, pentru care Cuvântul Lui trebuie să fie suficient, chiar dacă el nu experimentează nici o emoţie, nici vreun sentiment deosebit. „Aţi fost spălaţi ... sfinţiţi.., îndreptăţiţi în Numele Domnului Isus" (1 Cor. 6.11).
Odată cu păsările, imagini ale lucrării lui Dumnezeu pentru noi, se mai cereau încă două lucruri, prefigurând lucrarea Lui în noi: apa, puterea curăţitoare a Cuvântului, şi briciul. Leprosul trebuia să-şi radă părul, barba, sprâncenele. Toate spun că puterea firească a omului trebuie lepădată. Numim ELIBERARE aceasta lucrare a Duhului care ne conduce la a judeca ceea ce produce firea noastră veche.
Sângele jertfei era uns pe urechea, pe mâna şi pe piciorul leprosului curăţit, întocmai cum se procedase cu preotul în ziua închinării lui în slujbă (Exod 29.20) şi la fel cu untdelemnul. In plus, leprosul era uns cu untdelemn (v. 18). Detaliu uimitor: numai acesta în Israel împreună cu preoţii şi cu împăraţii, primea ungerea sfântă, care corespunde lucrării Duhului Sfânt în inima celui răscumpărat! (1 Ioan 2.20). Din păcătoşi mizerabili, spălaţi în sângele Său, Hristos a făcut „o împărăţie, preoţi pentru Dumnezeul şi Tatăl Său" (Apocalipsa1.6)

3 iulie 2012

Emanuel Gadalean - Cheama-ma in ziua cea grea

"Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra în ea.”

Ganduri...!

  • Sa fii salvat aici inseamna sa fii in siguranta dincolo !
  • Pacatul nu este judecat dupa felul cum il vedem noi, ci dupa cum il vede Dumnezeu !
  • Pacatul multor crestini este ca  traiesc purtati de imprejurari in loc sa se increada in promisiunile Domnului!
  • Atunci cand te rogi sa ai biruinta in ispita...nu trage cu ochiul la ea!
  • Un drum batatorit nu inseamna ca este si bun !
  • Poti avea tone de religie ...si totusi sa nu ai gram de mantuire !
  • Puterea lui Dumnezeu este revarsata in noi in functie de efortul nostru ! 
  • Cand Dumnezeu iarta pacatul, curateste contul, sterge amintirea si imputerniceste primitorul !

Confruntarea cu falsitatea !

   Daca stam si ne uitam prin magazine, in piata  si mai in tot locul, vedem lucruri  ieftine dar...."de  firma", cu un pret rezonabil, preturi mici si ne intrebam cum e posibil...?  Partea cea mai trista e ca multi nu cunosc un "fals" de un "veritabil".
Dar intrebarea este ....ce este un fals?
Falsul este un lucru fara valoare, este o copie si la urma urmei este un nimic.
Care este partea interesanta...? Nimeni nu falsifica ceva fara de valoare sau cu o valoare mica.De-atatea ori am auzit pe la tv de bani falsificati, euro, dolari,etc, dar nu am auzit ca s-au  falsificat bancnote de 5 dolari sau maruntisul de 50 centi....s-au falsificat banii mari, 100 de euro, 500de dolari, etc.
  Avem astazi fals in biserica...???
Care sunt tertipurile pe care le foloseste diavolul azi pentru a falsifica lucrarea  lui Dumnezeu.

  • RAUL ASCUNS SUB O APARTENENTA BUNA.
Sunt si astazi oameni in biserica  care desi au o apartenenta buna, desi se numesc crestini  totusi nu  traiesc dupa voia LUI. In Fapte 13 :1-6....avem un text prin care putem intelege modalitatile diavolului  de a falsifica lucrarea lui Dumnezeu.In special vers 6.

    "În Biserica din Antiohia erau nişte proroci şi învăţători: Barnaba, Simon, numit Niger, Luciu din Cirena, Manaen, care fusese crescut împreună cu cârmuitorul Irod, şi Saul.Pe când slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfânt a zis: „Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul, pentru lucrarea la care i-am chemat.”
Atunci, după ce au postit şi s-au rugat, şi-au pus mâinile peste ei şi i-au lăsat să plece.
Barnaba şi Saul, trimişi de Duhul Sfânt, s-au coborât la Seleucia, şi de acolo au plecat cu corabia la Cipru.
Ajunşi la Salamina, au vestit Cuvântul lui Dumnezeu în sinagogile iudeilor. Aveau de slujitor pe Ioan.
Vers 6:
 După ce au străbătut toată insula până la Pafos, au întâlnit pe un vrăjitor, proroc mincinos, un iudeu cu numele Bar-Isus...."
  Daca observam bine in acest verset stau toate cele trei moduri pe care le foloseste diavolul si pe care vreau sa le prezint.
   Acest personaj despre care vorbeste scriptura ne spune ca era iudeu, dar cu toate astea nimic nu l-a impiedicat sa fie un om fals.
" .....Căci nu toţi cei ce se coboară din Israel sunt Israel"- Romani 9:6 .Nu toti cei care se numesc crestini si sunt crestini autentici. Deseori am discutii si la servici cu colegii si nu numai... si nu rareori mi s-a spus : "ala e pocait....????...decat pocait ca el...mai bine ca mine"...si le dau dreptate.De-atatea ori numele pe care il purtam...l-am facut de rusine.Bineinteles nu este un motiv  pentru cei care nu il cunosc, sa nu isi doreasca sa il cunosca  pe Dumnezeu.In  Iuda 1:4 scrie:"Căci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrişi demult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos"...si de parca nu ar fi suficient ca traiesc ei in pacat si sunt sortiti pierzarii, dar mai si ademenesc si pe altii si aduc prejudiciu credintei.

  • DIAVOLUL ASCUNDE RAUL SUB O ETICHETA BUNA !
  Tot in vers.6 gasim scris-Bar-Isus (tradus fiul lui Isus).Multe lucruri care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu incercam sa le cosmetizam si repede gasim o eticheta (ex.. hip-hop crestin, , rock crestin..etc).
Tare usor azi increstinam orice!!!!!
Sub o eticheta frumoasa ....se poate ascunde ceva ucigator !!!!!!

  • DIAVOLUL ASCUNDE RAUL SUB O ACTIVITATE BUNA !
  VERSETUL 6: "ERA PROOROC". Nu e rau sa fii prooroc...dar al cui????
Falsul nu se face la ceva fara valoare !!!!
 Astazi stateam de vorba cu mama mea si imi spunea despre cineva de la noi din satul natal, care in urma unei experiente pe care a avut-o...l-a uitat pe Dumnezeu. Eliberarea s-a produs.....dar nu cu puterea lui Dumnezeu, ci a diavolului.

Cum putem sa contracaram toate aceste falsuri...?

  1. VEGHERE !
  2. STUDIEREA CUVANTULUI !
  3. PLINATATEA DUHULUI !
 Pavel nu ar fi putut recunoaste ca era un fals, un vrajitor, un prooroc mincinos, un fiu al dracului daca nu avea Duhul Sfant ca si calauza a sa.
" Atunci Saul, care se mai numeşte şi Pavel, fiind plin de Duhul Sfânt, s-a uitat ţintă la el şi a zis: „Om plin de toată viclenia şi de toată răutatea, fiul dracului, vrăjmaş al oricărei neprihăniri, nu mai încetezi tu să strâmbi căile drepte ale Domnului?"


   Cat de bine e sa fim calauziti de Duhul.....atunci nimeni nu ne mai poate amagi....!

Ierusalim - Iubesc pe Domnul

 Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele.
Da, El Şi-a plecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viaţa mea.
Mă înfăşuraseră legăturile morţii şi m-apucaseră sudorile mormântului; eram pradă necazului şi durerii.
 Dar am chemat Numele Domnului şi am zis: „Doamne, mântuieşte-mi sufletul.”
Domnul este milostiv şi drept, şi Dumnezeul nostru este plin de îndurare.
Domnul păzeşte pe cei fără răutate: eram nenorocit de tot, dar El m-a mântuit.
 Întoarce-te, suflete, la odihna ta, căci Domnul ţi-a făcut bine.
 Da, Tu mi-ai izbăvit sufletul de la moarte, ochii, din lacrimi, şi picioarele, de cădere.
 Voi umbla înaintea Domnului pe pământul celor vii.
Aveam dreptate când ziceam: „Sunt foarte nenorocit!”
 În neliniştea mea, ziceam: „Orice om este înşelător.”
Cum voi răsplăti Domnului toate binefacerile Lui faţă de mine?
 Voi înălţa paharul izbăvirilor şi voi chema Numele Domnului;îmi voi împlini juruinţele făcute Domnului în faţa întregului Său popor.
Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiţi de El.
Ascultă-mă, Doamne, căci sunt robul Tău: robul Tău, fiul roabei Tale, şi Tu mi-ai desfăcut legăturile.
Îţi voi aduce o jertfă de mulţumire şi voi chema Numele Domnului; îmi voi împlini juruinţele făcute Domnului în faţa întregului Său popor, în curţile Casei Domnului, în mijlocul tău, Ierusalime!    
 LAUDATI PE DOMNUL!

Hrana ta zilnica !

3 Iulie Levitic 14.1-13
A sosit ziua curăţirii leprosului. Este dus înaintea preotului. Să observăm misiunea modestă, dar de neînlocuit, a prietenului care îl aduce pe bolnav la cel care trebuie să îl declare curat. Este un lucru preţios să fii folosit de Dumnezeu pentru a-i aduce pe păcătoşi la Domnul Isus. Este o slujbă pe care chiar şi un tânăr creştin o poate împlini (loan 1.42, 46). Dar dacă preotul stătea în cort sau în tabără, leprosul care fusese scos afară nu ar fi putut să-1 vadă (v. 3). Pentru a-1 întâlni pe păcătos, Isus a părăsit gloria. Noi n-am fi putut face nici un pas spre El, însă a străbătut El toată calea pentru a veni până la noi. Cum ar fi putut fiul risipitor să intre în zdrenţe în casa tatălui său? Tatăl i-a ieşit în întâmpinare şi 1-a îmbrăcat în haina cea mai bună, pe când el era încă departe.
În ce priveşte detaliile lucrării de curăţire, cele două păsări luate împreună spun despre remediul divin pentru păcatul oricărui om: moartea Domnului, prima pasăre era ucisă; învierea Lui, a doua pasăre, lăsată liberă, îşi va lua zborul marcată de sângele pe care-1 va purta spre cer pentru a-1 prezenta simbolic înaintea unui Dumnezeu satisfăcut.

2 iulie 2012

Te iubesc Isus !

Iubesc pe Domnul caci El aude glasul cererilor mele !!!
Psalmul 116:1

Hrana ta zilnica !

2 Iulie Levitic 13.45-59
Groaznică era situaţia leproşilor în Israel: scoşi afară din tabără, fără speranţă de întoarcere, despărţiţi de ai lor, obligaţi să-şi vestească de departe starea nenorocită: „Necurat, necurat!" Este o imagine a ceea ce eram: excluşi din adunare, oameni dintre naţiuni „înstrăinaţi de cetăţenia lui Israel, ... neavând speranţă". „Dar acum ... v-aţi apropiat prin sângele lui Hristos" (Efeseni 2.12, 13). Aceasta ne conduce la lucrarea de curăţire descrisă în cap. 14. Evanghelia ne prezintă mai mulţi astfel de leproşi implorând mila Domnului. Şi El, plin de compasiune, Şi-a pus mâinile peste ei pentru a-i curaţi, fără ca El însuşi să Se contamineze. Nu numai că putea, ci, în dragostea Lui, chiar dorea să-i facă perfect curaţi (Matei 8.1-3; vezi şi Luca 17.11 ...). în acelaşi fel, Mântuitorul drag poate şi doreşte şi astăzi să curătească de toate păcatele pe oricine se recunoaşte necurat.
Lepra pe o haină (v. 47-59) reprezintă răul care poate să afecteze obiceiurile şi mărturia noastră. Fie ca Domnul să ne dea atenţie pentru a-1 distinge, curaj pentru a-1 „arde", altfel spus, pentru a-1 judeca de îndată ce apare!

1 iulie 2012

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. - Romani 12:2

Hrana ta zilnica!

1 Iulie Levitic 13.29-44
Anumite pete produse de unele boli de piele puteau induce în eroare. Bolnavul trebuia atunci închis şapte zile, apoi trebuia examinat pentru a se verifica dacă era sau nu vorba de o rană de lepră. Să nu judecăm niciodată pripit! Să fim atenţi, să gândim bine când este vorba de alţii, decât să le atribuim intenţii rele din pornire. „Dragostea ... nu socoteşte răul"
(1 Corinteni 13.5). Remarcăm că bolnavul nu-şi spunea deloc părerea, ci preotul care îl vedea trebuia să se pronunţe cu privire la natura rănii. Ceea ce gândea omul despre situaţia lui nu avea importanţă. Putea să nu simtă nimic şi chiar să se creadă perfect sănătos şi totuşi să fie grav bolnav. 
Câţi oameni nu ştiu că sunt victime ale maladiei păcatului! 
Ei nu şi-au privit starea în lumina Cuvântului lui Dumnezeu şi nu s-au înfăţişat Preotului. El este Cel care stabileşte vina omului şi îl declară iremediabil pierdut. „Terminaţi cu omul, ... pentru că în ce s-ar ţine seama de el?" (Isaia 2.22). Dar Preotul care Se pronunţă astfel asupra stării noastre este şi Cel care S-a ocupat de ea în har ca mare Doctor, oferind o vindecare deplină sufletelor noastre (Luca5.31).