Versetul zilei

20 decembrie 2012

Umblarea cu Dumnezeu!

Binecuvantarile din viata noastra depind in mare masura de umblarea noastra cu Dumnezeu. Suntem tentati sa credem ca, daca declaram apartenenta noastra la un cult, daca avem facut un botez, daca suntem inscrisi intr-un registru, este suficient.
Din pacate, totul este in zadar...daca umblarea noastra nu este dupa voia lui Dumnezeu. Sa privim in urma la istoria poporului Israel. Cu toate ca Dumnezeu le-a purtat de grija in fiecare zi, totusi ei au uitat si s-au departat de Dumnezeu.(Exod 22:1) Hotarat Dumnezeu a vrut sa ii pedepseasca, dar Moise a fost mijlocitorul dintre Dumnezeu si acest popor.
Pentru  a avea siguranta ca umblarea noastra este dupa voia lui Dumnezeu, trebuie sa ne analizam bine viata, trairea si purtarea.
Iata cateva conditii care trebuiesc indeplinite:
1.Atunci cand umbli cu Dumnezeu, trebuie sa o rupi definitiv cu pacatul si cu diavolul!
Nu va fi deloc usor, dar cu Dumnezeu totul se poate.Nu poti umbla pe doua cai, cum de altfel nu poti sluji la doi stapani. 
"Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona. - Matei 6:24
2.Atunci cand parasesti pe diavol, cauti partasia cu Dumnezeu!
Zacheu cauta sa Il vada pe ISUS !
"Şi un om bogat, numit Zacheu, mai marele vameşilor căuta să vadă care este Isus; dar nu putea din pricina norodului, căci era mic de statură. A alergat înainte şi s-a suit într-un dud ca să-L vadă; pentru că pe drumul acela avea să treacă"
3.Atunci cand stai in partasie cu El, te abandonezi in Mana Lui, total si neconditionat!
Chiar si in suferinta poti vedea slava lui Dumnezeu. In Matei 11:28, Dumnezeu cheama la El pe cine...?...pe cei obositi si plini de probleme..
  "Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă."
4. Atunci cand ai abandonat totul....accepti si chemarea pe care ti-o face !
Indiferent unde, indiferent cand....esti dispus sa Ii faci voia  

Cand umbli cu Dumnezeu, cei din jurul tau vor vedea acest lucru, pentru ca vei fi insotit de multe semne care vor arata ca esti UNUL din COPIII SAI .
-SFINTENIA, unul din semne care te va insoti:
„Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt”. - 1 Petru 1:16
-CARACTERUL, alt semn prin care vei fi deosebit:
"Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus."-1 Ioan 2:6
-CURAJUL, de care trebuie sa dai dovada:
" Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”  Marcu 16:17-18

 Prin umblarea cu Dumnezeu vom capata trecere inaintea LUI !
"Domnul a zis lui Moise: „Voi face şi ceea ce-Mi ceri acum, căci ai căpătat trecere înaintea Mea şi te cunosc pe nume!” Exod 33:17

O zi binecuvantata in care umblarea noastra sa fie dupa voia lui Dumnezeu !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu