Versetul zilei

27 septembrie 2012

Cere eliberare !

Traim intr-o lume cu probleme tot mai mari  pe zi ce trece, stresul a devenit maladia secolului.Toata lumea parca asteapta sa se intample ceva.Ma uit in jurul meu toata lumea este asemeni unui balon, care l-a prima intepatura este gata sa explodeze.Cautam o scuza si un vinovat si spunem, ca de vina este situatia  economica  care este la nivel mondial. Adormim cu probleme in gand si ne trezim parca cu mai multe.Neajunsurile si nesiguranta ne creeaza probleme si ne fac viata nefericita si parca uneori insuportabila.. Facturile care vin si nu pot fi platite,credite luate si acum ajunsi in imposibilitatea de a le returna, oameni fara servici, nesiguranta zilei de maine, ca s-ar putea sa fi pus pe liber la servici, in trup boala si suferinta ...cu alte cuvinte necaz si probleme ...cat cuprinde.
Biblia spune "in lume veti avea necazuri....",  si  insasi cuvantul "om" cand spunem, inseamna probleme.
Vedem deseori in jurul nostru oameni tacuti, oameni despre care nu stim nimic, oameni care nu vreau sa-si discute cu nimeni problemele, ba mai mult creeaza impresia ca sunt cei mai fericiti....dar numai Dumnezeu si ei, cunosc realitatea problemelor lor.
Noi ca si parinti, care avem mai mult de un copil, stim ce inseamna ca unul din ei sa aibe probleme.Intotdeauna avem o slabiciune si  ne alaturam  acelui copil care trece prin probleme, il incurajam, ii dam un sfat si  il ajutam cu tot ce putem.La fel este si Domnul Isus fata de Copii Sai. Se apropie in mod deosebit de cei care trec prin probleme. Are chiar o slabiciune pentru acestia si este gata sa ofere ajutorul.Dar, ca Domnul Isus sa se apropie de mine sau de tine, trebuie sa il chemam si sa ii cerem ajutorul de a interveni, "in necazul meu...am strigat catre Domnul "
Sa ne amintim de acel tata disperat care a mers la Domnul Isus si l-a chemat in ajutorul fiului sau indracit.Era un om care avea probleme in familia lui, in casa lui, dar nu a ezitat sa ceara ajutorul.In Marcu 9:22/b scrie:
 "Dar daca poti face ceva, fie-ti mila de noi si ajuta-ne". 
Credinta sa era slaba, dar in necredinta sa...totusi, el a crezut !
Si Domnul Isus i-a dat un raspuns minunat:
"Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede".
Oricare ar fi problema ta si indiferent de ce natura este, oricat de apasatoare ar fi si indiferent de dimensiunea ei, indiferent de cati ani porti aceasta povara, (nu uita ca baiatul acestui om care a alergat la Isus era  stapanit de un duh, inca din copilaria lui),
ISUS te poate elibera, singura conditie este sa Il chemi in ajutor.
Sa recunosti ca este Singurul care iti poate aduce eliberare si vindecare atat in trup cat si in suflet, in familia ta, in viata ta si a copiilor tai .
Sa recunosti ca este Singurul Domn si Dumnezeu in cer si pe pamant, si NIMENI nu este ca EL.
Maretia Sa acopera cerurile si slava sa umple pamantul. Stralucirea Lui este ca lumina soarelui, din Mana Lui pornesc raze, si acolo este taria Lui !
O, Doamne cat esti de minunat !
Vino dar, in ajutorul nostru, acelora care care Te chemam si ajuta necredintei noastre!

2 comentarii:

  1. Da Mona, asa este, chiar azi povesteam cu o sora, ce mare har si indurare ca problemele nostre sant ascunse in Domnul, caci fiecare avem macar o problema ce ne depaseste, dar fata de cei care le poarta singuri , noi nu o purtam singuri ca El se ingrijeste!Oriunde te uiti in jur vezi oameni suferinzi, si de multe ori santem neputinciosi in a -i ajuta ca aproape sant surzi la ceea ce Domnul le poate oferi.E dureros!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma rog ca Dumnezeu sa lucreze la cat mai multe inimi, sa dea intelepciune celor impovarati de a-si abandona poverile. Multumesc Domnului ca alaturi de El fiecare povara este mult mai usoara !

    RăspundețiȘtergere