Versetul zilei

24 octombrie 2012

Panseluta !

O legenda antica  ne spune despre un rege, care a intrat intr-una din gradinile sale intr-o zi. Ceea ce a gasit nu i-a facut deloc placere.....totul era vested si uscat.Stejarul bolnav, deoarece nu era asa de frumos si inalt ca bradul.Bradul era suparat ca nu facea fructe ca si parul, iar parul era necajit ca nu dadea aroma asa placuta ca molidul.Cat privea cu ochii regele, vedea in jurul sau doar nemultumire. Isi continua plimbarea prin gradina, la un moment dat intr-un coltisor zarise o panseluta plina de bucurie si cu fata stralucitoare.Mirat se opri langa ea si-i spuse:

Ma bucur sa vad ca macar o planta din toata gradina este fericita.
Maiestate, raspunse panseluta,  chiar daca sunt micuta, sunt fericita pentru ca m-ai asezat aici.Cu siguranta ai nevoie de mine, altfel ai fi pus in locul meu un brad, un molid sau un stejar. Asa ca m-am hotarat sa fiu cea mai frumoasa floricica.

Fiecare din noi suntem unici in fata lui Dumnezeu.Daca existam, inseamna ca in planul LUI am fost cuprinsi si noi. Noi nu traim la intamplare si nici venirea noastra pe pamant nu este la intamplare. A pus in fiecare din noi ceva aparte. Unul  are darul unei vorbiri frumoase, unii  au o capacitati uimitoare, unul are darul cantatului, unul recita frumos, unul are darul rugaciunii, unele persoane au darul de a incuraja pe altii, si multe alte daruri pe care doar datorita Lui le avem. Sa ramanem in gradina lui Hristos fara a incerca sa fim suparati ca nu suntem ca "fratele.....X", sau ca "sora....Y". Dumnezeu ne iubeste asa cum suntem si El nu are nevoie de clone si nici de imitatii.
Toti  impreuna formam un singur trup, iar noi suntem trupul lui Hristos.
Dumnezeu sa ne dea intelepciune, iar pe chipul nostru sa se citeasca bucuria si pacea, sa raspandim in jurul nostru un miros placut, sa aratam dragoste celor din jur, caci numai asa vom arata multumirea noastra fata de Cel care ne-a creat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu