Versetul zilei

14 aprilie 2012

Hristos a inviat !

   In pragul acestei  minunate sarbatori, imi doresc sa simtim si noi pe deplin bucuria Mariei  ,bucuria  invierii a CELUI care s-a jetfit pentru multimea noastra de pacate.Personal imi doresc sa raman alaturi de El  indiferent de incercarile si ispitele care se abat si se vor mai abate asupra mea,imi doresc.. si ma rog sa primesc  puterea  necesara,de a birui si eu la fel de triumfatoare incercarile . 
Va doresc sarbatori minunate cu Domnul si alaturi de cei dragi  !
HRISTOS A INVIAT !

Trei oameni cu trei destine diferite !!!

 „El n-a făcut păcat, şi în gura Lui nu s-a găsit vicleşug.”
1 Petru 2:22
Si daca a fost fara de pacat...de ce l-au rastignit?????
 Acolo a fost răstignit; şi împreună cu El au fost răstigniţi alţi doi, unul de o parte, şi altul de alta, iar Isus la mijloc.
Ioan 19: 18
Cel fara de pacat pus la mijloc intre doi talhari!!!
Aceeasi pedeapsa pentru trei oameni diferiti si care urmau sa aibe  trei destine diferite !!!

Un om care toata viata a facut rau,a furat,a mintit,poate a ucis ,a facut tot felul de fapte urate demne pentru  pedeapsa care i-a fost data. Nici in ultima clipa a vietii sale nu ii pare rau pentru starea sa,
moare nemantuit si rateaza vesnicia.
Al doilea om cu o stare asemanatoare,un talhar plin de pacate,un hot, un delicvent cu acte in regula....dar constientizeaza  starea de pacat in care a trait....si in ultima clipa se pocaieste.
-Incepe sa ii fie teama de Dumnezeu:"
 Nu te temi tu de Dumnezeu,tu, care esti sub aceeasi osanda?"
-Recunoaste starea de pacat:
"Pentru noi este drept,caci primim rasplata cuvenita  pentru faradelegile noastre"
-Realizeaza ca Domnul Isus este fara de pacat:
"Omul acesta nu a facut nici un rau!"
-Inalta o rugaciune simpla, dar din inima:
" Doamne, adu-ti aminte de mine..."
-In urma rugaciunii capata si credinta:
" Cand vei ajunge in Imparatia TA!"


ISUS....Cel care nu a pacatuit niciodata .
NU s-a gasit pacat in El si totusi a fost condamnat  si rastignit. Singurul  motiv pentru care s-a lasat batjocorit am fost si eu....si tu, iar daca i s-a putut aduce o vina...a fost vina  aceea, ca NE-A IUBIT FOARTE MULT .
Fiind Fiul lui Dumnezeu putea sa-si schimbe destinul...dar si-a ascultatat TATAL,lasandu-se dispretuit de oameni,scuipat si batjocorit  si  toate astea ca sa ridice de pe umeri povara pacatului meu si al tau.

Oameni diferiti cu destine diferite !
Unul pierdut pe vecie,unul iertat si salvat,iar ISUS, Singurul IMPARAT  triumfator a biruit moartea si s-a  inaltat in GLORIE.


Si astazi mai sunt multi talhari....
....care talhar sunt eu....?
...care talhar esti tu ????



Hrana ta zilnica !


14 Aprilie Exod12.1-16

Ajungem acum la prezentarea Paştelui, într-un capitol dintre cele mai importante din tot Vechiul Testament. Răscumpărarea promisă se va împlini în acelaşi timp când asupra Egiptului se va abate cea mai grozavă dintre judecăţi. Păcatul merită moartea şi toţi au păcătuit, atât israeliţii cât şi egiptenii. Dar, pentru ei care făceau parte din poporul lui Dumnezeu, un miel va muri în locul lor, imagine clară şi emoţionantă a lui Isus, „Miel fără cusur şi fără pată ... cunoscut în adevăr mai înainte de întemeierea lumii" (1 Petru 1.19) şi dat morţii la timpul hotărât de Dumnezeu. «Să ne însuşim această jertfa»: iată ce semnifică «a mânca pastele». Hristos a trecut prin focul judecăţii divine: mielul era fript la foc. Şi să ne gândim la chinurile Lui având dureroasa cunoştinţă că păcatul nostru L-a dus acolo; aceasta corespunde cu ierburile amare. Mielul era mâncat în familie. Părinţii, copiii, fiecare din casă îşi avea partea lui.
Drag cititor, ai experimentat tu în mod personal ce înseamnă «a mânca pastele»? Ţi-ai însuşit tu prin credinţă moartea ispăşitoare a Domnului Isus? 
Ziua convertirii, punctul de origine al noii vieţi (v.2), naşterea din nou a copiilor lui Dumnezeu, este o dată care nu trebuie uitată!

13 aprilie 2012

Tabita -Eli,Eli,Lama Sabactani !

Hrana ta zilnica !


13 Aprilie Exod10.24-29:11.1-10

Nouă urgii au venit succesiv peste ţara Egiptului. Mai rămânea a zecea, mai grozavă decât toate cele dinainte, a cărei semnificaţie o vom vedea în continuare. Ea a fost precedată de o ultimă propunere a lui faraon: „Mergeţi, slujiţi Domnului; numai turmele voastre să rămână" (v.24), care urmărea să împiedice poporul să aducă jertfele şi darurile. Recunoaştem bine în aceasta eforturile lui Satan de a ne lipsi de Cel care este Jertfa desăvârşită.
 El face orice pentru a ne lua bucuria lui Hristos, mai ales atunci când venim pentru a-L oferi Tatălui în închinare. 
Vai, cât de des îi reuşeşte aceasta! Rezultă o pierdere pentru noi, dar, mai presus de orice, Dumnezeu este lipsit de jertfa scumpă pe care o aşteaptă de la răscumpăraţii Săi. Şi, la modul general, răspunsul lui Moise ne aminteşte că Dumnezeu are drept nu numai asupra noastră, ci şi asupra a tot ceea ce este în posesia noastră.
Moise „a ieşit de la Faraon aprins de mânie" (v.8). îl vom vedea în mai multe rânduri pe acest om al lui Dumnezeu mânios, tocmai pe el, care era „foarte blând, mai mult decât toţi oamenii care erau pe faţa pământului" (Numeri 12.3; vedeţi Exod 16.20; 32.19; Levitic 10.16; Numeri 16.15; 31.14). Dar era vorba de gloria lui Dumnezeu şi de binele poporului Său. Are mânia noastră întotdeauna o cauză atât de dreaptă?

12 aprilie 2012

Rugaciunea Domnului ISUS !!!!


Tată, a sosit ceasul! Proslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul Tău să Te proslăvească pe Tine.....

 Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru că sunt ai Tăi....

 Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi Noi......

Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău....

Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.....


Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău şi li-l voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, şi Eu să fiu în ei.”

Hrana ta zilnica !


12 Aprilie Exod10.12-23


Tot ceea ce scăpase de grindină este acum distrus de lăcuste.
Ce dezastru grozav!
 „Am păcătuit", a repetat Faraon cu o evidentă rea-credinţă, urmărind numai să fie scăpat de lăcuste.
Dar „Dumnezeu nu Se lasă  batjocorit" (Galateni 6.7).
Faraon a lăsat să treacă clipa potrivită (Ieremia 46.17) şi Dumnezeu îi împietreşte din nou inima. Apoi vine întunericul, trei zile întregi de întuneric! Este un semn cu un înţeles evident pentru egipteni. Soarele, sursa de lumină, de căldură, de viaţă, cel pe care-l adorau ca zeu , apare neputincios înaintea Creatorului universului. Dar în toate casele copiilor lui Israel era lumină. „Oricine crede în Mine să nu rămână în întuneric", declară Domnul Isus (Ioan 12.46). Şi, din nou: „Eu sunt "Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nicidecum nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii" (Ioan 8.12). In mijlocul unei lumi pline de umbrele întunecate ale păcatului, credinciosul poate totuşi distinge prezenţa luminii, pe Hristos locuind în el (Ioan 14.23). Ca urmare, pentru el totul este limpede: starea lumii, viitorul ei şi starea inimii lui. El ştie unde poate păşi în siguranţă. Ceea ce face poate fi văzut de toţi (Luca 11.36).

11 aprilie 2012

Zi de HAR !

Incepand de la Adam din gradina Edenului si pana la Iuda ucenicul si talharul de la Golgotha,o lume intreaga a trait in neascultare.Indiferent cate jertfe au adus in vremea aceea,prin tot ceea ce a facut omul,a aratat clar ca nu poate sa isi obtina singur mantuirea. A trebuit  sa moara Fiul lui Dumnezeu pe cruce,ca ei..ca eu si tu sa obtinem  salvarea sufletului nostru, sa  obtinem gratierea.

 Acolo la Glogotha  a  fost inceputul.
 Acolo a inceput  prima zi a HARULUI si totodata  locul in care dragostea a  invins  ura, lumina a biruit intunericul, si toata rautatea lumii, Domnul Isus a biruit-o aratandu-si bunatatea SA .
Dispretuit si parasit de oameni...prin EL....la Golgotha am obtinut intreaga omenire iertare si tot acolo,am castigat viata vesnica si pacea  sufletului nostru.
ACOLO  VIATA  A BIRUIT MOARTEA !!
EU sunt Calea,Adevarul si Viata !
Nu mai este nevoie de jertfe,nu mai este nevoie sa facem absolut nimic...TREBUIE doar sa credem.
Sa credem in jertfa aceea ,care este ISUS RISTOS !
Intr-adevar....CE MARE  HAR!!!

Hrana ta zilnica !


11 Aprilie Exod 10.1-11
„Am păcătuit", a recunoscut Faraon (9.27). 
Era aceasta o pocăinţă adevărata? Nu, deoarece, de îndată ce a încetat grindina, el a continuat să păcătuiască (9.34) şi intenţionat şi-a împietrit inima. Dar, de acum încolo, Domnul va fi Cel care îi va împietri inima (v.l).
 Cât degravă era situaţia!
 Dumnezeu vorbeşte o dată, de două ori (Iov 33.14), chiar de mai multe ori. Apoi într-o zi este prea târziu. Cititorule, de câte ori ţi-a vorbit ţie Dumnezeu?
Iată acum lăcustele ameninţând Egiptul deja ruinat. Iosif salvase ţara: faraon o ruina; tot astfel, Satan conduce lumea spre ruinarea ei.
Acum i se face o nouă propunere lui Moise: Numai adulţii să meargă să ţină sărbătoarea. Copiii să rămână în ţară. In acelaşi chip se străduieşte Satan să ne stăpânească sufletele, prin afecţiuni naturale, prin legături de familie. Dar să citim din nou răspunsul măreţ şi impresionant al lui Moise în v. 9. Nici un membru al familiei credinţei, oricât de mic ar fi, nu va rămâne în puterea vrăjmaşului.
Dragi prieteni tineri, să nu credeţi că numai părinţii trebuie să se preocupe de creştinism!
 Căminul creştin este o entitate şi de aceea sunteţi chemaţi să-i urmaţi principiile, să vă conformaţi obiceiurilor şi restricţiilor, chiar dacă, personal, nu i-aţi înţeles în totul valoarea şi necesitatea.

10 aprilie 2012

Tabita & Adriana

Hrana ta zilnica !


10 Aprilie Exod 9.17-35
A fost anunţată şi cea de-a şaptea urgie: grindina. Pentru prima dată îi vedem pe egipteni temându-se de Cuvântul Domnului şi punându-şi turmele la adăpost. Scopul catastrofelor permise de Dumnezeu este acela de a-i face pe oameni să-şi amintească de prezenţa Lui. Astăzi suntem atât de mândri de progresul ştiinţei, prin care credem că putem controla forţele naturii! Dar Dumnezeu, pentru a ne aminti cine este Stăpânul lumii, permite cataclisme naturale, dezastre imprevizibile: cutremure de pământ, epidemii, invazii de insecte ... toate acestea arătând ce creatură măruntă este omul şi umilindu-i mândria (Iov 38.22, 23). Prin orice mijloace, El caută să întoarcă spre El gândurile oamenilor. In adevăr, de cele mai multe ori prin asemenea chemări la ordine, oamenii sunt făcuţi să mediteze şi să fie preocupaţi cu destinul lor etern. Câte suflete necăjite au găsit în Isus adăpost nu numai împotriva furtunilor de aici, de jos, ci şi împotriva judecăţii eterne!
Dumnezeu stabileşte cu grijă intensitatea şi durata încercării. Aceasta nu merge mai departe de cât permite El. Sunt lovite inul şi orzul, nu grâul, nici alacul (v.31, 32 ). Cât despre preaiubiţii Săi, ei se bucura de minunata Lui protecţie pe toată perioada furtunii.

9 aprilie 2012

Multumesc !

Peste pacatele mele sangele Tau a scris : IERTARE
Peste patimile mele Duhul Tau a scris : NIMICIRE
Pentru zbaterea din sufletul meu,Tu ai scris : LINISTE 
Si peste infrangerea mea Tu ai scris : BIRUINTA
Peste ranile din adancul sufletului meu,ai scris : MANGAIERE
Si peste durerea mea ai scris...si inca mai scrii : ALINARE
Peste intristarile mele,Tu ai scris : FERICIRE
Iar peste slabiciunile mele,Tu scrii : PUTERE

M-ai logodit cu  ADEVARUL,iar pe buze mi-ai scris CUVANTUL TAU
M-ai cununat cu DRAGOSTE si peste mine ai scris:HAR, iar peste moarte ...VESNICIE
Ma intreb...Doamne ce-mi mai lipseste...????
Pentru a-ti multumi indeajuns, pana si vesnicia e prea scurta!!!!!



Hrana ta zilnica !


9 Aprilie Exod 9.1-16
O ciumă „foarte mare" se abate de data aceasta asupra vitelor. 
Dumnezeu cruţă turmele lui Israel, din care aveau să fie luaţi miei pentru Paşte şi, mai târziu, pentru alte jertfe. Apoi erup bube pe oameni şi pe animale. Inima regelui rămâne insensibilă, deşi, remarcaţi expresia, „în inima lui" trimitea Dumnezeu toate aceste plăgi (v.14). Cum se poate explica această îndârjire a lui faraon împotriva lui Israel? Satan ştia că din acest popor trebuia ca, într-o zi, să Se nască Mesia, Unul mai mare decât Moise, care avea să-i elibereze pe oameni de sub jugul lui şi care avea să-1 învingă. De aceea el a căutat să-l ţină pe Israel în robie cât mai mult cu putinţă. Dar această încăpăţânare n-a putut face altceva decât să scoată în evidenţă şi mai mult puterea lui Dumnezeu şi să-i facă numele vestit pe tot pământul (v. 16, citat în Romani 9.17).
Pus înaintea puterii lui Dumnezeu, dar şi a milei Lui, cu care a îndepărtat succesiv broaştele, ţânţarii, muştele câineşti ..., orgoliosul faraon şi-a împietrit intenţionat inima, refuzând să se pocăiască.
Câte persoane nu-şi împietresc inima în faţa celei mai mari minuni a harului: Fiul lui Dumnezeu murind pentru mântuirea oamenilor pierduţi!

8 aprilie 2012

Tabita-Lacrimi !

Ma bucur oridecate ori am Harul sa-l slujesc pe Dumnezeu.
Astazi  impreuna cu pastorul  nostru si un grup din Biserica Harul am avut ocazia de a participa la un Botez Nou-Testamental in comuna Voiteg.
Multumim Domnului pentru  prezenta Sa si Harul  de care am beneficiat.

Evanghelizare !!!!!

Si pentru ca va urma o perioada importanta in Biserica Harul,
ne rugam ca Domnul sa dea HAR  !!!

E putere - Grup din Biserica Harul Timisoara

Hrana ta zilnica !


8 Aprilie Exod 8.20-32
A patra plagă este musca câinească. Roiurile pătrund în case şi ruinează Egiptul, cu excepţia ţinutului Gosen. Din punct de vedere moral, aceste muşte veninoase ne fac să ne gândim la bârfeli, la gelozii şi la toate sursele de iritare care înveninează relaţiile din familie şi din societate ale oamenilor din lume, dar care nu-şi găsesc loc în casele copiilor lui Dumnezeu.
Faraon este acum gata să facă oarecare concesii: „Mergeţi - spune el - jertfiţi Dumnezeului vostru în ţară!" (v.25). Dar aceasta era imposibil! Domnul poruncise să meargă în deşert cale de trei zile (cap. 3.18). Trei zile: este timpul pe care Domnul Isus l-a petrecut în mormânt între moartea Sa pe cruce şi dimineaţa învierii Sale. Vrăjmaşul voia să ne lipsească de cunoaşterea acestor adevăruri care amintesc de înfrângerea sa. Dimpotrivă, o manifestare
de închinare care nu conţine amintirea crucii şi a învierii nu-l deranjează deloc. Lumea admiră viaţa Domnului Isus şi îi apreciază pe oamenii de bine. Este o lume cu o religie proprie, care nu are nimic împotrivă dacă avem şi noi o religie a noastră. Dar crucea şi prezenţa în ceruri a unui Hristos viu, fundamente ale închinării noastre, condamnă lumea şi ne despart categoric de ea (Galateni 6.14).