Versetul zilei

11 decembrie 2012

Porneste spre Betel !

Dumnezeu nostru, este un Dumnezeu indurator care asculta rugaciunile celor care Il cauta, celor care Il cheama si celor care sunt dispusi sa asculte !
Cat suntem dispusi sa ascultam si sa stam la dispozitia Sa?
Astazi avem biserici pline cu oameni care aud vocea lui Dumnezeu, dar intalnim tot mai putini oameni care nu se grabesc sa asculte.
Suntem chemati sa ascultam si sa pazim poruncile Lui.
Atunci cand traim in ascultare, Dumnezeu poate face minuni prin noi.
Pentru a putea face acest lucru este nevoie de o reevaluare a relatiei noastre cu Dumnezeu.
Faptul ca uneori avem raspunsuri la rugaciuni, nu inseamna ca este  meritului nostru, este doar datorita HARULUI SAU !
Imi spunea cineva: "de ani de zile ma rog pentru problema mea...si nimic"....Da, uneori trec ani si ani si Dumnezeu nu raspunde...oare de ce?
In Geneza 35:2-3 sta scris:
Iacov a zis casei lui şi tuturor celor ce erau cu el: „Scoateţi dumnezeii străini care sunt în mijlocul vostru, curăţaţi-vă şi schimbaţi-vă hainele, ca să ne sculăm şi să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului care m-a ascultat în ziua necazului meu şi care a fost cu mine în călătoria pe care am făcut-o.”
Ne-am intrebat daca nu cumva noi suntem problema....?
Dumnezeu vrea ca sa lasam in urma tot trecutul nostru, toate lucrurile fara de valoare, care odata au fost prioritare in viata noastra, si sa Il lasam pe El sa ocupe locul de cinste.Indiferent cat de valoroase par aceste lucruri, Dumnezeu le vrea scoase din viata noastra, numai asa vom putea fi binecuvantati.Daca citim mai departe acest capitol, vom vedea ascultarea si dedicarea  lui Iacov fata de Dumnezeu, dar vom vedea si binecuvantarile pe care Dumnezeu le-a revarsat asupra lui si a urmasilor lui.
Vrei sa fii binecuvantat...?
Ingroapa-ti trecutul la Sihem si porneste spre Betel.
Inlatura dumnezeii straini care inca mai sunt in viata ta si Dumnezeu te va binecuvanta !

2 comentarii:

  1. frumos mesaj ..si chiar duhovnicesc...placut si la citit si la meditat...e bine ca e bapticostaldupaEvanghelie ..combinatia perfecta
    cu stima MF

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca de obicei....simtul umorului dezvoltat...
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere