Versetul zilei

16 august 2012

Biruitor sau invins ?


"Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.
Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti"
Efeseni 6:11-12

In campul spiritual al mintilor noastre este un razboi permanent, in care se duc lupte mari intre cele doua duhuri. Apost. Pavel nu ne avertizeaza fara motiv...cand spune "imbracati-va cu toata armura".
Orice crestin care vrea sa duca o viata spirituala placuta inaintea Domnului are de purtat in fiecare zi un razboi.
Un razboi cu gandurile sale, cu dorintele sale, cu tot ceea ce apartine Domnului.
 Daca  simti ca nu ai aceste lupte...ia seama sa nu cumva sa fi castigat cel rau razboiul...! 
Daca spui ca esti foarte bine ancorat in Domnul...niciodata diavolul  nu va dormita...!
Intotdeauna cauta sa faca tot ce ii sta in putinta ca sa distruga lucrarea lui Dumnezeu. "Imbracati-va cu toata armura lui Dumnezeu, ca să puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului...."
Razboiul e prea greu si miza e prea mare ca sa putem intra singuri in lupta, si diavolul are metodele sale de a se face ascultat. Nu sunt decat doua alternative atunci cand soaptele diavolului  se strecoara la urechea ta:
FUGA sau LUPTA.
Pavel l-a sfatuit pe tanarul Timotei : "fugi de poftele tineretii", iar in Iacov 4 :7  sta scris:"impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi"
Este o veche zicala in batrani; "fuga ii rusinoasa...dar ii sanatoasa".
Poate vei fi considerat un las....dar intr-un razboi de acest fel....fa ceea ce a facut Iosif...."daca e nevoie lasa-ti si haina...dar nu pacatui", pentru ca rasplata ta va fi in cer: "Caci toti trebuie sa ne infătisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata după binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup"  2 Corinteni 5:10
Ce vrei sa fii : biruitor sau un invins?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu