Versetul zilei

30 iunie 2012

Guy Penrod - Yes I Know

Rar se intampla sa pun doua postari  una dupa alta si astea sa fie cantece.Dar am ascultat adineauri  o melodie veche  ce o cantam in biserica de cand eram copil, si azi...dupa atatia ani a ramas aceeasi melodie  indragita si cu un impact deosebit pentru viata mea, pemtru ca  intr-adevar stiu ca "sangele Lui sfant m-a curatit de TOATE  pacatele mele". 
Doar la Golgota am gasit  vindecare si  eliberare si Ii multumesc ca azi sunt un om liber.
LIBER IN HRISTOS !!!

Voi pierduţi cu sarcini grele
Sub osândă şi păcat,
La Isus e mântuirea – 
Şi pe mine m-a salvat!

Refren: /: Da eu ştiu, da, eu ştiu,
Sângele Lui spală orişice păcat. :/

El a spus că niciodată
Nu ne lasă părăsiţi;
Poate Iadul să se zbată,
Stăm cu Domnul neclintiţi.

Celui slab îi dă tărie,
Face drum prin vijelii,
Toarna rauri în pustie,
Schimbă noaptea-n zori de zi.

In ispita sta aproape
Ajutorul sa ni-l dea.
Domnul poate sa ne scape
Bratul Lui nu va cadea.

Adi Gliga si Gabi Ilut - Vine Isus...



Timpul fuge fără noi, alergăm după nevoi fără rost
Nu mai ştim cine suntem, unde mergem, sau ce vrem, cu ce rost?
Am uitat că noi suntem fii născuţi din Dumnezeu Preînalt
Suntem prea obişnuiţi, suntem poate prea robiţi de ce-avem


Refren:
Vine Isus, cine-i gata de plecare, se uită-n sus
Vede slava Lui cea mare
Şi de va cădea, se va ridica
Fiindcă-i e predată toata inima


Pe Isus noi îl iubim, însă inima-mpărţim, ne-nşelăm
Spunem răului că-i bun, şi-l luăm cu noi la drum, rătăcind
Pentru Isus ce lăsăm? am promis, dar noi uităm!
Până când?
Oare cum ne va găsi? Vom trăi, sau vom muri?
Ce va fi?



„Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.
Cel ce adevereşte aceste lucruri zice: „Da, Eu vin curând.” Amin! Vino, Doamne Isuse


Hrana ta zilnica!

30 Iunie Levitic 13.9-28
Pentru a se putea pune diagnosticul de lepră, bolnavul trebuia să prezinte două simptome: piele albă, care ne face să ne gândim la declinul spiritual care îşi are izvorul în pierderea comuniunii cu Dumnezeu. Cu cât aceasta este mai adâncă în carne, ea indică faptul că defectul nu este superficial, ci trădează un rău profund. Dar, lucru paradoxal şi totodată dificil de înţeles, dacă o singură pată era suficientă pentru a-1 face pe un lepros necurat, din clipa când era „acoperit tot trupul", putea fi declarat curat. Şi aşa şi este; întocmai unui biet lepros, care de multă vreme îşi acoperea rănile şi acum nu şi le mai poate ascunde, omul, nevoit să se recunoască in totul necurat, poate fi declarat curat de către Dumnezeu în virtutea lucrării lui Hristos. „Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am acoperit nelegiuirea", spune psalmistul, „şi Tu ai iertat nelegiuirea păcatului meu" (Psalmul 32.5). Dar apariţia „cărnii vii" aducea o nouă contaminare, aceasta simbolizând eforturile zadarnice ale firii vechi de a se face mai bună. In cap. 5 din Luca (v.12, 14), „un om plin de lepră" venit la Isus este imediat curăţit şi Domnul îl invită să aducă mărturie conformându-se cu instrucţiunile din cap. 14 al cărţii noastre.

29 iunie 2012

AMMC !!!

 Tare mult avem tendinta si aud tot mai des multe rugaciuni, care contin inca de la inceputul lor numai cereri. 
Caruia  dintre noi ii place sa-si auda copilul numai..."tata da-mi", "mama fa-mi"...?
Nu v-ar placea sa auziti si "tata te ador", "mami esti minunata", "tata, iarta-ma te rog", "mami, multumesc "...

 Tot ceea ce trebuie sa contina o rugaciune este: AMMC
A -Adorare
M-Marturisire
M-Multumire
C-Cerere
ADORAREA-da tonul intregii rugaciunii.
MARTURISIREA-numirea greselior noastre.
MULTUMIREA-exprimarea recunostintei.
CEREREA-invocarea ajutorului.

Weekend minunat !

 Viseaza ca si cum ai trai vesnic...dar traieste ca si cum ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai !
Seneca spunea: "Sa ne multumim cu ce avem, fara a face comparatii, niciodata nu va fi fericit acela pe care-l va chinui fericirea mai mare a altuia."
Asa ca...sa multumim in toate si pentru toate !!!!
Weekend fericit !

Rata de balta sau rata scufundatoare ?

   Azi de dimineata am citit ceva inainte de a pleca la servici.Desi am crescut la tara, (dar nu stiu cat inflenteaza asta), stiu ca ratele sunt de doua feluri: rate domestice si rate salbatice. Azi citeam  o istorioara despre aceste pasari. Exista rate de balta si rate scufundatoare. Amandoua  sunt rate, dar totusi au ceva deosebit. Cele de balta, cum sunt cele salbatice si cea roscata, inoata pe tarmul baltilor si al lacurilor si  se hranesc cu ceea ce este la suprafata apei, pe cand ratele scufundatoare  se hranesc cu plante care se gasesc pe fundul apei. Citeam ca aceste rate se pot scufunda uneori si 50 de m in adanc pentru a-si procura hrana.

   Ma gandeam ca si noi crestini suntem asemenea ratelor.Multi dintre crestini se multumesc cu hrana spirituala superficiala, iau  ce este la suprafata si se multumesc chiar cu ceea "ce le vine pe tava" (ca sa folosesc o expresie mai uzuala). Altii sunt asemeni ratelor scufundatoare.Cauta sa cunoasca mai mult, si mai mult , si zi de zi se adancesc in Cuvantul lui Dumnezeu pentru a-l cunoaste si a-l intelege mai mult.
Hranindu-te doar cu ceea ce ai la indemana, niciodata nu poti creste spiritual. Si sufletul este asemeni trupului, daca te hranesti doar cu lichide, niciodata nu vei pune kilograme pe tine
   La fel este si cu sufletul nostru !!!
   Ca sa cresti spiritual ai nevoie de o hrana bogata, si asta nu o gasesti decat adancindu-te in adancul Cuvantului lui Dumnezeu. Vorbeam cu cineva  in urma cu ceva saptamani, si spuneam ca sufletul are nevoie de hrana foarte puternica in ziua de azi, daca vrei sa ramai neclintit pe cale, bineinteles asta daca vrei sa iti urmaresti telul vietii..."DE A NU-TI PIERDE VESNICIA".
  Traim zile tot mai grele si diavolul se lupta pentru sufletele noastre zi de zi. Daca nu ai hrana puternica, nu poti rezista in fata incercarilor si a ispitelor care ne inunda viata.
  Hrana puternica o gaseti doar adancindu-te in Scriptura si comorile adevarurilor Cuvantului lui Dumnezeu se gasesc la adancime !
   Nu te multumi asemeni ratelor de balta, fi o rata scufundatoare si cauta-ti hrana sufletului in adancimea Scripturilor !!!!

Hrana ta zilnica!

29 Iunie Levitic 12.1-8; 13.1-8
Pentru a ne arăta resursele divine pregătite înainte de apariţia păcatului, Leviticul prezintă jertfele şi preoţia înainte de păcat. Capitolul 11 ne învaţă să veghem, ca să nu fim contaminaţi de necuraţii din afară. Dar răul nu este numai în jurul nostru, ci şi înăuntrul nostru; vrăjmaşul nostru este deja înăuntru. Capitolul 12 ne face cunoscut caracterul lui ereditar: „Iată, am fost născut în nelegiuire şi în păcat m-a zămislit mama mea" (Psalmul 51.5). Firea păcătoasă a lui Adam s-a transmis la întreaga rasă; un nou-născut este un potenţial păcătos înainte de a comite vreo faptă condamnabilă şi are nevoie de jertfa lui Hristos tot atât de mult ca un adult.
Capitolele 13 şi 14 spun despre lepră, care întotdeauna reprezintă păcatul sub formă de întinare. Lepra: boală care distruge trupul, contagioasă, înspăimântătoare, anulând sensibilitatea, incurabilă! 
Înaintea lui Dumnezeu, păcatul are aceleaşi trăsături; el se exprimă prin fapte şi cuvinte, chiar şi la credincioşi. Exemple: în Maria, calomnie (Numeri 12.10); în Ghehazi, lăcomie şi minciuni (2 Regi 5.27); în Ozia, mândrie spirituală (2 Cronici 26.20).

28 iunie 2012

Angeli - Vreau sa vad chipul Tau

Dintre atatea hotare care sunt pe pamant
Ma indrept catre zare, caci eu Doamne vreau sa fiu sfant
Si din mii de dorinte ce se nasc si apoi pier 
Numai una-mi ramane, Doamne vreau sa merg in cer

Refren:
Vreau sa vad chipul Tau e dorinta ce o am pe pamant 
M-ai creeat pentru cer sa fiu sfant
Vreau sa vad chipul Tau e dorinta ce o am pe pamant 
M-ai creeat pentru cer sa fiu sfant

Cu dorinta in suflet sa Te intalnesc
Cred cuvintele tale si poruncile le implinesc
Sunt cu tine mereu nu te teme mi-ai spus
Si atatia prieteni ma vegheaza de sus

Pana cand v-a veni ziua sa Te-ntalnesc
Indraznesc sa Te rog nu lasa sa ma ratacesc
O faclie sa faci din intreg trupul meu
Si de Duhul Tau sfant sa fiu locuit mereu

Oameni speciali in momente speciale !

    Insasi  expresia  aceasta..."oameni deosebiti in momente deosebite", suna asa  frumos....!
Nu vi s-a intamplat  in viata  sa va ramana cineva...o persoana  speciala inimii dumneavoastra...?  Mie, DA...!
Poate ai o persoana speciala in viata ta, sau ai ramas o persoana speciala in viata cuiva. Dar ca o  regula, acest sentiment  ramane reciproc...este special ...si esti special, pentru ca intr-un anumit moment, ai facut ceva special!
"Ca sa devii un om special, trebuie sa faci ceva special !"
In Coloseni  4:7-12
  "Tot ce este cu privire la mine vă va spune Tihic, fratele preaiubit şi slujitorul credincios, tovarăşul meu de slujbă în Domnul.Vi l-am trimis înadins, ca să luaţi cunoştinţă despre starea noastră şi să vă mângâie inimile.
 L-am trimis împreună cu Onisim, fratele credincios şi preaiubit, care este dintre ai voştri. Ei vă vor spune tot ce se petrece pe aici.Aristarh, tovarăşul meu de temniţă, vă trimite sănătate; tot aşa şi Marcu, vărul lui Barnaba şi Isus, zis Iust: ei sunt din numărul celor tăiaţi împrejur şi singurii care au lucrat împreună cu mine pentru Împărăţia lui Dumnezeu, oameni care mi-au fost de mângâiere.
Epafra, care este dintre ai voştri, vă trimite sănătate. El, rob al lui Hristos, totdeauna se luptă pentru voi în rugăciunile sale, pentru ca, desăvârşiţi şi deplin încredinţaţi, să stăruiţi în voia lui Dumnezeu."

Pavel  da in acest text o insiruire de nume care, pentru noi sunt doar cateva nume fara semnificatie, dar pentru el sunt cativa oameni speciali.
Tihic-mangaietorul de inimi !
Onisim- fratele credincios !
Aristarh- tovarăş de temniţă !
Iust-lucrator al Imparatiei lui Dumnezeu !
Epafra-rob in rugaciune !
Toti acestia au fost pentru Pavel oameni speciali in momente speciale !
Toti avem la un moment dat in viata un moment special, si aici nu ma refer la momentele de bucurie( acolo ne descurcam si singuri)...ci avem momente de incercari, momente de necaz, de singuratate, de boala, momente grele cu alte cuvinte, si atunci avem nevoie de oameni care sa ne fie alaturi.
Acesti oameni fac ceva special...si atunci ei devin speciali in viata noastra !
Intrebarea este, suntem noi speciali in viata cuiva?
Am fost si noi ca un Tihic, mangaietor pentru cineva?
Am fost si noi  un Onisim, fidel si credincios cuiva?
Am fost si noi un Aristarh,si am suferit alaturi de persoana in necaz?
Am fost si noi ca un Iust, sa lucram impreuna pentru Imparatia lui Dumnezeu ?
De cate ori am fost un Epafraun rob al rugaciunii pentru persoana  care era in necaz?

Daca nu esti special in viata cuiva...incearca sa devii special !
E un sentiment atat de placut sa stii ca indiferent de situatie, de circumstante, esti special in viata cuiva si ai pe cineva special pe care sa te poti baza...!



Petru, Petru ...!

    Avand putin timp liber la birou....si asta datorita faptului ca a inceput perioada concediilor, iar din cei ramasi, unii  deja sa pregatesc sa serbeze incepand de azi  sarbatoarea ap.Petru si Pavel, desi multi habar nu au cine este Petru si care este istoria sa, m-am pus si ...am citit cate ceva despre Petru.
    Imi place acest personaj!
   Cel mai mult imi place schimbarea din viata lui Petru, dar bineinteles aceasta schimbare se datoreaza puterii lui Dumnezeu, nicidecum   meritului  sau. Desi era  un ucenic pe care s-a putut baza Isus, Petru are un moment  in viata lui in care isi pierde increderea in Domnul. Cu toate ca nu a fost amenintat cu nimic, stiind ca Isus va fi condamnat se dezice de El si incearca sa iese elegant din toata aceasta problema.Atunci cand este intrebat daca si el este unul din ucenicii Lui....Petru...dragul de el , i-a postura unui om inocent si neaga: „Nu ştiu, nici nu înţeleg ce vrei să zici.” Apoi a ieşit în pridvor. Şi a cântat cocoşul. - Marcu 14:68
Urmeaza lacrimi de cainta si pocainta, iar dupa toate acestea, vedem transformarea pe care o face puterea lui Dumnezeu in viata Lui.Jertfa de la Golgota aduce in viata  sa schimbarea.  Din Petru cel las, devine PETRU curajosul, PETRU cel care devine primul conducator al Bisericii crestine.
   Acesta este PETRU cel pe care crestinatatea ortodoxa  il serbeaza maine. Cati oare il urmam pe PETRU? Cati acceptam zdrobirea ca si a lui Petru?
Cati acceptam schimbarea in viata noastra asemeni lui Petru?
    Pentru Dumnezeu nimic nu este prea greu, nimic nu este imposibil, dar pentru a fi schimbati si transformati pe deplin, trebuie sa existe un moment de cainta si pocainta.
 
 

O zi frumoasa !

Este o cinste sa poti vorbi cu Dumnezeu !
Doar daca vom cauta  comunicarea si partasia  cu El, vom fi transformati zi de zi, si asta pe masura ce puterea LUI ne inunda inima noastra. Dumnezeu va face transformari acolo unde voieste, oricand voieste....dar toate acestea  le face doar in inima acelor care doresc ei insasi sa fie transformati .
Abandoneaza-te si azi in Mainile Lui si lasa-l sa te prelucreze dupa voia Sa !
O zi binecuvantata !

Hrana ta zilnica !

28 Iunie Levitic 11.29-47
Privind reptilele şi animalele care „se târăsc" pe pământ, vom recunoaşte anumite aspecte şi pericole morale de care trebuie să ne ferim. Cârtiţele şi şoarecii vatămă plantele tinere, distrugându-le rădăcinile; cameleonul ne sugerează acel gen de oameni care iau înfăţişarea mediului: creştini între creştini şi oameni lumeşti în lume.
Versetele 32-40 arată cum lucrurile cele mai bune şi folositoare pot fi stricate de ceea ce provine din „şarpe". Domnul să ne înveţe să veghem asupra sufletelor noastre şi să folosim resursa nesecată pe care ne-a pus-o El la dispoziţie: o fântână, un izvor, o sursă de apă, imagini ale Cuvântului divin care rămâne mereu curat. „Am ascuns Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta" - spune psalmistul (119.11). Un israelit evlavios avea întotdeauna grijă să se ferească de orice lucru sau hrană necurată (Fapte 10.14). Să avem o conştiinţă tot atât de sensibilă pentru a distinge ceea ce din punct de vedere spiritual este curat de ceea ce este necurat şi ceea ce ne poate hrăni sufletul de lucrurile care ni-1 pot otrăvi. Motivul profund al acestei despărţiri riguroase îl găsim în v. 45: „Dumnezeu este sfânt, iar noi suntem poporul Său".

27 iunie 2012

Hrana ta zilnica !

27 Iunie Levitic 11.1-28
Aşa cum a explicat Domnul Isus, nu lucrurile care intră în om îl spurcă, ci cele care ies din el (Marcu 7.15). Astfel, această distincţie între animalele curate şi cele necurate are, pentru creştin, numai aplicaţii spirituale. În acest capitol sunt luate în considerare patru grupe de animale: patrupedele, peştii, păsările şi reptilele. Pentru a fi curate, primele trebuia să îndeplinească simultan două condiţii: să rumege şi să aibă copita despicată. Curăţia credinciosului depinde atât de hrana lui, cât şi de mersul lui.
Şi pentru peşti se impun două condiţii: să aibă înotătoare şi solzi. Fără înotătoare, cum ar putea ei să-şi păstreze direcţia şi să lupte împotriva curentului? Iar fără solzi, trupul nu le este protejat. Rezistenţa faţă de atracţiile lumii şi faţă de tot ce oferă ea este mijlocul prin care un tânăr creştin poate rămâne curat.
Păsările necurate erau carnivorele şi omnivorele. Dacă lăsăm ca lucrurile fireşti să ne domine spiritul sau dacă suntem neglijenţi cu lecturile noastre, cu ceea ce ni se prezintă în mediile de informare, atunci vom fi inevitabil întinaţi.
În final iată reptilele şi animalele imagine a puterii răului, a „urâciunii"! „Fie-vă groază de rău!", îndeamnă Romani 12.9.

26 iunie 2012

Dumnezeu Tatal meu !

   Stateam azi la birou si prin multimea de hartii, facand o mica pauza, ma gandeam la modul in care venim de multe ori inaintea lui Dumnezeu. Deseori venim in fata lui cu o atitudine asemanatoare a unui copil abandonat si uitat.Suntem atat de timorati  uneori incat ne este frica sa si venim in fata LUI.... si nu stiu daca aceasta este atitudinea corecta a unui fiu..
    Inaintea Lui, noi nu suntem copii abandonati...NOI DUNTEM FII SI FIICE !
Tin minte ca oridecate ori am mers sa-l rog pe tatal meu ceva, am  facut-o cu tot curajul, si aici ma refer la "tatal  meu  natural".Niciodata nu m-a refuzat cu nimic, chiar daca nu mi-a daruit tot ce am cerut, m-a facut sa inteleg  uneori de ce nu primesc tot ceea ce cer. Ce ne determina sa venim inaintea TATALUI cu atata stanjeneala...????? Daca  este Tatal nostru, de ce nu avem curaj?
    Daca suntem copii ai lui Dumnezeu, noi facem parte din familia Lui, si in ochii Lui, noi avem mare valoare.

   Nu cauta sa gasesti momentul potrivit si nici nu pasi in varful degetelor inaintea Lui, ci pur si simplu spune-i: "TATA, am venit inaintea Ta, pentru ca mi-e dor de Tine si vreau sa stam de vorba".
Nu  asa este  o relatie normala  intre Tata si fiica..sau intre Tata si fiu?
Oridecate ori venim inaintea Lui sunt convinsa ca ii va face placere sa stea de vorba  cu noi !!!!
   Psalmistul David spune :"Gustati si vedeti CE BUN este Domnul "!  El este gata pregatit pentru a revarsa binecuvantarile sale peste Copiii Lui, nu trebuie decat sa indraznim sa le cerem.

Fa-ti timp sa te rogi !

   Ca si crestin, cred ca am experimentat nu o data, ci zi de zi puterea rugaciunii.(cel putin asa ar trebui).
 Doar cand stam in prezenta lui Dumnezeu simtim puterea lui Dumnezeu !
A sta in prezenta LUI nu inseamna doar daca esti in biserica.Dumnezeu este prezent, 24/24 cu cei care traiesc in neprihanire si il cauta din toata inima. De-atatea ori ne plecam in rugaciune,dar mintea noastra nu este suta la suta  conectata doar cu Dumnezeu.Ba mai mult,intervine diavolul ca sa ne distraga atentia de la ceea ce ne-am propus sa facem si ba suna telefonul, ba suna soneria la usa...si toate acestea au ca scop sa ne distraga si sa rupa aceasta conexiune  pe care incercam sa o avem.Doar  perseverenta in rugaciune  creeaza aceasta conexiune pe care NIMENI nu o mai poate intrerupe, iar  pentru aceasta trebuie sa avem un loc special in camaruta noastra pentru a putea sta in prezenta Domnului, fara telefoane langa noi, fara copii in jur, fara tv, fara nimic care ne-ar putea distrage atentia.
Prin rugaciune primim pacea de care avem nevoie si puterea Lui incepe sa curga spre noi  fiind  revarsata in inima noastra.Avem atatea motive pentru care trebuie sa ne rugam si sunt constienta ca doar rugaciunea poate schimba circumstantele si poate schimba relatiile cu cei din jur.Insasi Biblia este plina de pasaje care ne motiveaza sa ne rugam, doar prin rugaciune primim raspuns la problemele noastre.
Biruinta este la Dumnezeu si prin rugaciune aceasta putere biruitoare este eliberata spre noi cei care ne rugam.Din propria experienta stiu ca atunci cand rugaciunea este facuta "in graba" sau " doar un ritual" pe care stim ca trebuie sa il facem, nu primim acea putere biruitoare de care avem nevoie, ba mai mult ne indeparteaza de aceasta sursa a puterii.

Stiu ca Dumnezeu are raspunsurile pregatite la fiecare rugaciune, dar daca acestea intarzie sa apara, este doar datorita faptului ca rugaciunile noastre nu sunt facute cu toata sinceritatea si sunt facute superficial.
Am invatat un lucru:"atunci cand incep sa ma rog, trebuie sa fiu si dispusa sa ascult", indiferent daca raspunsul pe care mi-l da nu este dupa placul meu...EU TREBUIE SA ASCULT VOIA LUI DUMNEZEU .

Hrana ta zilnica !

26 Iunie Levitic 10. 1-20
În capitolul 9 ne-a fost amintit faptul că preoţii luaţi „dintre oameni" pot păcătui. Nu este nevoie să mergem prea departe pentru a verifica acest adevăr trist. De fiecare dată când Dumnezeu 1-a pus pe om într-o nouă relaţie, acesta s-a dovedit incapabil să facă faţă. Până aici totul fusese îndeplinit „cum poruncise Domnul" (expresie care se repetă de 14 ori în capitolele 8 şi 9). Dar acum Nadab şi Abihu, fiii cei mari ai lui Aaron, fac ceva „ce nu le poruncise El" (v.l). Abia fuseseră consacraţi şi au şi adus „înaintea Domnului foc străin", neluat de pe altar. Pedeapsa severă care a urmat ne aminteşte de cât de grav este să substituim Cuvântul lui Dumnezeu prin voinţa noastră (în 2 Samuel 6.3 ... transportarea chivotului pe un car nou a avut ca urmare moartea lui Uza). Tot astfel, gândurile cărnii, ca şi tot ce excită (băuturi tari) sentimentele ei, nu trebuie tolerate în închinarea adusă lui Dumnezeu. Dispreţul manifestat faţă de adevăruri cunoscute îl aduce pe călcătorul de lege sub guvernarea lui Dumnezeu. Pe de altă parte, aşa cum arată sfârşitul acestui capitol, Domnul este plin de îndurare faţă de cei neştiutori şi răi, care au rătăcit calea, ca şi faţă de cei care se pleacă sub disciplina Lui.

25 iunie 2012

Copii, ascultati...!

Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. - Efeseni 6:1

Copii...ascultati.....!!!
Ascultarea este o datorie, care daca este infaptuita, este urmata de o rasplata.
.......pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău. - Exodul 20:12
Caracterul  se formeaza in functie de ceea ce investim  in copii de mici. A investi in copil, nu inseamna doar a investi financiar.Desi am auzit multi parinti spunand..."muncesc de dimineata pana seara sa ii pot oferi copilului tot ce nu am avut eu". Mi se pare o greseala enorma....! A munci  din zori si pana in noapte sa ii indeplinesc mofturile.....mi se pare absurd. Cred ca nu  lucrurile pe care i le cumpar si nici  jucariile sofisticate  vor slefui caracterul copilulului meu si nici nu va face din el un adolescent integru cu teama de Dumnezeu si respect fata de oameni.Doar o  crestere buna va face din el ceea ce dorim. Dar "a creste" nu inseamna doar a-i oferi hrana si imbracamintea necesara....De multe ori suntem atat de preocupati in a le oferi aceste lucruri , incat partea spirituala o neglijam complet.
"A creste copilul", inseamna a investi TIMP si EFORT....dar este un efort care merita .
Nici  banii si nici altceva...nu pot inlocui dragostea noastra de care are nevoie.
Un studiu facut arata ca din 24 de ore pe zi, doar 10 minute de calitate le petrecem cu copilul, restul  ocupa, jobul, tv...si altele.Noi ca parinti avem chemarea si responsabilitatea de a-i invata !
Inainte de cuvintele noastre...purtarea noastra este cel mai bun exemplu.Copiii sunt tentati sa faca ceea ce vad la noi ca si adulti.Daca duminica, noi ca si parinti mergem la cumparaturi sau la iarba verde...sa nu ne asteptam copii nostri sa mearga la biserica cand ii chemam.Daca ne asezam la masa fara a-i multumi Domnului  pentru hrana pusa pe masa...sa nu asteptam ca ei sa multumeasca, si exemplele pot continua....
Cu alte cuvinte, ascultarea lor   depinde in  mare masura  de ceea ce investim in ei ACUM !


Hrana ta zilnica !

25 Iunie Levitic 9.1-24
Epistola către Evrei îl înfăţişează pe Marele Preot : „sfânt, fără răutate, fără pată, despărţit de păcătoşi ..." (Evrei 7.26). Câtă deosebire faţă de Aaron, „preot luat dintre oameni", despre care în aceeaşi epistolă se spune că „era dator să aducă jertfe pentru păcate, atât pentru popor, cât şi pentru sine" (Evrei 5.1-3). Aceasta este ceea ce vedem făcându-se aici, înainte de a se putea ocupa cu păcatele poporului, Aaron era obligat să rezolve înaintea lui Dumnezeu problema propriilor sale păcate. Este un principiu general, de a cărui importanţă ne aminteşte Domnul în „predica de pe munte": pentru a putea scoate paiul din ochiul fratelui, trebuie mai întâi să-ţi scoţi bârna din propriul tău ochi (Matei 7.3-5).
Sfârşitul acestui capitol ne arată cum, odată ce s-a făcut ispăşirea şi s-a reglementat chestiunea păcatului, binecuvântarea poate veni prin Autorul ei, gloria lui Dumnezeu se poate manifesta şi bucuria este liberă să se exprime. Acestea sunt astăzi pentru poporul lui Dumnezeu consecinţele fericite ale crucii lui Hristos. Să ne ajute Dumnezeu să le apreciem şi să răspundem într-un mod potrivit!

24 iunie 2012

Hrana ta zilnica !

24 Iunie Levitic 8.22-36
În acest capitol îl găsim din nou pe Aaron împreună cu fiii săi şi aceasta ne duce cu gândul la Cel care nu Se ruşinează să ne pună alături de El şi să ne numească fraţii Lui. Fie ca Dumnezeu să ne păzească de a nu ne ruşina în faţa lumii de relaţia noastră cu Domnul Isus! (2 Timotei 2.12,13).
Adesea în aceste capitole se fac referiri la daruri legănate. Răsucirea unui obiect face ca acestuia să-i fie văzute toate feţele. Suntem astfel chemaţi să îi prezentăm lui Dumnezeu toate aspectele jertfei minunate pe care I-o aducem, vorbindu-I de Fiul Său, de feluritele Lui glorii şi de lucrarea Lui în manifestările ei diverse.
Pieptul berbecului de închinare, partea care îi revenea special lui Moise, era şi el legănat. Putem astfel admira, sub numeroase aspecte, afecţiunile lui Hristos, care au constituit sursa şi puterea dăruirii Sale pentru Dumnezeu. ,Eu îl iubesc pe Tatăl - a spus Isus - şi cum Mi-a poruncit Tatăl, aşa fac" (Ioan 14.31). 
Şi în vieţile noastre, aceeaşi cauză va avea acelaşi efect. Numai iubirea poate suscita o consacrare adevărată, cu alte cuvinte, un sentiment adânc că Domnul are drepturi depline asupra inimilor noastre. Versetul 24 aşterne aceste drepturi pe urechile noastre, pe mâinile noastre, pe picioarele noastre, simbolizând, respectiv, ascultarea, lucrarea şi umblarea.