Versetul zilei

23 iulie 2012

Imparatia cerurilor !

 Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină. Omul care o găseşte o ascunde; şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are şi cumpără ţarina aceea.
 Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Şi, când găseşte un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are şi-l cumpără.
Matei13:44-46

Doua tipuri de imparatii:
-oameni care o gasesc fara sa o caute
-oameni care sunt in cautarea imparatiei.
Daca ne gandim fiecare la experienta intalnirii noastre cu Dumnezeu, ne putem da seama din ce categorie facem parte.
Indiferent ca ai cautat-o sau ai descoperit-o fara sa vrei, da slava Domnului si-i multumeste.
Citind vers. 44 imi dau seama ca din aceea categorie mai sunt oameni care dau peste ea din intamplare, dar nu iau in seama aceasta comoara.Este asemeni unui om sarac care are sub casa lui un bogat zacamant si nu stie. 
Sa fii bogat ...si totusi sa mori sarac !
Sa stai pe o saltea "a harului lui Dumnezeu", sa ai ocazia sa fii bogat in ISUS, si totusi...sa stai atat de nepasator.....sau mai mult sa refuzi acest HAR categoric.
Odata gasita, ea locuieste in noi !!!
Imparatia lui Dumnezeu o putem face de cunoscut si altora daca o avem in noi, si asta prin faptele noastre si prin comportamentul nostru.
Intr-un magazin din SUA s-a petrecut o spargere mai "ciudata". De regula hotii sparg ca sa fure ceva, numai ca, de data asta nu au furat nimic, doar au inversat etichetele in magazin.Cand a ajuns personalul la servici, nimic deosebit, pentru ca au fost foarte dibaci  cand au intrat in magazin si nu au lasat urme.Totul in regula, numai ca ajungand clientii la casa, s-a dat totul peste cap. Pe o pereche de ciorapi platea-i  cat pe un frigider, si pe un frigider platea-i cativa centi.
Lucrurile de valoare le luai pe nimic si nimicurile pe  bani multi.
Cam asa face si diavolul in lumea valorilor lui Dumnezeu. Incearca sa puna valoare lucrurilor fara de pret, iar lucrurile pretioase le face fara de valoare in ochii nostri.De-atatea ori apreciem lucruri care nu merita, si lucrurile pentru care ar trebui sa lasam totul deoparte......le neglijam total.Le neglijam din indiferenta, le neglijam din nestiinta, le neglijam pentru ca ni se pare prea mare sacrificiul si efortul, dar daca ne gandim la valoarea imparatiei lui Dumnezeu....indiferent de sacrificiul pe care trebuie sa il facem....se merita....sa dam totul.
Indiferent cat de bogati am fi, nici o bogatie din lume nu da valoare vietii...
Adevarata valoare o da inima in care locuieste Dumnezeu si Imparatia LUI este acolo !!!!
Esenta Imparatiei este in Romani 14:17
"Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt"

Toti avem nevoie de aceasta Imparatie !
Daca nu ai gasit-o fara sa vrei, din intamplare, atunci caut-o....cu siguranta o vei gasi. Dumnezeu se lasa gasit de oricine il cauta.Nu sta nepasator fata de mantuirea LUI. Pretul pe care l-a platit ISUS la Golgota ne arata cat de valoroasa este IMPARATIA CERURILOR !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu