Versetul zilei

5 septembrie 2012

Lipsa rugaciunii !

Ce inseamna rugaciunea in viata de crestin...sau mai bine zis care sunt efectele lipsei de rugaciune  in  viata de crestin !
Stim ca cele mai mari lupte se duc  atunci cand suntem pe genunchi.
Diavolului nu ii place sa facem acest lucru, de-aceea incearca sa impiedice cu orice pret aceasta actiune, cel putin eu vad din propria experienta.Oridecate ori imi propun sa stau in partasie cu Domnul, intervine ceva, oridecate ori imi propun sa merg la biserica in ziua cand este doar rugaciune, la fel sunt ispitita, ba intervine o problema, ba intervine starea de oboseala, orice...ar face, orice numai sa nu ajung sa ma rog...
Dar Duhul lui Dumnezeu e prezent si vegheaza in permanenta, si imi da ajutorul necesar oridecate ori ma confrunt cu aceste situatii...si pentru asta ii dau Slava Domnului.
 Primul efect negativ in viata de crestin, acolo unde lipseste rugaciunea, apare falimentul spiritual.
In Luca 18:1 Isus a spus o pilda. Pilda judecatorului nedrept, si aceasta a fost spusa tocmai ptr. a arata ucenilor ca TREBUIE SA SE ROAGE NECURMAT .
Atunci cand incetezi a te ruga, firea este predominanta in viata ta.
Isus  a spus: Duhul este acela care da viata, carnea nu foloseste la nimic.
Lipsa rugaciunii, este o poarta deschisa pentru diavol.
"Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi", scrie in Iacov 4:7. Stim ca rugaciunea este parfumul care il indeparteaza pe diavol, de-aceea "rugati-va neincetat"
Unul din efectul cel mai vizibil, si in viata de crestin, dar si in viata unei bisericii, care apare in urma lipsei de rugaciune, este pierderea puterii spirituale si pierderea calauzirii Duhului Sfant .
Cand ucenicii l-au intrebat  pe Isus: noi de ce nu avem putere?...., in Matei  17:19, Isus le-a raspuns: "acest soi de demoni nu iese afara decat cu rugaciune si post", vers.21.
 Noi... fie individual sau ca si biserica, noi de ce  nu avem putere...? Pentru ca multor crestini din ziua de azi, le place mai mult spectacol si  programe, decat sa stea o ora pe genunchi. Din doua are petrecute la adunare, cam asa este media unui timp de inchinare cu Domnul, ne rugam "efectiv" 10 minute, lauda prin cantare...o ora jumatate, si lasam timp pentru mesaj din Scriptura...20 minute.....iesim fericiti din adunare  si declaram...a fost minunat...!!!!!
 E trist, dar trebuie sa vedem adevarul....
E adevarat, Dumnezeu sta in mijlocul laudelor, si  El iubeste cantarile de lauda, dar puterea  noastra spirituala sta in rugaciune.
Tot lipsa rugaciunii produce si dezbinare intre oamenii lui Dumnezeu. Unitatea dispare, tocmai ca acest mijloc prin care capatam intelepciune si putere de sus...lipseste.In Iacov 5:16, scrie: "rugati-va unii pentru altii ca sa fiti vindecati". Vindecarea poate fi atat in trup, dar si in suflet, si  in relatiile cu cei din jur. Doar rugaciunea  poate aduce vindecare si poate aduce unitate.
Daca  neglijam timpul de rugaciune cu Dumnezeu, apare inevitabil in viata noastra stari de descurajare, dezamagire, teama, si multe stari  care ne produc doar amaraciune.
 Tare mult mi-a placut un citat si doresc sa vi-l impartasesc:
"Roaga-te cand  simti dorinta sa te rogi. 
Roaga-te si atunci cand nu simti dorinta sa te rogi. 
Roaga-te pana simti dorinta sa te rogi ! " 

O seara minunata  !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu