Versetul zilei

2 iunie 2012

Duhul Sfant!!!

   Trăim un creştinism ce şi-a pierdut puterea, tocmai pentru că din acest crestinism lipseste darul şi Harul Duhului Sfânt.Propavaduim despre Duhul Sfant, dar nu credem in lucrarile LUI, ne rugam  sa ne calauzeasca Duhul Sfant,dar nu cerem umplerea cu Duhul Sfant, cantam despre Duhul Sfant, dar nu ne lasam calauziti de El. 
Din pacate si cu durere spun, multi crestini pun accent pe Duhul Sfant odata pe an....doar in ziua de Rusalii.
Duhul nu este un personaj care trebuie sarbatorit doar la Rusalii, Duhul Sfant face parte din noi., si nu este un dar , doar al unei dominatiuni, Duhul Sfant nu este doar al fratilor penticostali, El trebuie sa fie si al baptistilor  si  al oricarui crestin din orice denominatiune. El trebuie sa insoteasca fiecare crestin. Fara calauzirea Duhului Sfant nu putem trai o viata in sfintenie.
Duhul este Acela care iti spune ca, ceea ce faci nu este pe placul Domnului.
Tot El este cel care ne calauzeste in luarea unor decizii.O biserica fara Duh Sfant este o biserica moarta si  un crestin care nu crede in Duhul Sfant, este un crestin care are o religie, dar nu are o relatie cu Dumnezeu.
 Nu mă lepăda de la faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt. Psalmii 51:11...ori ca inainte sa iei ceva,trebuie sa ai de unde sa iei. Nu poate lua Duhul daca nici nu l-am avut in noi.Duhul Sfant face ca, gandirea noastra sa fie mult mai responsabila .Duhul Sfant paraseste locul unde este pacat si nu este sfintenie.
Tatal, Fiul si Duhul sunt UNA. 
"L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înţelepciune, pricepere şi ştiinţă pentru tot felul de lucrări..."Exod 31:3 
Duhul Sfant este darul lui Dumnezeu pentru noi si este calauza pe care ne-a lasat-o atunci cand s-a inaltat  la cer.Prezenta lui Dumnezeu in viata noastra se face simtita prin Duhul Sfant, ocrotindu-ne de  cel rau si tot EL este Cel care ne este mangaietor in suferintele noastre de pe acest pamant.
In Ioan cap.14 vers 16 scrie: "Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac", atentie.....VA  RAMANE in veac, iar in vers 17 spune: "...şi anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi",este modul prin care putem recunoste si deosebi, un copil a lui Dumnezeu .

Dumnezeu si astazi face minuni, dar pentru asta trebuie sa lasam ca Duhul sfant sa lucreze in noi si prin noi, dar ca sa poata face acest lucru inainte de toate trebuie sa facem curatenia in visteria inimii noastre, sa dam afara ceea ce nu este pe placul lui Dumnezeu, ....."si faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea,închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide,pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu"iar El va umple inima noastra cu roadele Duhului Sfant, "Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege" Galateni 19:23
Daca spunem ca traim  prin Duhul.....atunci sa si umblam cu EL !!!!
Eu, da, v-am botezat cu apă; dar El vă va boteza cu Duhul Sfânt.” Marcu 1:8

Fie ca Duhul Sfant sa ne calauzeasca in toate lucrurile si sa lasam ca El sa lucreze prin noi , pentru El , la largirea Imparatiei Sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu