Versetul zilei

4 februarie 2012

Adriana Stoica Tu imi esti totul

JOHN PIPER vine in Romania !!!!

Cu toți cred că am auzit sau am citit  măcar un mesaj de a lui  John Piper.
Cine este John Piper...? Este un scriitor profund și prolific fiind autorul a peste 30 de cărți dintre care următoarele sunt publicate în limba română: Însetat după Dumnezeu, Supremația lui Dumnezeu în predicare, Să se bucure popoarele!, Flămând după Dumnezeu, Nu-ți irosi viața, Când nu-L doresc pe Dumnezeu: Cum să lupt pentru bucurie, Sexualitatea și supremația lui Cristos (editată împreună cu Justin Taylor), Cincizeci de motive pentru care Isus a venit să moară, Ce pretinde Isus de la lume, Păcate impresionante, și În sfîrșit viu.

Unul din mottoul vieții și slujirii sale este: “Dumnezeu este cel mai glorificat în noi atunci când noi suntem cei mai împliniți în El.”
Acum ,cei care  doresc să asculte mesajul  luând  parte la una dintre cele mai importante conferințe a lui "Nu-ți irosi viața",pot să facă acest lucru în luna mai.
JOHN PIPER vine în România !!!!
Conferința va avea loc în perioada 3-5 mai 2012 la  Bucuresti,Crystal Palace Ballrooms,se numește „Dumnezeu este Evanghelia”.Taxa de participare este de 50 de lei, iar perioada de înscriere este între 1 februarie și 15 aprilie.

John Piper, autorul acestei cărții NU-ȚI IROSI VIAȚA, va fi prezent si  duminică 6 mai 2012 la Sala Palatului între orele 18:00-20:00 pentru a ne provoca să ne evaluăm cu sinceritate viețile înaintea lui Dumnezeu. Cum arată o viață risipită? Dar una nerisipită? Care sunt valorile pentru care trăim? Care este comoara cea mai mare pe care o căutăm? Ce prețuim cel mai mult? Astăzi când cei mai mulți aleargă după bunăstare materială, poziții privilegiate și putere, o viață mai ușoară acum și aici, cea mai importantă întrebare la care trebuie să răspundem fiecare dintre noi este aceasta: NE IROSIM SAU NU VIAȚA PRIN FELUL CUM TRĂIM?
Mai multe detalii pe   http://johnpiper.ro/ 

Știre preluată de pe   http://johnpiper.ro/ 


Hrana ta zilnica!


           4 Februarie Geneza 22.13-24
      Dumnezeu însuşi Se preocupă de Mielul pentru arderea-de-tot. Când Domnul Isus Şi-a făcut apariţia în mijlocul poporului pe malurile Iordanului, Ioan Botezătorul a strigat: „Iată Mielul lui Dumnezeu" (Ioan J 1.29). El era răspunsul divin la toate păcatele care tocmai fuseseră mărturisite. Astfel se descoperă taina cea mare a cărei umbră o avem în acest capitol. Şi ce asigurare continuă, să aducă acest „Yehova-Iire" (Domnul va purta de grijă) tuturor celor chinuiţi de povara păcatelor lor!
Isaac este înviat în mod simbolic (Evrei 11.19); Hristos însă este înviat în adevăr, cu toate consecinţele care decurg din aceasta pentru El şi pentru noi. El va primi o soţie, fapt ilustrat de numirea Rebecăi în v. 23. Iar noi vom primi binecuvântările cereşti a căror imagine o avem în v. 17 şi 18.
Credinţa lui Avraam s-a arătat prin această faptă (Iacov 2.21). Se spune că încercarea face proba. Dumnezeu îi cunoştea inima şi ştia că avea credinţă, dar ea trebuia să se manifeste public. In ce ne priveşte pe noi, dacă am putut mărturisi: «cred în Domnul Isus», mai devreme sau mai târziu ni se va da ocazia să o dovedim. Incercările creştinilor deseori nu au alt scop decât să pună în evidenţă realitatea credinţei care este în ei.

3 februarie 2012

Vladimir Pustan - Chiulitul de la biserica

Puterea lui Dumnezeu !

  Tatal lui Rob era pastor,iar Rob era ateu. Cand ROB,a plecat din casa parinteasca,a crezut ca  renunta si la modul lor de viata,insa nu a fost asa.
  Rob avea un cerc de prieteni  cu care isi petrecea  cea mai mare parte a timpului,cat si cele mai multe seri impreuna.Acolo consumau droguri si jucau Dungeons and Dragon (Temnite si Dragoni)Treptat au experimentat tot felul de fenomene paranormale si acest lucru i-a nelinistit.Ceea ce ei au considerat la inceput un joc,a devenit in scurt timp cea mai inspaimantatoare realitate.Vazand  ca lucrurile scapa de sub control,baietii s-au hotarat sa il cheme pe tatal lui Rob sa stea de vorba cu ei.
Acesta a venit sa se intalneasca cu baietii.Timpul pe care l-a petrecut cu ei nu a predicat,nu i-a mustrat,nu i-a privit de sus si nici nu i-a judecat pentru ceea ce au facut,ci tot acest timp i-a invatat cum sa  stea de vorba cu Dumnezeu si i-a invatat cum sa il asculte pe EL.
  Comportamentul  lui, i-a determinat,ca ei sa se apropie de Dumnezeu.Grupul  lor crestea pe zi ce trece si pastorul a inteles ca acolo de fapt se planta o biserica. Nu era o biserica  obisnuita ,ci una in care legaturile spirituale cresteau in  fiecare zi tot mai mult si erau foarte profunde.Citeau Biblia in fiecare zi si staruia in rugaciune inaintea lui Dumnezeu marturisindu-si pacatele.Cautau in fiecare zi sa experimenteze in vietile lor tot ceea ce citeau in Scriptura.
  Tot ceea ce domnea in mijlocul lor a disparut si viata lor a fost schimbata.Acum aveau un scop,o directie si cautau sa fie placuti inaintea Domnului,iar  acest lucru i-a facut sa experimenteze puterea lui Dumnezeu .


   De multe ori schimbarea vietii celui cazut  sta in mainile noastre.Modul in care stam de vorba  si tonul pe care il abordam in discutiile purtate sunt cele care pot marca aceasta viata  pe viitor. Rolul de judecator pe care de multe ori suntem tentati sa  ni-l asumam, nu duce decat la indepartarea  lui.
   Acest atribut ii revine doar lui Dumnezeu !!!
   Singurul nostru rol este de a-i purta in rugaciuni !!

                             O seara binecuvantata !!!

Hrana ta zilnica!


3 Februarie Geneza 22.1-12
Ştim că acest tablou este o imagine a crucii. Cine altcineva este Fiul, singurul născut Fiu, Cel pe care Tatăl îl iubeşte, decât Domnul Isus? Trebuia ca El să fie oferit ca ardere-de-tot. Locul este privit de departe în planurile eterne ale lui Dumnezeu. Este muntele Moria, loc în care David va aduce mai târziu jertfa de ispăşire şi în care va fi construit Templul (2 Cronici 3.1). Locul unde se aduce jertfa este în acelaşi timp şi de închinare (v. 5). Câte motive găsim acolo pentru a ne închina Tatălui şi Fiului, care merg împreună, altfel spus, într-un gând, pentru a înfăptui lucrarea mântuirii! Ascultarea lui Isaac ne aminteşte de ascultarea Domnului în Ghetsimani: „... nu ce vreau Eu, ci ceea ce vrei Tu fie" (Marcu 14.36). Dar, spre deosebire de Isaac, care doar s-a supus, Fiul S-a oferit: „Iată, Eu vin ca să fac voia Ta" (Evrei 10.9). Din nou spre deosebire de Isaac, cel care nu ştia ce avea să facă tatăl său, ni se spune: „Isus, ştiind toate cele care urmau să vină asupra Lui, a ieşit înainte ..." (Ioan 18.4). 
In sfârşit, spre deosebire de strigătul îngerului care oprea mâna lui Avraam, nici un glas nu se face auzit pe Golgota pentru a îndepărta sabia care trebuia să cadă asupra Fiului lui Dumnezeu.

2 februarie 2012

Adi Gliga-Am fost zdrobit

Tu strigi - El tace !



De-atatea ori ne coplesesc atatea probleme si atatea incercari se abat asupra noastra si parca, nu se termina una...ca apare alta.
Multi cred ca,in momentul in care s-au intors la Dumnezeu,viata lor este doar binecuvantare si fericire. Eu cred ca este total gresit sa credem acest lucru si ne amagim singuri.
Nu suntem scutiti de probleme,ba de multe avem poate mai multe decat altii.
Psalmistul  David spune, ma uitam cu jind la cei  ce fac raul si vedeam ca le merge bine.Si intr-adevar  vedem ca asa este. 
Nu stiu daca comparatie e buna...dar eu am asemanat-o cu viata de elev.De fapt nu cred ca gresesc cu nimic,pentru ca si noi suntem elevi in scoala lui Hristos.
Ca sa obti o nota la scoala,trebuie sa dai un test,si daca mai vrei sa iei si o nota buna trebuie sa scri  si bine.
In viata spirituala,fiecare incercare este de fapt un test pe care trebuie sa il dam,iar daca vrem sa avem si o rasplata la final,trebuie sa avem grija cum trecem  acest test.
Nu toti elevii sunt de nota 10,mai sunt si elevi de nivel mai scazut.
"Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; şi cui i s-a încredinţat mult, i se va cere mai mult." Luca 12:48
Testele sunt diferite si sunt pe masura credintei noastre.Niciodata nu ni se da mai mult decat putem duce.
Supararea este  reactia de moment in fata incercarilor si parca supararea se accentueaza  in momentul in care strigi la Dumnezeu...si vezi ca raspunsul intarzie si vezi ca in ciuda insistentelor tale EL tace.

"Cand treci printr-o incercare grea si te intrebi unde este Dumnezeu atunci,aminteste-ti ca un profesor este intotdeauna tacut in timpul unui examen !"

O zi minunata !

Hrana ta zilnica !



2 Februarie Geneza 21.22-34
În cap. 20, relaţiile dintre Avraam şi Abimelec fuseseră foarte tensionate. Avraam a fost expus unor acuzaţii severe şi îndreptăţite din partea regelui din Gherar. Dar acum relaţia dintre ei se desfăşoară pe un cu totul alt plan. Avem aici un simbol al viitoarei supremaţii a lui Israel, când naţiunile vor spune: „Vom merge cu voi, pentru că noi am auzit că Dumnezeu este cu voi" (Zaharia 8.23). „Dumnezeu este cu tine în tot ce faci", constată împăratul filistean (v. 22). Şi caută din nou să încheie o alianţă cu omul lui Dumnezeu. De această dată Avraam îl mustră pe Abimelec cu autoritatea morală pe care i-o conferă relaţia lui cu „Dumnezeul Etern" (v. 33). Cu această ocazie el îi arată cât de mult ţinea la această fântână din pustiu pe care slujitorii lui Abimelec voiseră să i-o ia. Nu este aceasta pentru noi o imagine a Cuvântului a cărui apă trebuie să ne învioreze sufletele în fiecare zi? Dacă unii oameni caută compania noastră, să le arătăm cât de curând posibil valoarea pe care o are pentru noi acest Cuvânt al Dumnezeului nostru. Unii dintre ei, care însetează după adevăr, după pace, după bucurie, vor fi îndrumaţi să le caute în această Carte preţioasă, dacă văd că noi ne adăpăm din ea.

1 februarie 2012

Saptamana casatoriei!

   În vremuri în care viaţa de familie este chiar şi în biserică tot mai expusă presiunilor, devalorizării şi destrămării, se cere o luare de atitudine, se cer oameni care pot şi doresc sa readucă cuplul căsătorit în atenţie şi pe lista priorităţilor. Nu vom puteam stopa fenomenul homosexualităţii, concubinajul, divorţul, avortul, violenţa domestică, etc,  dar vom putea oferi societăţii o alternativă pozitivă, şi anume dezvoltarea unei vieţi de familie armonioase, fondată pe credinţa în Dumnezeu, pe iubire şi pe un angajament definitiv. Căsnicia sănătoasă zidită pe Dumnezeu, dragostea şi unitatea cuplului aduc cu ele siguranţă emoţională, un viitor stabil şi copii maturi în decizii.
   Continuarea...AICI

Mana ta !


O fetiţă împreună cu taticul ei traversau un pod. Tatăl,fiind puţin temător,şi-a rugat fetiţa :
"Scumpo,te rog ţine-mă de mână ca să nu cazi în apă."
Fetiţa i-a răspuns :
"Nu tăticule.Tu să mă ţii de mână!"
"Care-i diferenţa ?" a întrebat tatăl surprins.
"Este o mare diferenţă",a spus fetiţa.
"Dacă te ţin eu de mână,şi mi se întâmplă ceva,e foarte probabil ca eu să dau drumul mâinii tale.Dar dacă mă ţii tu de mână,SUNT CONVINSĂ că orice s-ar întâmpla, tu niciodată nu vei da drumul mâinii mele."

Incredinteaza mana ta in mana TATALUI,si orice s-ar intampla EL nu te va lasa !!!!

O zi minunata !

Hrana ta zilnica !


1 Februarie Geneza 21.1-21
Promisiunea lui Dumnezeu se împlineşte. „La vremea hotărâtă" se naşte Isaac, o imagine a lui Hristos ca Fiu şi Moştenitor (Galateni 4.4). După râsul neîncrezător al lui Avraam (17.17) şi al Sarei (18.12), urmat de rasul fericit şi plin de mulţumire al acesteia, de la care a provenit numele Isaac (râs) (v. 3, 6), auzim râsul batjocoritor al lui Ismael (v. 9), simbol al omului «carnal», care nu poate înţelege planurile lui Dumnezeu împlinite în Hristos. Ismael, fiul roabei, este o imagine a omului sub robia legii, neavând nici un drept la promisiuni, nici la moştenire. Ceea ce face Sara pare dur; Avraam găseşte că este dureros. Dumnezeu însă aprobă aceasta, vrând să arate, în mod simbolic, că moştenirea aparţine numai lui Hristos şi că, pe principiul faptelor, omul nu o poate obţine. Aşa cum explică Epistola către Galateni, credincioşii sunt „copii ai promisiunii". Odată ce au primit înfierea, ei nu mai sunt robi, ci fii, şi de aceea moştenitori (Galateni 4.6, 7,28).
Totuşi harul se îndreaptă şi spre Agar şi fiul ei. Când apa din burduf, simbol al resurselor omeneşti, este epuizată, Dumnezeul cel viu, care i S-a descoperit Agarei în cap. 16, o salvează din nou. El este Cel care aude chiar şi vocea unui copil (v. 17).

31 ianuarie 2012

Psalmul 91

“Celce sta sub ocrotirea Celui Prea Inalt,
si se odihneste la umbra Celui Atotputernic,
zice despre Domnul : “-El este locul meu de scapare, si cetatuia mea,
Dumnezeul meu in care ma incred !”
Da, El te scapa de latul vanatorului, de ciuma si de pustiirile ei.
El te va acoperi cu penele Lui , si te va ascunde sub aripile Lui .
Caci scut si pavaza este credinciosia Lui !.
Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii ,
nici de sageata care zboara ziua,
nici de ciuma , care umbla in intuneric,
nici de molima, care bantuie ziua na-meaza mare.
O mie sa cada alaturi de tine,
si zece mii la dreapta ta ,
Dar de tine nu se va apropia .
Doar vei privi cu ochii, si vei vedea raspaltirea celor rai.
Pentruca zici: ” Domnul este locul meu de adapost !”
si faci din Cel Prea Inalt turnul tau de scapare,
de aceea nici o nenorocire nu te va ajunge,
nici o urgie nu se va apropia de cortul tau .
Caci El va porunci ingerilor Sai,
sa te pazeasca in toate caile tale ;
si ei te vor duce pe maini,
ca sa nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra .
Vei pasi peste lei si peste naparci,
si vei calca peste pui de lei si peste serpi.
” Fiindca Ma iubeste, – zice Domnul-
-deaccea il voi izbavi;
Il voi ocroti , caci cunoaste Numele Meu .
Cand Ma va chema, Ii voi raspunde ;
voi fi cu el in stramtorare,
il voi izbavi si-l voi proslavi.
Il voi satura cu viata lunga,
si-i voi arata mantuirea Mea “.

 Fa si tu din El locul tau de scapare si  cetatuia ta,spune si tu ca este Dumnezeul tau in care te increzi,ca la vremea potrivita sa poata spune si EL,
” Fiindca Ma iubeste, – zice Domnul-
-deaccea il voi izbavi
-voi fi cu el in stramtorare
il voi izbavi si-l voi proslavi.
Il voi satura cu viata lunga,
si-i voi arata mantuirea Mea “.

Ruben Wagner - Rugaciune

Eveniment la Harul !!!


SAPTAMANA CASATORIEI la Biserica HARUL din Timisoara !
Dorim ca si de asta data Dumnezeu sa fie Cel care va fi prezent si va binecuvanta acest proiect .

O zi frumoasa !

"Cel mai mare lucru pe care il poti face pentru un prieten nu este sa-i dai din bogatiile tale,ci sa i le scoti la iveala pe cele care sunt ascunse in el insusi"

Hrana ta zilnica!



31 Ianuarie Geneza 20.1-18
Pentru a doua oară Avraam îşi reneagă soţia şi merită mustrarea lumii (vezi cap. 12). Adesea este necesar ca Dumnezeu să-Şi repete lecţiile până când răul este judecat din rădăcină şi mărturisit. De data aceasta este vorba de o jumătate de adevăr (v. 12, 13). Este o lecţie serioasă şi instructivă să vedem cum un om privilegiat, care se bucură de intimitate cu Dumnezeu, pierde conştienţa relaţiei sale şi eşuează în privinţa mărturiei. Pierderea unui om evlavios se agravează cu pierderea acestei evlavii. Să ascultăm tristele cuvinte ale lui Avraam către Abimelec: „Dumnezeu m-a făcut să pribegesc departe de casa tatălui meu ..." (v. 13). Ce nefericit limbaj pentru un credincios! Aceasta este tot ce are de spus despre chemarea „Dumnezeului gloriei" spre cetatea cerească? Umblând cu cei lumeşti, credinciosul ajunge să vorbească aşa cum vorbesc ei. Dar chiar atunci când le dă o lecţie alor Săi, Dumnezeu continuă să vegheze cu blândeţe asupra lor. El „n-a îngăduit nimănui să-i asuprească şi a mustrat împăraţi pentru ei", zicând: „Nu vă atingeţi de unşii Mei" (Psalmul 105.14-15). Domnul îl ţine pe Avraam în rangul înalt de reprezentant al Său, de profet care vorbeşte în numele Său (v. 7) şi de mijlocitor la ale cărui rugăciuni răspunde (v. 17).

30 ianuarie 2012

Turneu Speranta !



În intervalul 10 – 26 februarie 2012, Misiunea Speranţa prin pastorul Natanael Costea va organiza o serie de programe evanghelistice sub genericul “Darul cel mai preţios”. Evanghelizările se vor desfăşura în bisericile locale din 11 localitaţi după programul afişat AICI  Cântările de laudă şi închinare vor fi susţinute de Ionuţ Crăciun, Andreea şi Andrei Mois, Ioan Timofte, Corina Petre şi Ruben Filoti.
 Invitate speciale sunt două surori misionare din Indonezia: Pustikawati Yansens şi Adriana Coroama. Cuvântul Domnului va fi prezentat de pastorul Natanael Costea (Australia).
  Cei din  Timişoara mulţumim că putem avea Harul de a ne bucura împreună,trei seri la rând.Pentru a urmări întreg programul lor şi  locaţiile unde se vor desfăşura  aceste  întâlniri, puteţi vizita site-ul :
 Stiri Crestine.ro » Turneu Speranţa 2012 – “Darul cel mai preţios” 

IONA !!!!

    Una din cartile Bibliei care imi place deosebit este cartea  lui Iona.Am citit-o de multe ori,si de  fiecare data descopar lucruri noi.
   Ca sa incerci doar sa te pui cu Dumnezeu....(nicidecum sa reusesti),iti trebuie tupeu.Iona daca as putea sa zic asa, pare unul dintre acesti oameni,dar pe cat era de indraznet(asta ca sa nu folosesc alt termen)..tot atat este si de naiv.Dumnezeu ii traseaza o sarcina,Iona,incapatanat refuza si isi face un plan al lui.

Pleaca  departe de fata Domnului si in naivitatea lui crede ca va reusi.Vede furtuna care se dezlantuie,stie ca Dumnezeu e pe urmele sale,si totusi persista in incapatanarea lui.Nici in ultimul ceas nu recunoaste ca el este vinovatul din pricina caruia s-a dezlantuit furtuna,doar atunci cand este descoperit.Atunci cand sortul cade pe Iona,nemaiavand ce sa faca,recunoaste si cere sa fie aruncat in mare.Partea buna care s-a putut intampla in urma incapatanarii lui este in versetul  14  si 16 din cap.1.
   "Pe acestia i-a apucat o mare frica de Domnul...."
   Daca pana atunci au avut alti dumnezei caruia i se inchinau acesti corabieri(vers.5),in urma celor intamplate si vazand puterea acestui Dumnezeu de care fugea  Iona ,ei au hotarat sa ii aduca jertfe si sa-i  faca  juruinte.
  Chiar si  aceasta incapatanare a lui Iona a fost de folos pentru cei din jurul lui,chiar daca Iona a trebuit sa plateasca  pretul  cuvenit in urma neascultarii.
Ceea ce trebuie sa retinem noi:
 "Dumnezeu se poate folosi de noi  chiar si  in slabiciunile noastre"
   Bine este,sa intelegem chemarea fara a cauta sa ne punem cu Dumnezeu pentru ca nu vom avea sorti de izbanda.Planul pe care il are cu noi il va duce pana la capat si chiar daca fugim de fata LUI ,ochii Lui sunt atintiti asupra noastra si indiferent ca va trebui sa platim chiar si un pret,Dumnezeu isi va duce la implinire planul.

O seara minunata !

Trei intrebari !

Daca suntem atenti,Dumnezeu ne vorbeste in diferite moduri.Provocarea  din mesajul de ieri al pastorului Marius Cimpoae avea trei intrebari.
Prima intrebare a lui Dumnezeu adresata primului om : "UNDE ESTI?" Geneza 3:9
  Cand  a descoperit Adam starea in care se afla ,s-a ascuns de Dumnezeu.
Un copil cand face ceva rau nu vine niciodata sa spuna ce a facut,din contra ...ascunde fapta sa.  Cred ca in aceeasi ipostaza ne gasim si noi adultii de multe ori.
   Daca acum ne-ar adresa aceasta intrebare noua...UNDE ESTI...?....ce raspuns am avea...?
Stam si noi ascunsi de EL din pricina pacatelor noastre?
   A doua intrebare i-a fost adresata Evei:"CE-AI FACUT?" Geneza 3:13
Ce raspuns avem noi la aceasta intrebare?
Ce am facut...???
Suntem noi in locul potrivit si suntem in starea potrivita ?
Raspunsul nostru il va multumi pe Dumnezeu ?
  Intotdeauna, daca suntem intrebati " CE AM FACUT?",pornim de la ce au facut altii. 
Acesta e tendinta de a raspunde...pai si "X" face acelasi lucru!!!
  Ceea ce am facut ne-a determinat sa fugim de fata lui Dumnezeu?
Iona nu a vrut sa aculte de Dumnezeu si a fugit ,insa ceea ce a uitat Iona este ca ,Dumnezeul de care fugea el, este omniprezent.
Doua intrebari care  ne pot fi adresate si noua in orice moment!
  In Geneza 16:8 Agar este intrebata :"UNDE TE DUCI?"
Cred ca cea mai importanta intrebare la care trebuie sa avem un raspuns clar este aceasta......"incotr-o"...
Nu conteaza  unde am fost,nu conteaza ce am facut.....dar conteaza incotr-o mergem.
Care este directia si viziunea noastra?
Incotr-o vrem sa mergem...????
Traseul care l-am ales ,este acelasi pe care ni l-am propus  sa il avem  atunci cand ne-am intalnit cu Domnul?
Trei intrebari care astepta raspuns.....
UNDE  ESTI?
CE-AI  FACUT?
UNDE  TE  DUCI?

Buna dimineata !

Si pentru ca temperatura  de afara ne indeamna la un ceai fierbinte ,va ofer cu toata dragostea un ceai si un gand frumos.
Va doresc o saptamana minunata si plina de binecuvantari din partea Domnului.

“Pastreaza-ti visele vii. Intelege ca pentru a realiza ceva trebuia sa ai credinta si incredere in tine, viziune, munca, determinare, si daruire. Aminteste-ti ca toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred. ” 
                                                                Gail Devers

Hrana ta zilnica!



30 Ianuarie Geneza 19.15-29
Eliberarea lui Lot este răspunsul la rugăciunea lui Avraam din capitolul precedent. Avraam crezuse că, pentru a-şi salva fratele, era necesar ca Sodoma să fie cruţată de la
distrugere. Dar Dumnezeu nu răspunde întotdeauna aşa cum credem noi de cuviinţă. El răspunde.
Vai! Inima lui Lot este puternic legată de tot ceea ce trebuie să părăsească acum; el îşi amână plecarea. Îngerii trebuie să-1 tragă cu forţa împreună cu soţia şi cu cele două fiice ale lui. Dragi răscumpăraţi ai Domnului, să ne punem o întrebare: Dacă ar trebui să plecăm astăzi în cer, am face-o cu bucurie? Sau, ca şi Lot, ne-ar părea rău să lăsăm lucrurile de aici, de care s-au legat inimile noastre?
Sodoma şi Gomora sunt „prefăcute în cenuşă", exemplu grăitor despre ceea ce-i aşteaptă pe cei necredincioşi (2 Petru 2.6; Iuda 7). Cât despre soţia lui Lot, rămâne în Cuvântul lui Dumnezeu ca un monument care ne avertizează despre cât a costat-o faptul că şi-a ales partea împreună cu o lume condamnată. Această femeie a luat aparent parte la viaţa poporului lui Dumnezeu timp îndelungat, dar nu făcea parte din el. Lumea era în inima ei şi ea a pierit împreună cu lumea. Cât despre Lot, sfârşitul său va fi ruşinos, iar descendenţa sa, blestemată!

29 ianuarie 2012

Un nou val de cutremure !

Un nou val de cutremure in Noua Zeelanda.
Cinci cutremure cu magnitudine peste 5, dintre care cel mai puternic a fost de 5,8, potrivit insitutului american de geofizică USGS, s-au produs sâmbătă în largul insulei Raoul din Noua Zeelandă, unde un biolog român a dispărut la începutul lunii.

Largul Noii Zeelande, zguduit de cinci cutremure de peste 5 grade
Cele cinci cutremure s-au produs în mai puțin de o oră și jumătate, dar pentru moment nu a fost emisă o avertizare de tsunami.

Primul cutremur s-a produs duminică la ora locală 05.42 (sâmbătă, (28.01.2012,19.42 ora României), la o adâncime de 32 de kilometri și la 47 de kilometri est de insula Raoul și la 1.108 kilometri nord-est de Auckland, potrivit institutului american de geofizică USGS. Insula Raoul face parte din arhipelagul Kermadec, situat pe Cercul de Foc al Pacificului, unde seismele și erupțiile vulcanice sunt frecvente.

Acesta a fost urmat de alte patru cutremure, dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea de 5,4.

Insulele Kermadec sunt cele mai nordice insule ale Noii Zeelande și nu sunt locuite. La începutul lunii ianuarie biologul român Mihai Muncuș-Nagy s-ar fi înecat în timpul unei misiuni de cercetare pe insula Raoul din acest arhipelag. El era unul dintre cei patru voluntari care ajutau membrii Departamentului de Conservare (DoC) din Noua Zeelandă să monitorizeze activitatea seismică şi vulcanică de pe insulă şi să protejeze cele peste 100 de plante din această zonă.

Hrana ta zilnica!


29 Ianuarie Geneza 19.1-14
Ce contrast între vizita fericită pe care îngerii i-au făcut-o lui Avraam în miezul zilei şi trista lor misiune pe care o aveau în Sodoma în seara aceleiaşi zile! Şi câtă reţinere în a accepta invitaţia lui Lot, oricât de insistentă ar fi fost ea (v. 2)! Cum puteau ei să aibă părtăşie cu acest credincios aflat într-o asemenea situaţie nepotrivită? Ei intră la el în casă numai pentru a-1 proteja şi a-1 elibera. De altfel, însuşi Lot nu s-a simţit niciodată în largul lui în această cetate a depravării. Nu am fi ştiut aceasta, dacă Noul Testament nu ne-ar fi descoperit-o. Dar Dumnezeu, care cunoaşte inimile, ne spune că Lot era un om drept şi că, departe de a lua parte la rău, era „foarte întristat de purtarea destrăbălată a celor nelegiuiţi" (2 Petru 2.7, 8). Şi oamenilor din Sodoma nu le-a fost ruşine să se grozăvească cu răutatea lor în acea noapte dramatică (compară cu lsaia 3.9). Ei se comportă astfel încât Domnul, Cel care spusese: „şi dacă nu (dacă aceasta nu este adevărat) voi şti" (18.21), nu mai are nevoie de alte dovezi, din moment ce aceşti oameni mărturisesc împotriva lor înşişi.
Lot nu este luat în serios nici chiar de ginerii lui.
Când un credincios a umblat, pentru un timp, cu lumea, nu mai are nici o autoritate să vorbească despre judecată. Nimeni nu îl mai ascultă.