Versetul zilei

20 august 2012

Caznicie sau casnicie ?

 Intr-o zi, cineva avea la status la messenger, "Caznicie sau Casnicie" .
Atunci m-am gandit mult la acest joc de cuvinte, si am incercat sa vad diferenta dintre ele.Ieri, din nou am auzit aceasta expresie, cu ocazia unui servici de nunta la biserica,"caznicie sau casnicie".
O singura litera e diferita in aceste cuvinte si totusi o diferenta atat de mare intre ele.
Cum este sau cum ai vrea sa fie casnicia ta?
Cand ne casatorim , fiecare isi imagineaza casatoria un "paradis", si nu este rau deloc, singura problema este daca stim sa o transformam in paradis sau facem din ea un iad.
Prima conditie ca aceasta casnicie sa fie un paradis:
"INCEPE CASNICIA ALATURI DE DOMNUL"
A doua conditie: " NU CAUTA SA AI ASTEPTARI  IREALE"

Este atat de minunat sa  poti spune: " eu si familia vom sluji Domnului ", iar in momentul cand declari acest lucru, aceasta casnicie va fi binecuvantata, si niciodata aceasta casnicie nu se va transforma in "caznicie".De prea multe ori avem asteptari prea mari de la partener.Asteptam sa fie exact ca noi, nu ne place ca nu este ordonat ca noi, descurcaret ca noi, nu ne place ... ca nu face exact ce ne facea mama sau tata...etc...
Dar niciodata nu ne-am intrebat....noi, daca suntem la nivelul care se asteapta partenerul de la noi....???
Perfecti nu suntem niciunul, in schimb suntem perfectibili !
Partea cea mai rea este, ca daca nu este asa cum dorim incercam sa facem schimbari la persoana aleasa, dar uitam ca  NOI nu avem rolul de modelatori, ci Dumnezeu modeleaza.
Traim o viata cu partenerul si in loc sa ne bucuram de aceasta casnicie, incercam in permanenta sa facem schimbari ca sa fie dupa placul nostru, si daca nu reusim devenim nemultumiti.....iar de-aici pana la a deveni casnicia , "CAZNICIE"...nu este decat un pas.
Atunci cand nu tinem cont de diferentele dintre noi, atunci cand uitam ca suntem doua persoane diferite, atunci cand nu suntem toleranti fata de partener,atunci cand nu suntem rabdatori unul fata de celalat, atunci cand lipseste comunicarea dintre parteneri, atunci cand vrem mai mult sa fim iubiti ,dar noi nu iubim la fel, atunci cand NU INVATAM sa ne acceptam unul pe celalalt ASA CUM SUNTEM...atunci cand nu ne straduim sa oferim totul, fara sa asteptam nimic in schimb.... avem toate sansele sa traim o "CAZNICIE".
ATUNCI CAND ASTEPTARILE NOASTRE SUNT IREALISTE,
CASNICIA  CU SIGURANTA, VA DEVENI UN ESEC !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu