Versetul zilei

7 aprilie 2012

Sarbatori fericite !


Pe când mergea Isus, oamenii îşi aşterneau hainele pe drum.Şi când S-a apropiat de Ierusalim, spre coborâşul Muntelui Măslinilor, toată mulţimea ucenicilor, plină de bucurie, a început să laude pe Dumnezeu cu glas tare pentru toate minunile pe care le văzuseră.
Ei ziceau: „Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! 
Pace în cer şi slavă în locurile preaînalte!”

  Sarbatoarea Intrarii Domnului Isus in Ierusalim  sa fie si o sarbatoare a vietii  tale, in care sa ii dai voie lui Isus sa intre in inima ta, ca mai apoi sa poti spune si tu,
„ Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! "
Sarbatori fericite !

De ce stres?

Peste tot unde merg vad in jurul meu atata neliniste,atata nesiguranta,atata agitatie.
Nu aud decat cuvantul "sunt stresat"...si nu exagrez cand spun,ci va spun cu toata sinceritatea....doar asta aud. Zilnic intru in contact cu cel putin 50 de oameni pe zi....acelasi lucru aud,"m-am saturat....am atatea probleme,am atata stres...si nu stiu cum sa  elimin toate acestea"
  Ieri discutam cu cineva si printre altele ,imi spunea despre un verset din 2 Cronici 15:
"  În vremurile acelea nu era linişte pentru cei ce se duceau şi veneau, căci erau mari tulburări printre toţi locuitorii ţării; un popor se bătea împotriva altui popor, o cetate, împotriva altei cetăţi, pentru că Dumnezeu le tulbura cu tot felul de strâmtorări..." vers.5 si 6
Astazi de dimineata m-am trezit si mi-am amintit despre acest verset.Am luat sa citesc tot capitolul ca sa inteleg mai bine contextul in care au fost scrise aceste versete. 
"Multă vreme Israel a fost fără Dumnezeul cel adevărat, fără preot care să înveţe pe oameni şi fără Lege" vers.3 din acelasi capitol....si-acum revin....."In vremurile acelea......"(vers.5)
Cred ca avem raspunsul la intrebarea noastra:"de ce atat tulburare in lume,de ce atata stres....?"
Pentru ca de mult timp  suntem fara Dumnezeu,nu mai avem preoti care  sa invete pe oameni ,pentru ca insasi ei au ajuns sa traiasca fara de Dumnezeu....si nu mai avem nici o frica ,nici de legile pamantesti si nici de cele divine.
Fara Dumnezeu, fara preoti si fara lege !
De-aceea  am ajuns in aceasta stare,pentru ca Dumnezeu ne tulbura datorita departarii noastre de EL.Scriptura spune:
" ...... Domnul este cu voi când sunteţi cu El; dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi; iar dacă-L părăsiţi, şi El vă va părăsi"(vers.2)
Nu putem sa ne asteptam din partea Domnului sa fie alaturi de noi si  sa ne binecuvinteze, iar noi sa ne vedem de ale noastre si sa stam departe de EL....
Exista o conditie:"Domnul este cu voi când sunteţi cu El"
"Dar în mijlocul strâmtorării lor s-au întors la Domnul Dumnezeul lui Israel, L-au căutat şi L-au găsit"(vers.4)
Imi place acest verset,aici ne da si rezolvarea,ne da si solutia la problemele noastre.
"...s-au întors la Domnul"
Singura sansa de a scapa de probleme,de stres de tulburarile noastre,este intoarcerea noastra la Domnul,si-atunci El va fi alaturi de noi.
"...dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi"
Va doresc un sfarsit de saptamana   binecuvantat, si cred ca sarbatoarea care ne sta in fata este oportuna pentru a-l lasa sa intre in inima, pentru cei care nu l-au avut pe Domnul Isus in viata lor,iar pentru cei care l-au avut si l-au parasit este momentul cel mai prielnic de a-l lasa sa reintre si sa isi reia locul de cinste in viata fiecaruia.
Fiti binecuvantati !


Remember !

Incerc sa  exprim ceea ce simt....e greu...si nu reusesc...
An de an...trec prin aceeasi stare. 
Astazi, cand se implinesc trei ani..nu pot sa nu imi aduc aminte de cel care mi-a oferit cei mai frumosi ani.Nu pot sa il uit pe cel care m-a facut fericita,si nu pot sa nu retraiesc  in gand toate amintirile frumoase pe care le-am avut impreuna.Stiu ca m-a iubit enorm....si tot la fel de bine stiu ca l-am iubit la fel de mult.
Se spune ca:" timpul vindeca ranile",dar nu stiu daca  acest lucru este valabil  la toti. Si totusi......stiu ca ranile mele le-a vindecat  Dumnezeu, si nu timpul.
Sunt trei ani in care m-a purtat pe bratul Sau,intr-un mod aparte. M-a purtat si atunci cand am fost in incercari...si mi-a dat putere si atunci cand am crezut  ca sunt la capat.
Privind in urma  am momente in care as putea spune ca "e imposibil "...si totusi .... "nimic nu este imposibil alaturi de Dumnezeu".

Nu pot decat sa ii multumesc pentru toate, si acum imi vine in minte versurile unui  cantec preferat de mine:
"Doamne te slavesc  si iti multumesc,
Pentru bunatatea-ti mare
Pentru incercari,binecuvantari
Doamne azi iti multumesc "!


Hrana ta zilnica


7 Aprilie Exod 8.1-19
La porunca Domnului, Aaron îşi întinde mâna şi de data aceasta ţara este invadată de broaşte. Moise a încetat să pună în discuţie poruncile lui Dumnezeu; el are acum siguranţa deplină în Cel care l-a trimis şi, faţă-n faţă cu faraon, îl întreabă: „când (pentru ce timp) să mă rog pentru tine?" (v.9).
„Mareşte-ne credinţa", L-au rugat ucenicii pe Domnul (Luca 17.5). Şi aceasta trebuie să fie şi rugăciunea noastră.
După broaşte, păduchii sunt cei care umplu Egiptul. Vrăjitorii, care în două rânduri până atunci îl imitaseră pe Aaron, de această dată sunt învinşi.
Nebunia lor a fost dată pe faţă. 2 Timotei 3.8 ne dă numele lor: Iane şi Iambre. Ei îi reprezintă pe pretinşii creştini, cei care au o formă de evlavie, însă fără adevărata credinţă. Pentru a fi creştin nu este suficient să-i imiţi pe cei care sunt adevăraţi copii ai lui Dumnezeu.
Cineva poate să ia parte la strângeri, să citească Biblia, să facă multe lucrări bune... şi să nu fie deloc creştin. 
Nimic nu este mai simplu decât să pretindem că suntem ai Domnului, înşelându-i pe alţii şi, probabil, înşelându-ne şi pe noi înşine.
Drag prieten, ai adevărata credinţă, sau numai ceva care se aseamănă cu ea?
 Destinul tău etern depinde de răspunsul la această întrebare.

6 aprilie 2012

Cum poti trai doar pentru avere, 
cand altii mor de durere ????

Alin şi Emima Timofte - Ierusalim

Hrana ta zilnica !


6 Aprilie Exod 7.14-25

Dacă egiptenii nu ţin cont de primele două semne, aşa cum îi spusese Domnul lui Moise, urmează al treilea semn, cu adevărat serios: apa transformată în sânge. Apa ne vorbeşte despre lichidul care răcoreşte şi dă viaţă, în timp ce sângele vărsat vorbeşte despre moarte. Cuvântul i-a fost dat omului pentru a-i oferi viaţa, dar, dacă acesta nu îl primeşte şi refuză să creadă, acelaşi cuvânt va deveni pentru el judecată şi moarte (citiţi Ioan 12.48). Astăzi Cuvântul vesteşte harul, dar şi judecata pentru cei care nu-l primesc. Într-un fel sau altul, toţi îl vor întâlni fie în prezent, spre viaţă, fie mai târziu, spre moarte!
Ceea ce vorbise Domnul a venit asupra egiptenilor, Nilul, artera vitală a ţării, din care ei îşi făcuseră un zeu, devine acum un obiect care provoacă dezgust şi scârbă. Sângele umple râul, canalele, bălţile, iazurile, chiar vasele. Toate izvoarele la care lumea îşi potolea setea sunt otrăvite şi ucigătoare (v.18). Să ne ferim să bem din ele. Şi de această dată vrăjitorii fac acelaşi lucru prin farmecele lor. Prin puterea lui Satan, ei imită ceea ce aduce moartea numai pentru a face şi mai mare nenorocirea poporului. Ar fi făcut mult mai bine dacă şi-ar fi arătat talentele transformând sângele în apă, dar erau incapabili de aşa ceva.

5 aprilie 2012

EL este DUMNEZEU !

Atunci cand traim in neprihanire si cautam sa facem voia lui Dumnezeu...... Dumnezeu nu ramane dator!

-Nici o lacrima varsata, nu este in zadar!
" Cei ce seamănă cu lacrimi vor secera cu cântări de veselie" 
Psalmii 126:5
-Nici o rugaciune inaltata cu credinta ,nu ramane fara raspuns !
" Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă"
1 Ioan 5: 14
-Fiecare plan facut dupa voia Sa,va avea izbanda !
" Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile"
Proverbe 16:3
-Indiferent cat de grea e boala , EL va aduce vindecare !
„Iată, îi voi da vindecare şi sănătate, îi voi vindeca şi le voi deschide un izvor bogat în pace şi credincioşie"
Ieremia 33:6
-Nici o problema adusa inaintea Lui nu  este prea grea si nu va ramane fara rezolvare !
 "Isus a răspuns: „Tu zici: „Dacă poţi!”… Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede!”
Marcu 9:23
-Fiecare fapta buna ,va fi rasplatita !
"Cine are mila de sarac,impumuta pe Domnul ,si El iti va rasplati binefacerea"
Proverbe 19:17

Atunci cand traim in pacat si nesocotim poruncile Sale....Dumnezeu  intervine !

"Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera."
Galateni 6: 17
Atata timp cat mai exista o zi in viata  noastra....sa-i multumim ca ne-a mai dat o sansa .
O sansa in care ne putem intoarce in bratele Celui ce a murit pentru pacatele noastre ,ne iarta  ne iubeste si ne primeste asa cum suntem.
Nimanui nu ii place acest verset....si cred ca da fiori,dar sta scris,si tot ce este scris se implineste ....
 Grozav lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui Viu!
Evrei 10:31
-


Hrana ta zilnica!

5 Aprilie Exod 7.7-13
În Psalmul 90 (o rugăciune a lui Moise, omul lui Dumnezeu), Moise se referă la vârsta de 80 de ani ca fiind limită a vieţii pentru un om viguros. Totuşi aceasta este chiar vârsta la care el însuşi îşi va începe slujba (v.7). Când Dumnezeu cheamă un slujitor, El începe prin a anula puterea naturală a acestuia, asigurându-i apoi noi surse de putere care, într-o manieră evidentă, îşi au originea în El însuşi.
Domnul a făcut cunoscut mai dinainte gândurile Sale lui Moise şi lui Aaron. Acele lucruri care pentru egipteni erau urgii (9.14), în relaţie cu poporul lui Dumnezeu erau numite „semne" (v.3), rânduite pentru învăţătura lor morală. În felul acesta îi învaţă Dumnezeu pe creştini cu privire la lume, la Satan şi la sărmanele sale victime. Cuvântul Său ne ajută să înţelegem „marile judecăţi" care se vor abate asupra oamenilor fără pocăinţă.
 Ne mai spune de asemenea despre modul cum îşi va scoate din această lume poporul răscumpărat, pentru a-1 introduce în patria cerească (v.4). De aceea, iubiţi prieteni creştini, ce fel de oameni ar trebui să fim noi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă! (2 Petru 3.11).
Moise şi Aaron prezintă înaintea lui faraon şi a slujitorilor săi semnele anunţate în cap.4. Vorbind despre victoria asupra lui Satan (şarpele) şi asupra păcatului (lepra), putem vedea în ele o ilustrare simplificată a Evangheliei.

4 aprilie 2012

Hrana ta zilnica!

4 Aprilie Exod 6.9-30

In v. 6 - 8, Dumnezeu i-a dezvăluit lui Moise întreg planul Său de mântuire, ca o consecinţă a noului nume, DOMNUL, pe care Şi l-a luat în relaţie cu Israel. Şi acest plan de mântuire este încă o dată certificat prin semnătura Sa: „Eu sunt DOMNUL ". 
„Eu, Eu sunt Acelaşi, care îţi şterg fărădelegile, pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aminţi de păcatele tale" va confirma Dumnezeu în Isaia 43.25. Este trist să remarcăm că Israel, „din cauza descurajării" (v.9  sau a nerăbdării; sau a neliniştii duhului), nu ascultă. Este prima manifestare a necredinţei acestui popor, urmată,  după cum vom vedea, de un şir lung de căderi similare (Psalmul 106.7).
La rândul său, Moise este din nou îngrijorat şi descurajat. Credinţa lui nu este în măsură să-şi însuşească Numele şi promisiunile DOMNULUI.
Atunci Dumnezeu îşi îndreaptă atenţia spre ai Săi. Ei sunt amestecaţi cu străinii, dar ochii Lui îi disting şi Ii face plăcere să-Şi amintească de numele lor. „Domnul îi cunoaşte pe cei care sunt ai Săi" (2 Timotei 2.19). Şi să ne mai amintim şi versetul care este o încurajare pentru credincioşi, orice vârstă ar avea ei: „Ochii Domnului privesc spre cei drepţi şi urechile Lui sunt deschise la strigătul lor" (Psalmul 34.15; 1 Petru 3.12).
Avem aici numele mai multor membri ai familiei lui Levi care, fie în bine, fie în rău, au jucat un rol important în istoria lui Israel: Core şi fiii săi, cei patru fii ai lui Aaron, Fineas...

3 aprilie 2012

Ierusalim - Iubesc pe Domnul

Condamnat si azi...

„Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! Pace în cer şi slavă în locurile preaînalte!”
Luca 19:38
Incerc sa ma duc cu gandul in aceea perioada in care traia Isus.Citeam astazi acest text care descrie intrarea triumfatoare a lui Isus in Ierusalim.
El Regele ,Regilor isi face intrarea pe un magar....
Cata smerenie gasim in EL!!!!
Astazi,oamenii  lui Dumnezeu au uitat aceasta "calitate" care este obligatoriu sa o avem noi ca si crestini.
Toata lumea ii canta osanale,ii  aseaza  ramuri de finic,ii aduc glorie si slava,iar, la doar cateva zile...aceeasi oameni il biciuiau, il chinuiau si-l condamnau la moarte urcandu-l pe  o cruce,si-apoi rastignindu-l.

Poate omul sa fie atat de schimbator ? ....tocmai cu CEL care i-a dat viata ?
....si nu o data ,ci de doua ori...nascut si salvat de pacatele sale .
Si totusi e posibil.....
Atunci ei, au facut-o....si astazi multi inca o mai fac....  si din pacate o fac in acelasi mod.Duminica ii aduc slava si glorie....si in cursul saptamanii aceeasi oameni ii mai bat un cui in palma,prin faptele pe care le fac....si asta in mod constant.
Oh.....iarta-ne Doamne ,iarta-ne ...ca inca mai ai printre copii Tai,un  Petru care se leapada,un Iuda care te vinde,un fariseu  si-un carturar, un Irod  si  Pilat. Multi ne spalam pe maini spunand ca noi nu suntem vinovati...si totusi  TU esti batjocorit si azi.In mainile tale si azi mai batem cate un cui...





Hrana ta zilnica !

3 Aprilie Exod 5.15-23; 6.1-8
Faraon nu dă nimic; dimpotrivă, devine din ce în ce mai sever. In zadar se plâng la el (v.15-18). Nu numai că Satan nu cunoaşte îndurarea, ci îşi găseşte plăcerea în nenorocirea robilor săi.

Abia dacă este satisfăcută o poftă, că apare o alta şi trebuie să fie împlinită imediat. Numai Hristos poate satisface o inimă în mod desăvârşit. 
Uneori Dumnezeu rânduieşte lucrurile astfel încât eliberarea nu este imediată, pentru ca omul, simţind apăsarea jugului vrăjmaşului şi adâncimile stării sale nenorocite, să fie în sfârşit gata să recunoască faptul că numai Dumnezeu îl poate scăpa de acestea.
Răspunzând la descurajarea robilor Săi (v.23), Dumnezeu nu le face nici un reproş. Dimpotrivă, este ocazia unei noi revelaţii din partea Lui. DOMNUL sau „Iehova" este numele
pe care Dumnezeu Şi-L ia în relaţia Lui cu Israel. Pentru patriarhi, El era Dumnezeul cel atot-puternic (Ebr. „El-Şadai"), Proprietarul cerului şi al pământului. Acum scopul Lui este de a introduce o relaţie nouă, ceea ce de asemenea Ii aduce un nume nou: „Eu sunt DOMNUL!". 
DOMNUL este Cel care nu Se schimbă niciodată şi care rămâne credincios legământului Său. 
Pentru noi, credincioşii din vremea harului, El are un nume şi mai scump, acela de Tată, pe care Isus a venit să ni-L facă cunoscut (Ioan 17.26).

2 aprilie 2012

Hrana ta zilnica !

2 Aprilie Exod 5.1-14

Egiptul oferă o imagine zguduitoare a lumii, altfel spus, a societăţii omeneşti organizate fără Dumnezeu. 
Prin chiar respingerea autorităţii lui Dumnezeu, lumea şi-l ia ca şef pe Satan, numit şi „stăpânitorul acestei lumi" (Ioan 16.11). 
Este un prinţ dur şi fără scrupule, a cărui imagine ni se prezintă prin crudul faraon. 
Când unui suflet începe să i se trezească conştiinţa şi geme pentru eliberare (precum Israel în acest capitol), Satan nu precupeţeşte nici un efort ca să-l reţină şi să-l prindă şi mai strâns, împovărându-l cu munci suplimentare (vezi v.9). 
El distrage acea persoană printr-un iureş de activităţi, pentru a-i abate gândurile lăuntrice şi a-l împiedica să găsească timp să se ocupe de nevoile sufletului său.
Da, am cunoscut şi noi prea bine ce înseamnă a geme sub jugul lui Satan, „robi ai păcatului" (Romani 6.17), „robiţi diferitelor pofte şi plăceri" (Tit 3.3), incapabili sâ ne eliberăm prin propriile eforturi. 
Este oare cu putinţa ca dintre cititori să se găsească cineva în aceasta stare?
 Cuvântul lui Dumnezeu îi oferă o eliberare deja împlinită. Hristos, Cel care este mai mare decât Moise, nu numai că a vestit-o, ci El însuşi a împlinit aceasta răscumpărare.
 El a smuls sufletele noastre de sub groaznica robie a diavolului, a lumii şi a păcatului.

1 aprilie 2012

Hrana ta zilnica !

1 Aprilie Exod 4.18-31

Înainte Moise plecase fară să fi fost trimis de Dumnezeu. Acum, când îl trimite Domnul, ridică tot felul de obiecţii posibile pentru a nu urma chemarea: incapacitatea sa (3.11), ignoranţa sa (3.13), lipsa lui de autoritate (4.1), de talent în a vorbi frumos (v.10), de aptitudini pentru această misiune a sa, cu dorinţa ca altcineva să o îndeplinească (v.13), eşecul primei lui încercări (5.23), lipsa de înţelegere manifestată de fraţii săi (6.12). 
Oare nu venim şi noi deseori cu asemenea motive pentru a nu asculta? 
Versetele 24-26 ne amintesc de faptul că, înainte de a intra într-o slujbă publică, este necesar ca slujitorul lui Dumnezeu să-şi fi pus propria casă în ordine. Până acum, probabil sub influenţa soţiei sale, Moise nu-şi cir-cumcisese fiul în semn de condamnare a cărnii. Dumnezeu o cerea (Gen. 17.10-14) ca pe un lucru necesar şi drept în casa slujitorului Său. Şi aceasta era o problemă care trebuia rezolvată sub ameninţarea morţii!
Versetele 27 şi 28 ne indică unde sunt chemaţi să se întâlnească fraţii: la muntele lui Dumnezeu - şi, de asemenea, care trebuie să fie subiectul conversaţiei lor: 
"Cuvântul lui Dumnezeu şi lucrările Sale minunate"
La începutul capitolului, Moise spusese: „Iată, nu mă vor crede". Dar Domnul le-a pregătit inimile, astfel că la sfârşitul capitolului putem citi: „şi poporul a crezut" (v.31, comp. cu 2 Cronici 29.36). 
Chiar înainte de a fi fost eliberaţi, ei se pleacă înaintea Lui.