Versetul zilei

16 octombrie 2012

Oameni si oameni....


 Sunt doua categorii de oameni, oameni care întotdeauna „se plâng” că nu le ajunge timpul, si intr-adevar nu se vede nici un rezultat în ceea ce fac ei, iar alta categorie de oameni care desi sunt tot atat de ocupati, desi impart acelasi numar de ore, au foarte multe activităţi, totusi... le reuşesc pe toate. 
Si totusi care este diferenta..sau ce face diferenta intre aceste categorii? 
Timpul pe care il avem e acelasi, insa  modul cum il programam, este diferit !
Planificarea eficienta a timpului, da rezultatul mult dorit.

1. Stabileste-ti  prioritatile din viata ta !
Trebuie să stabileşti care sunt lucrurile mai importante in momentul de fata, familia, cariera , bani sau altele...?...Care sunt prioritatile tale ? Are loc  si Dumnezeu pe lista ta..?
 Fiecare clipă trebuie  trăita în aşteptarea Domnului Isus.  Dar cum să trăiesc aşteptând pe Domnul Isus?
        Caută să îţi faci o listă cu lururile care sunt cele ma importante în viaţa ta. Fă din cuvântul lui Dumnezeu o  prioritate. Cuvântul  ne  ajuta sa ne pregatim pentru vremurile grele din  viaţa noastră pe care nu le putem evita. Atunci când eşti echipat cu adevărurile Cuvântului lui Dumnezeu, eşti pregătit pentru încercările vieţii care vin la orice om. Fa din Dumnezeu o prioritate ! 
Apoi, pune timp deoparte pentru familia ta, pentru copii. Neglijăm familia de prea multe ori, motivând că nu avem timp. 

     2. Trebuie să-ti stabileşti scopul !
Indiferent cate incercari si obstacole iti vor aparea, nu lasa ca acestea sa iti distraga atentia de la ceea ce ti-ai propus si asigura-te ca toate acestea fac parte din planul lui Dumnezeu.
      Nu lasa ca timpul sa iti influenteze in vreun fel scopul pe care ti l-ai propus.
        Nu permite nimănui să te abată de la viziunea si scopul pe care  îl ai.

3. Nu lasa ca oamenii din jurul tau sa iti influenteze in  mod negativ viata!
       „Spune-mi cine este prietenul tău şi eu îţi spune cine eşti tu!” . Stiind că aceştia ne pot influenţa, trebuie sa avem grija in ce fel de anturaj suntem. Petrecând timp cu asemenea oameni, la un moment dat îţi dai seama că nu ai realizat cele planificate!
Acestea ar fi cateva din principiile cele mai importante, evident sunt mult mai multe, dar dacă ne vom putea organiza timpul în aşa fel ca să putem respecta aceste trei principii, vom reuşi mult mai multe în viaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu