Versetul zilei

23 septembrie 2012

Preda-i povara ta !

Au fost momente in viata cand singura am decis multe lucruri, si sau dovedit  a fi un esec total.
Deciziile pe care le-am luat impreuna cu Dumnezeu ....s-au dovedit a fi cele mai intelepte decizii !
Astazi a fost un mesaj din partea lui Dumnezeu si cred ca multi din cei care l-am auzit, am avut de invatat din el. As vrea sa va impartasesc cateva ganduri care, poate va vor ajuta si pe dumneavoastra.
"Veniti toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna"Matei 11:28
Suntem chemati sa venim toti cei impovarati. Nu se refera la o anumita categorie de oameni, nu un anume tip de povara...ci TOTI .
Caram in spatele nostru poveri vechi, poveri care ne apleaca pe zi ce trece cu fata de pamant.Domnul Isus ne cheama sa-i predam bagajele noastre. Indiferent cate sunt, indiferent ce caram in ele....El e dispus sa preia totul, fie ele de orice fel, poveri generale sau personale.
Cand spunem probleme generale, ne gandim la poverile care apar in viata noastra, boala, incercari, necaz, probleme spirituale,etc. Dumnezeu nu ingaduie mai mult de cat putem duce, si asta nu o spun eu, ci EL. Daca citim 1 Corinteni 10:13, acolo spune," Nu v-a ajuns nici o ispita, care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca..."Problema este ca la povara pe care a ingaduit-o Dumnezeu in viata noastra de multe ori, atat noi cat si cei din jur, contribuim cu ceva si o facem sa devina mai grea, iar atunci se intampla ceea ce vedem deseori....CADEM pe cale cu aceste poveri. Problema este ca de cele mai multe ori aceste poveri cu care contribuim sunt doar imaginare, dar acestea produc depresie si disperare.
O alta categorie de poveri sunt, cele particulare, si acestea pot fi de trei feluri:
POVARA TRECUTULUI-care cuprinde acei oameni care au regrete si au acest cuvant intotdeauna pe buzele lor: "DACA". "Daca" nu mergeam acolo....."daca" nu faceam asa..."daca" nu ma casatoream cu "X'....si vesnicul DACA .... nu dispare. Trecutul nu il putem schimba niciodata, dar daca traim impovarati cu poverile lui, ne va schimba el pe noi si uneori ne poate nenoroci o viata, doar pentru ca nu putem scapa de povara lui.
POVARA VIITORULUI-care cuprinde  teama si ingrijorarea, iar ca tip de oameni, aici se incadreaza acea categorie care intotdeauna il au pe "DAR DACA", in fata lor.
"Dar daca" va fi asa..."dar daca" se intampla cutare sau cutare lucru..."dar daca" nu e asa viitorul sau viitoarea sotie asa cum as vrea, si toate acestea pentru ca nu avem incredere suficienta in EL.De cele mai multe ori, toate acestea nu fac decat sa produca in noi o credinta negativa, care mai apoi se manifesta in noi tot asa cum gandim.Interesant este ca in aceasta categorie a ingrijoratilor cad foarte multi crestini, si asta datorita ca si-au pierdut increderea in Dumnezeu.
POVARA PREZENTULUI -cuprinde stresul, care de cele mai multe ori face atatea victime, pentru ca ne incarcam de prea multe ori cu poveri peste puterile noastre.

Astazi suntem chemati sa lasam orice povara la crucea LUI. 
 "Veniti toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna"Matei 11:28
Suntem chemati sa venim !!!
Va lua povara noastra ,dar nu o va face cu sila...ci doar daca venim, si-i abandonam cufarul nostru cu tot ce exista in el.

Preda-i TOTUL si vei fi LIBER !

Va doresc o zi minunata si incercati sa folositi cat mai putin cuvantul,"daca" sau "dar daca", mai bine sa spunem Dumnezeu va face si va lucra, pentru ca eu ma incred in EL!

3 comentarii:

  1. Aveam nevoie asa de mare astazi EXACT de acest mesaj. Multumesc. Ce scrii vine din experienta si dintr-o inima care a invatat lectia pocaintei si a dragostei. Christos se foloseste de tine intr-un mod minunat. E bine sa sti acest lucru...poate tu ai nevoie sa auzi acest lucru- asa cum eu aveam nevoie de mesajul tau. Binecuvintari sfinte...

    RăspundețiȘtergere
  2. doar daca venim, si-i abandonam cufarul nostru cu tot ce exista in el.
    Azi am descarcat cufarul inimii mele in fata Lui si sunt mai linistitacaci El mi-a vorbit intr-un mod aparte.
    Multumesc Monna draga!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur mult..intotdeauna Dumnezeu stie ce avem nevoie fiecare si la momentul potrivit ne vorbeste. Ma bucur si ma rog ca Dumnezeu sa ne foloseasca pe toate in lucrarea Sa mareata.Fiti binecuvantate, Rodica si Elena !

    RăspundețiȘtergere