Versetul zilei

3 martie 2012

Hrana ta zilnica!

3 Martie Geneza 39.1-16

Cap. 38 este intercalat în istoria lui Iosif pentru a ne arăta, prin exemplul fratelui său Iuda, ce păcate grave şi ce dezordini pot să apară în familie prin înlăturarea lui Hristos, adevăratul Iosif. Prin contrast, în cap. 39 îl regăsim pe Iosif în Egipt, tânăr temându-se de Dumnezeu, păstrându-se curat şi despărţit de lume. De aceea lui Dumnezeu îi place să arate că această smerenie îi este agreabilă şi îi binecuvântează în mod evident toate activităţile martorului Său credincios. Când vine ispita, Iosif o respinge (v. 8), nu-şi pleacă urechea la ea (v. 10), fuge (v. 12; priviţi-1 în contrast cu Samson în Judecători 16.16,17).
Tineri credincioşi, fără îndoială că vine ziua când va trebui pentru un timp să părăsiţi casa părinţilor şi să locuiţi într-un mediu ostil şi periculos. Fie ca acest exemplu al lui Iosif, şi el departe de familie, să vă încurajeze în conflictele pe care le veţi avea în mod inevitabil! „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea?" întreabă psalmistul. „Păzindu-se după Cuvântul Tău",
răspunde el imediat. El este înarmat pentru ziua ispitirii: „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta" (Psalmul 119.9, 11) - iată cel mai bun lucru, în cel mai bun loc, pentru cel mai bun ţel.

2 martie 2012

Bolovanul !

Intr-un tinut traia un rege.Acesta  a pus un bolovan mare in mijlocul drumului, iar dupa aceea s-a ascuns pentru a vedea cine va da bolovanul la o parte. Unii dintre cei mai bogati negustori au trecut pe acolo ocolind bolovanul. Multi s-au plans de acel bolovan, unii au dat vina pana si pe rege, dar nici unul nu a facut ceva pentru a da bolovanul la o parte.
 Dupa aceea a trecut pe acolo un taran cu un cos de verdeturi. 
Apropiindu-se de bolovan, si-a asezat povara, si a incercat dea bolovanul la o parte din drum. Dupa mult efort, a reusit. Intorcandu-se la cosul saul, taranul a observat o punga aseazata exact in locul in care fusese bolovanul, iar punga continea mult aur si o scrisoare de la rege, in care se specifica ca aurul apartinea celui ce a dat bolovanul la o parte. 
Interesant ....!!!!
Cu siguranta daca stiau si ceilalti trecatori ce se afla sub bolovan,s-ar fi oprit si ei sa mute bolovanul.

De cate ori si noi ne-am gasit in aceeasi ipostaza...ca si acesti trecatori .Am trecut pe langa obstacolele care ne-au aparut in drum....si aceste obstacole  au fost  oameni,incercari ..diferite sittuatii,unde am fi putut interveni.... si totusi am fost imuni.
Daca am fi  stiut ca avem o rasplata pe loc...cu siguranta  hotararea ar fi fost alta.
Dar pentru ca nu stim daca vom avea aici o rasplata....de multe ori trecem  pe langa diferite situatii si nu luam nici o atitudine,ne facem ca nu vedem ,intoarcem capul in partea cealalta si spunem in sinea noastra....
"mai sunt  si altii.....sa faca ei"
De fapt fiecare obstacol ivit in cale ne da oportunitatea de a creste spiritual .
"E bine sa te induiosezi de nenorocirea prietenilor, dar e mai bine sa le vii in ajutor" 
spunea  Voltaire

O zi minunata !

Hrana ta zilnica !

2 Martie Geneza 37:18-36

   Drumul lung parcurs de Iosif în căutarea fraţilor săi aminteşte de cel parcurs de Fiul lui Dumnezeu să caute şi să mântuiască ce era pierdut. Drum al golirii de Sine însuşi mai întâi: fiind Dumnezeu, S-a făcut Om. Drumul umilirii Sale apoi – până la moarte, şi chiar „moarte pe cruce” (Filipeni2.7,8)
Urmează crima, ale cărei detalii vorbesc toate despre crucea lui Hristos: ei fac planuri mişeleşti ca să-1 ucidă pe cel care venise să le slujească (Psalmul 109.5 Ieremia 11.19; Ioan 11.53); „se strâng contra sufletului celui drept şi condamnă sângele nevinovat” (Psalmi 94.21); îl dezbracă de haina lui (Psalmul 22.18) şi-l aruncă în groapă, imagine a morţii.
   In cele din urmă îl vând pe losif pentru douăzeci de arginţi ca rob la străini. Unul însă mult mai mare decât el a fost vândut pentru treizeci de arginţi,preţ scump conform estimării lor (Zaharia 11.13), apoi a fost dat lui Pilat prin mâna iudeilor. 
  Cât de mare trebuie să fi fost durerea lui losif! 
Şi cu cât mai mare trebuie să fi fost tulburarea Celui pentru care losif nu este decât o slabă imagine, când El a trecut prin toate aceste dureri, prin moarte şi prin despărţirea de Dumnezeu, în numel dragostei Sale nemărginite pentru voi şi pentru mine!

1 martie 2012

ISUS TE IUBESTE !



"Strada ce duce la viata, nu e una dreapta.
Exista o curba numita ESEC,alta TRISTETE si niste gropi numite DESCURAJARI,dar.....daca ai o masina numita SPERANTA,o asigurare numita CREDINTA si un sofer numit ISUS.....vei ajunge la destinatia numita PARADIS.
Nu dispera niciodata...ISUS TE IUBESTE 

Iubirea,speranta,bucuria ,pacea sa te insoteasca mereu iar sufletul sa iti fie vesnic o primavara !!!

Hrana ta zilnica !

1 Martie Geneza 37.1-17

Începem astăzi frumoasa istorie a lui Iosif. Probabil că în întreaga Scriptură nici o persoană nu-L întruchipează mai bine pe Domnul Isus decât o face Iosif. Subiect al dragostei tatălui său, el este în acelaşi timp victima urii şi a geloziei fraţilor săi, fiii lui Israel (comparaţi cu Ioan 3.19; Matei 21.38). El aduce mărturie împotriva lor despre răutatea lor (v. 2) şi în faţa lor despre viitoarea sa înălţare pe care ei refuză să o creadă. Astfel Hristos, centrul profeţiilor privind pământul (v. 7) şi cerul (v. 9), a fost martorul credincios şi adevărat atât împotriva lumii, mărturisind despre lucrările ei rele (Ioan 7.7), cât şi înaintea lumii, mărturisindu-Şi gloriile Sale viitoare (Matei 26.64).
Iacov 1-a îmbrăcat pe Iosif într-o haină pestriţă, semn vizibil al bunăvoinţei pe care i-o acorda. Domnul Isus, de asemeni, a fost prezentat public ca subiect al plăcerii Tatălui (Matei 3.17; Fapte 2.22). Iosif este pentru fiecare dintre noi un model de ascultare. „Iată-mă" (v. 13), răspunde el tatălui său când îl trimite să-i viziteze pe fraţii lui care îl urau nespus. Dar ce strălucit exemplu avem noi în Domnul Isus! El S-a prezentat pe Sine însuşi în perfectă ascultare când Tatăl a dorit să-L trimită: „Iată-Mă, vin; ... este desfătarea Mea, Dumnezeul Meu, să fac plăcerea Ta" (Psalmul 40.7, 8).

29 februarie 2012

Timpul !


Iubesc iarna...dar cu toata dragostea ce i-o port....astept nerabdatoare primavara. Astazi cand m-am trezit si am vazut din nou alb...peste tot....parca simteam ca ma sufoc.Parca e prea mult....prea mult frig,prea multa zapada....si totusi...in zona mea nici nu a fost asa multa zapada,fata de zonele in care a nins atat de mult. 
Curioase  insa, sunt aceste fenomene,unde peste zi sunt +... grade si un soare superb.....iar noaptea ninge...parca traim in tari diferite....adormi intr-o zona ...si peste zi...esti in alta.
Dar asemeni fenomenelor ciudate.....si oamenii au devenit tot asa.
Se face totul mecanic...parca suntem robotizati.
Nu mai avem timp sa simtim pentru cei din jur,nu mai este timp pentru a admira frumosul,nu mai avem timp sa stam cu copiii,nu mai avem timp sa raspundem intrebarilor pe care ni le pun din curiozitate,nu mai avem timp sa le citim o poveste,nu mai avem timp nici macar pentru  noi...dar sa mai avem timp pentru ceilalti...?
In urma cu cativa ani...aveam timp pentru tot....aveam ...si eram si odihniti....acum nu mai avem  timp...si parca suntem tot mai obositi. Aceleasi lucruri se faceau si inainte...la toti exista un servici,copii la scoala...cumparaturi,treburi in casa..si seara mai stateau batrani nostri si la sezatori.

Astazi...multi din tineri poate nici nu cunosc expresia.Trist este ca si acest "putin timp" nu stim sa il administram,sa il exploatam si sa il folosim ..."cu folos".
Imi place expresia lui Dostoevski:"eu nu imi pot imagina un moment in care sa nu am ce face"

Sa fac...dar ceea ce fac  sa fie de folos celor din jur !!!


Vointa !

Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.
Filipeni 2:13

Nu de fiecare data ne lasam la dispozitia lui Dumnezeu pentru a lucra in noi si prin noi.Ca sa poata lucra  in noi,trebuie sa fim niste oameni integri.
Dar tocmai acest lucru este greu......sa fii un om integru ....ba mai mult ai impresia ca  nici nu vrei parca sa faci vre-o  schimbare sau sa te lasi prelucrat de El.Intr-adevar prelucrarea nu este usoara,uneori este chiar dureroasa,dar pentru a fi dupa voia lui Dumnezeu, trebuie sa o acceptam.
 Dumnezeu este Acela ...care vă dă....şi voinţa şi înfăptuirea.
Singurul lucru care sta in puterea noastra este sa cerem acest lucru.
Sa cerem sa ne dea vointa...
VOINTA  de a ne dori sa lucreze in noi si prin noi!

28 februarie 2012

Adevar sau minciuna ?

"Sinceritatea e răspunsul marilor probleme!"
"Spune adevarul si nu va mai trebui sa tii minte nimic "

Hrana ta zilnica !

Studiul din aceasta zi cuprinde si ziua de 29,fiind 2012 an bisect.

28-29 Februarie Geneza 36.1-43
După naşterea lui Beniamin, familia lui Iacov este completă (35.24). Dar în paralel cu ea familia lui Esau prosperă. Ea însumează numeroase căpetenii, chiar regi. Unii tineri sunt dornici să devină lideri, dar cu mult mai bine este a asculta de Domnul şi a-i sluji pe ai Săi decât a avea autoritate asupra altor persoane. Domnul îi învaţă pe ucenicii Săi: „Ştiţi că cei
care sunt considerai că stăpânesc peste naţiuni domnesc peste ele; ... între voi nu este aşa ... oricine ar vrea să fie cel dintâi între voi va fi robul tuturor" (Marcu 10.42-44).
Printre oamenii puternici amintiţi în acest capitol unul a găsit izvoare fierbinţi în pustiu, imagine a tuturor decepţiilor acestei lumi şi a lucrurilor care niciodată nu vor potoli setea (v. 24). Un altul, Amalec, avea să devin cel mai aprig duşman al lui Israel şi cu care poporul Domnului va avea de-a face în întreaga sa istorie.
Sfârşitul v. 8 ne aminteşte că Esau este Edom Numele de lacov, „cel care ia locul altuia", a fost schimbat în Israel, „Prinţul lui Dumnezeu", în timp Esau a fost numit Edom (25.30), care semnifică „roşul „supă". Teribilă ironie! Acest om şi toţi urmaşii săi, din neam în neam, au fost condamnaţi să poarte numele de blid de mâncare, cel dat în schimbul binecuvântării.

27 februarie 2012

Inca mai exista timp !

“Exista un timp pentru lacrimi, dar si pentru a zambi. 
Exista un timp pentru a merge mai departe, dar si pentru a renunta.
 Exista un timp pentru dezamagiri, dar si pentru noi inceputuri. 
Exista un timp pentru cer senin, dar si pentru ploi.
 Exista un timp pentru a actiona, dar si pentru a astepta.
 Exista un timp pentru a creste, exista un timp pentru schimbari.
 Exista un timp pentru a fi sus, dar si pentru a te ridica.
 Exista mereu timp pentru iubire.
 Exista mereu timp pentru iertare.
 Exista mereu timp pentru a alege ce este corect.
Inca mai exista timp.....!"

Alege viata !

 Calea dreptului este neprihănirea; Tu, care eşti fără prihană, netezeşti cărarea dreptului.
Isaia 26:7

Dimineata cand ne trezim alegem ce vom face pe ziua respectiva.Ne facem un traseu,ne facem un program si incercam sa il respectam.
ALEGEM.....alegerea sta in puterea si vointa noastra.
Ma gandeam ...ca si alegerile din viata spirituala pe care le facem, se aseamana foarte mult cu traseul  pe care il alegem atunci cand suntem la volanul masinii noastre.Alegem drumul pe care sa mergem.Poate fi un drum pavat..sau putem alege un drum cu denivelari,un drum accidentat,un drum care la capat ne trezim ca este infundat si nu are iesire.
Si in viata spirituala avem de facut alegeri.Astazi putem alege pe ce drum vrem sa mergem .Dar ca sa alegem corect drumul spiritual,trebuie sa avem un ghid.
Biblia este harta credinciosului.
Ea ne arata CALEA pe care trebuie sa mergem,ne indruma si ne calauzeste....dar alegerea sta in mainile noastre.
Trist este ca de multe ori alegem cu buna stiinta tot drumuri accidentate. In loc sa ne usuram viata ...nu facem altceva decat  sa o complicam mai mult.
Pe cruce Isus era la aceeasi distanta egala fata de ambii talhari.Doi oameni cu doua destine diferite.Au avut ocazia sa aleaga amandoi salvarea sufletului...unul nu a facut-o ,si din pacate l-a costat VESNICIA.
Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta, 
Deuteronomul 30:19
"ALEGERILE PE  CARE LE FACEM AZI...NE POT INFLUENTA ZIUA DE MAINE"



Hrana ta zilnica !


27 Februarie Geneza 35.16-29
O nouă etapă din viaţa lui Iacov! Pe când se află încă pe drum au loc simultan naşterea lui Beniamin şi moartea Rahelei. Calea creştinului este presărată atât cu bucurii, cât şi cu suferinţe. Ca şi Iacov, el poate „ridica stâlpi de aducere-aminte" (v. 14, 20).
Cele două nume date copilului vorbesc fiecare despre Domnul Isus. Ben-Oni (fiu al durerii mele) este numele Celui pe care Israel îl va jeli „cum plânge cineva pe singurul lui fiu" (Zaharia 12.10); este numele Celui care a fost El însuşi lovit pe pământ, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa. Dar în acelaşi timp El este adevăratul Beniamin (fiu al dreptei), Fiul de la dreapta Tatălui, căruia Dumnezeu i-a spus: „Şezi la dreapta Mea" (Psalmul 110.1; citat întâlnit de nenumărate ori în N. T.). Cele două nume purtate de aceeaşi persoană sunt de nedespărţit. Ele ne amintesc că suferinţele şi gloria lui Hristos nu pot fi disociate (1 Petru 1.11).
Un alt nume în lectura noastră ne face să ne gândim la Isus: Betleem (v. 19), unde avea să Se nască Mântuitorul. Acolo este mormântul Rahelei, locul lacrimilor menţionate la început de Evanghelie (Matei 2.18), dar şi locul unde s-a vestit lumii cea mai mare bucurie din toate timpurile (Luca 2.10).

26 februarie 2012

O saptamana binecuvantata !

Incepe o noua saptamana...plina de framantari,probleme,ispite,incercari,bucurii,binecuvantari,biruinte ...si numai  Dumnezeu stie ce ne mai astepta.

,,Este cu neputință să nu vină prilejuri de păcătuire” (Luca 17,1) 
Dar ...noi sântem mai mult decât biruitori” (Rom. 8,37) ....
pentrucă oricine este născut din Dumnezeu, biruiește lumea; și ceeace câștigă biruința asupra lumii, este credința noastră.” (1Ioan 5,4)

Doresc ca prin EL sa fim mai mult decat BIRUITORI,pentru ca 
"POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTE"
 O  SAPTAMANA BINECUVANTATA

Hrana ta zilnica !


26 Februarie Geneza 35.1-15
După evenimentele ruşinoase care au avut loc în familia lui, Iacov este tulburat, descurajat (34.30). Dar Dumnezeu nu doreşte să-1 lase în această stare şi îi spune: „Ridică-te, suie-te la Betel, locuieşte acolo, ridică acolo un altar" (v. 1). Betel, casa lui Dumnezeu, este locul prezenţei Sale. Acelaşi glas divin îl invită pe creştin în prima zi a săptămânii să înceteze să se mai ocupe de afacerile lui, pentru a merge la locul unde Domnul a promis că va fi prezent şi pentru a se închina în duh şi în adevăr. Dar înainte de a putea să asculte - Iacov o ştia bine - un lucru este obligatoriu. Cortul său ascundea obiecte care nu se potriveau cu prezenţa sfântă a lui Dumnezeu: trebuia deci ca terafimii lui Laban să nu mai fie în cortul Rahelei. Aceşti „dumnezei străini" toleraţi timp îndelungat trebuia scoşi afară fără milă, înainte de a se înfăţişa înaintea Domnului. Abia după aceasta Iacov poate să se ducă la Betel, loc pe care a încetat să-1 mai găsească „înfricoşător". Zideşte acolo un altar, amintindu-şi cu recunoştinţă de binecuvântările pe care le-a primit şi Îl aude pe Dumnezeu confirmând toate promisiunile Sale. După ce a judecat şi părăsit tot ce nu era potrivit cu slujba sa înaltă, adoratorul este copleşit în prezenţa lui Dumnezeu de multiple binecuvântări şi de o mare răsplată (Osea 14.8).