Versetul zilei

15 august 2012

Hrana ta zilnica !

15August Numeri 11.10-23
Şi aici îl vedem pe Moise descurajat!
 El îl acuză pe Domnul pentru povara întregului popor (v. 11), el, care la sfârşitul capitolului anterior vorbea triumfător despre „zecile de mii ale miilor lui Israel". Cu siguranţă, Moise nu putea purta singur responsabilitatea pentru întregul popor, dar, de fapt, nu era singur! Însuşi Domnul l-a purtat pe Israel „pe aripi de vultur" (Exod 19.4) şi ca pe braţele unui părinte (Deuteronom 1.31).
Psalmul 106 reaminteşte acest trist episod: „Au uitat repede lucrările Lui,... au fost plini de poftă în pustiu ... şi El le-a dat ce au cerut, dar a trimis uscăciune în sufletele lor" (Ps. 106.13-15). Aici vedem un adevăr de seamă: când ne încăpăţânăm să punem mâna pe ceva pe care Dumnezeu nu vrea să ni-l dea, în cele din urmă El poate sa ne îngăduie să avem acel lucru, dar aceasta atrage consecinţe dezastruoase. Consecinţele pentru popor sunt descrise în v. 19, 20 şi 33. „Uscăciunea", ne spune dicţionarul, este o slăbire şi o pieire progresivă. Pierderea sufletelor noastre nu este ea cu mult mai rea decât o boală? 
Să ne ferească Dumnezeu de aceste pofte care „se războiesc împotriva sufletului" (1 Petru 2.11) şi să ne înveţe să fim mulţumiţi cu ceea ce ne dă El ... ca şi cu ceea ce, în perfecta Sa cunoaştere a adevăratelor noastre nevoi, găseşte de cuviinţă să nu ne dea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu