Versetul zilei

9 septembrie 2012

Mersul la biserica, te face mai bun sau mai rau?

"Va dau aceste invataturi , dar nu va laud pentru ca va adunati laolalta nu ca sa va faceti mai buni, ci ca sa va faceti mai rai. Mai intai de toate, aud ca atunci cand veniti la adunare, intre voi sunt desbinari..."
1 Corinteni 11:17-18
Primul oara cand citesti acest verset se naste o intrebare:"cum este posibil sa devii mai rau, cand mergi la adunare?" Pavel vorbea celor din Corint, si  asemeni corintenilor si noi am fost sau....poate, inca mai suntem,  Domnul sa se indure si sa ne izbaveasca de acest pacat.
Cum sa devii un om mai bun venind la Casa lui Dumnezeu?...simplu....sa ne curatim inima de acest pacat, care, de prea multe ori ne-a facut mai rai ..si nu mai buni....DISPRETUL.
Venim in casa lui Dumnezeu si de-atatea ori venim cu aceasta atitudine necorespunzatoare inaintea Lui.
Privim pe cel de langa noi cu dispret, fie pentru faptul ca nu este  imbracat asa bine ca noi, fie ca nu canta asa bine, fie ca nu predica asa bine...sau intr-un cuvant "pentru ca este mai sarac"...il privim cu alti ochii. Din aceasta cauza se si creaza anumite grupuri, anumite partide, care deseori produc desbinare, iar cel care are de suferit este trupul lui Hristos.
Cand vii cu o asemenea atitudine in casa lui Dumnezeu, te faci mai rau si nu mai bun.
"Caci, dupa cum trupul este unul si are mai multe madulare, si dupa cum toate madularele trupului, macar ca sunt mai multe, sunt un singur trup, tot asa este si Hristos"1 Corinteni 12:12
Asadar, noi suntem madulare in HRISTOS. Care madular din trupul nostru nu este important....?
Desi scriu cu mana dreapta...sincer nu as renunta la mana stanga, si la nici un alt madular nu as renunta ca am nevoie de fiecare si toate isi au rostul lor in trupul meu. Cam asa suntem si noi in trupul lui Hristos, fiecare are locul lui in trup, valoarea si importanta in ochii lui Dumnezeu.
"Acum, dar, Dumnezeu a pus madularele in trup, pe fiecare asa cum a voit EL"
1  Corinteni 12:18
E minunat ca Dumnezeu  nu se uita  la ceea ce izbeste ochiul, ci priveste la inima omului.Locul de inchinare este locul unde Dumnezeu este prezent, si aici nu este locul de etalare al calitatilor noastre.Dispretul este cladit pe mandrie, si mandria duce inaintea pieirii.
Inainte de a privi la calitatile noastre, e bine sa ne uitam si la defectele pe care le avem, asa vom putea sa privim si pe cei de langa noi  prin ochii lui Dumnezeu, pentru ca, atunci cand stam in partasie cu El la masa, sa putem intinde mana si sa primim  binecuvantarea Sa, altfel totul este in zadar.

Doamne ajuta-ne !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu