Versetul zilei

7 septembrie 2012

Beneficiile credintei !

In 1 Corinteni 12 8-10 sunt prezentate cele noua daruri pe care le da Duhul Sfant, si care sunt impartite dupa voia SA.
Unul dintre aceste daruri, este CREDINTA.
Definitia credintei o gasim in Evrei 11 vers.1
"Credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintarea despre lucrurile cari nu se vad"
Intr-adevar citind cu atentie si intelegand acest verset, putem spune cu tarie,"DA....CREDINTA este un dar al Duhului Sfant", si este minunat sa avem acest dar.
In acelasi cap.din Evrei, Biblia ne relateaza despre marii eroi ai scripturi care au trait o viata cu Dumnezeu alaturi, prin credinta, si tot aici sunt aratate si beneficiile pe care le avem in urma credintei noastre.
Evrei 11:3, "Prin credinta pricem ca lumea...."
Iata unul din avantajele acestui dar, dobandim pricepere !
Este atat de trist ca multi oamenii nu au aceasta pricepere, si aici ma refer la priceperea duhovniceasca, si din pacate nu inteleg voia lui Dumnezeu, chiar daca se numesc crestini si sunt cu Biblia in mana.
Atunci cand citim din Biblie, trebuie sa il rugam pe Dumnezeu sa ne dea aceea lumina si calauzire prin Duhul Sfant, care sa ne ajute sa si intelegem ceea ce citim. 
Un alt avantaj care vine in urma credintei se gaseste in versetele 4, 7, 8.
Vers.4: "prin credinta a adus Abel....", vers 7: "prin credinta Noe.....a facut un chivot....", iar in vers. 8:"prin credinta Avraam...a ascultat...."
Iata ca, atunci cand dobandesti pricepere, nu te multumesti doar ca o ai...ci incepi sa si actionezi.
Abel...a adus, Noe...a facut, Avraam ...a ascultat.Credinta este aceea care iti da puterea sa si actionezi si in toate lucrurile mergi prin credinta !
De multe ori pricepem ce vrea Dumnezeu de la noi, intelegem care este planul Lui cu privire la viata noastra, dar cu toate astea nu avem puterea de a actiona.
Ia seama.....cu siguranta exista o problema in legatura cu credinta ta....sau poate am ramas la acel stadiu de copiii in credinta. Credinta creste zi de zi, pe masura ce ne adancim in invataturile lui Dumnezeu, si aceasta crestere nu vine in urma unui  serviciu divin la care participam doar duminica la adunare.Viata de credinta se traieste zi de zi cu Dumnezeu si momentele de devotiune personala pe care le avem, ne ajuta sa crestem spiritual.Fiecare credincios TREBUIE sa aibe in fiecare zi momente de devotiune cu  Dumnezeu.
Un alt beneficiu in urma credintei se gaseste in vers. 5: "prin credinta Enoh a fost mutat de pe pamant...."
Atunci  cand pricepi voia lui Dumnezeu, atunci cand incepi sa actionezi conform credintei pe care ai primit-o....atunci ii dai voie si lui Dumnezeu sa lucreze in viata ta.
Enoh a fost mutat....este o actiune a lui Dumnezeu  in viata lui Enoh.
Daca Dumnezeu nu lucreaza in viata ta.....din nou exista o problema de credinta.
Credinta ne ajuta sa intelegem corect voia lui Dumnezeu, ne ajuta sa actionam dupa voia lui Dumnezeu si in urma credintei, ii dam voie lui Dumnezeu sa lucreze in viata noastra.
Poate ca este o momentul sa ne verificam ce fel de credinta avem si Dumnezeu sa ne mareasca credinta noastra.

2 comentarii:

  1. nu carnea și sângele ți-a descoperit aceste cuvinte scrise ci, o viață trăită în credința Domnului Isus ce te îndeamnă la fapte de îndemn și părtășie cu cei de aceeași credintă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Spun si eu ca ap. Pavel,"ma silesc din rasputeri sa am un cuget curat,ganduri curate,inima curata si o viata placuta inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor", si Dumnezeu sa ma ajute sa le am cate zile mai ingaduie sa traiesc aici pe pamantul acesta vremelnic.

    RăspundețiȘtergere