Versetul zilei

17 septembrie 2012

Hrana ta zilnica !


17 Septembrie Numeri 31.1-12; 48-54
Instigate de Balaam, femeile moabite şi madianite l-au atras pe Israel să se închine la idolii lor. A sunat ceasul pedepsirii. Răzbunarea asupra madianiţilor este nemiloasă: naţiunea aceasta este aproape toată nimicită -imagine pentru noi a grabei cu care suntem chemaţi să „tăiem" şi să „scoatem" din mijlocul nostru toate pietrele de poticnire (citiţi Matei 5.27-30). De exemplu, dacă simţim că o anumită tovărăşie ne pune sufletul în pericol, să nu ezităm să o rupem, indiferent ce ar putea gândi unii.
Versetele 25-54 sugerează rezultatele îmbucurătoare pe care le putem aştepta „exterminând" cele ce pot fi curse pentru sufletele noastre. Departe de a ne sărăci (nici un luptător nu lipsea - v. 49), aceasta aduce un mare câştig spiritual în folosul întregii adunări (v. 27) şi de care are parte şi Dumnezeu prin recunoştinţă şi mulţumire.
Balaam este şi el trecut sub ascuţişul săbiei (v. 8). N-a cunoscut „moartea celor drepţi" (23.10) şi nu s-a bucurat mult timp de recompensa în schimbul căreia şi-a vândut sufletul. Aşa sfârşeşte o cale perversă, o cale care duce la pieire.
  „Căci ce i-ar folosi unui om dacă ar câştiga toată lumea şi şi-ar pierde sufletul?" (Matei 16.26).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu