Versetul zilei

25 iunie 2012

Copii, ascultati...!

Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. - Efeseni 6:1

Copii...ascultati.....!!!
Ascultarea este o datorie, care daca este infaptuita, este urmata de o rasplata.
.......pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău. - Exodul 20:12
Caracterul  se formeaza in functie de ceea ce investim  in copii de mici. A investi in copil, nu inseamna doar a investi financiar.Desi am auzit multi parinti spunand..."muncesc de dimineata pana seara sa ii pot oferi copilului tot ce nu am avut eu". Mi se pare o greseala enorma....! A munci  din zori si pana in noapte sa ii indeplinesc mofturile.....mi se pare absurd. Cred ca nu  lucrurile pe care i le cumpar si nici  jucariile sofisticate  vor slefui caracterul copilulului meu si nici nu va face din el un adolescent integru cu teama de Dumnezeu si respect fata de oameni.Doar o  crestere buna va face din el ceea ce dorim. Dar "a creste" nu inseamna doar a-i oferi hrana si imbracamintea necesara....De multe ori suntem atat de preocupati in a le oferi aceste lucruri , incat partea spirituala o neglijam complet.
"A creste copilul", inseamna a investi TIMP si EFORT....dar este un efort care merita .
Nici  banii si nici altceva...nu pot inlocui dragostea noastra de care are nevoie.
Un studiu facut arata ca din 24 de ore pe zi, doar 10 minute de calitate le petrecem cu copilul, restul  ocupa, jobul, tv...si altele.Noi ca parinti avem chemarea si responsabilitatea de a-i invata !
Inainte de cuvintele noastre...purtarea noastra este cel mai bun exemplu.Copiii sunt tentati sa faca ceea ce vad la noi ca si adulti.Daca duminica, noi ca si parinti mergem la cumparaturi sau la iarba verde...sa nu ne asteptam copii nostri sa mearga la biserica cand ii chemam.Daca ne asezam la masa fara a-i multumi Domnului  pentru hrana pusa pe masa...sa nu asteptam ca ei sa multumeasca, si exemplele pot continua....
Cu alte cuvinte, ascultarea lor   depinde in  mare masura  de ceea ce investim in ei ACUM !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu