Versetul zilei

15 noiembrie 2012

Hrana ta zilnica !

15 Noiembrie Deuteronom 30.7-74
Harul lui Dumnezeu păstrează în rezervă „lucrurile ascunse" (29.29), cele cu care ne reţine atenţia acest frumos capitol. «Domnul nu numai că îi va strânge din nou pe ai Săi, nu numai că îi va aduce înapoi, îi va înmulţi şi va lucra cu putere pentru ei, ci va înfăptui în ei o desăvârşită lucrare a harului, de o valoare mult mai însemnată decât prosperitatea exterioară»
Într-o vreme viitoare, Dumnezeu va lucra în inimile poporului Său pentru a produce acolo ascultare şi dragoste spre El (Evrei 8.10). El îi invită de atât de mult timp: „Dacă te vei întoarce ... întoarce-te la Mine" (Ieremia 4.1; de citit Osea 14.1-2). Ei bine, toată această lucrare răbdătoare nu va rămâne zadarnică! „Şi te vei întoarce..." (v.8).
Capitolul 10 din Romani citează v. 12-14, aplicându-le „oricăruia care crede". Hristos, Cuvântul viu, S-a coborât din cer, unde nici omul nu se poate sui, ca să reveleze inima lui Dumnezeu care „doreşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi" (1 Timotei 2.4).
Prietene, să nu spui că această mântuire este „prea minunată" (v.ll), iar tu prea mizerabil.
Oricât de departe ai fi, Isus este foarte aproape de tine. Deschide-ţi acum inima înaintea Lui!
Cât despre noi, creştinii, să luăm aminte că, dacă se află în gura şi în inimile noastre Cuvântul, el nu este acolo pentru a rămâne neroditor, ci pentru a fi pus în practică (v. 14;de citit şi Ioan 13.17).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu